Brașov Steaua

Avancronică: Brașov SR – Steaua București

Despre Brașov SR, noua echipă a orașului Brașov, am discutat deja pe larg. A venit însă vremea ca echipa primarului Coliban să joace cu Steaua București.

Vineri, 24 septembrie, de la ora 17:00, Steaua București va juca la Brașov, împotriva acestei echipe care anul trecut nu exista. FC Brașov, Brașov SR, Brașov Steagul Renaște – alegeți voi oricare din aceste nume. Până acum, echipa brașoveană le-a folosit pe toate.

Despre noul club din Brașov

Brașovenii nu au impresionat în acest sezon. S-au descurcat destul de slăbuț în primele 7 etape ale Ligii 2, strângând doar 9 puncte, din 2 victorii, 3 egaluri și 2 înfrângeri, golaveraj 8-12. Echipa este totuși într-o creștere vizibilă de formă. Cele 2 victorii au fost înregitrate în ultimele 3 etape. Așadar, Steaua, care trece printr-o scădere de formă, trebuie să fie atentă.

Etapa trecută, Brașov a bătut cu 3-1 Dunărea Călărași. A folosit următoarea echipă:

Gârniță – Dumbravă, Gherghe, M. Burlacu, Vas. Constantin, Al. Sabău, Iul. Roșu, H. Popa (cpt.), Cheleș, Iurcu, Negrean

Rezerve: C. Lungu – Sburlea, D. Panait, Ghe. Anton, Rz. Iorga, Vl. Mihalcea, Andr. Lascu, M. Codrea, El Azzouzi

Antrenor: Ilie Stan

Steaua București aduce întăriri – L-a transferat pe Adi Popa

Egalul din etapa trecută, acasă, cu Șelimbăr, arată că Steaua suferă în acest moment. ”Militarii” sunt total ieșiți din formă, cel mai probabil din cauza oboselii provocate de subțirimea lotului.

Un pas a fost făcut însă pentru a rezolva această problemă. Se pare că Steaua București l-a transferat pe Adi Popa, fost jucător la U Cluj, Voluntari, Clinceni și Reading. Popa vine după o pauză mai lungă. Rămâne de văzut dacă va reuși să aducă un plus echipei.

„Am semnat, dar nu pot vorbi prea multe până mâine când e prezentarea. Nu știu dacă e o lovitură pentru Steaua sau pentru FCSB, eu nu mă gândesc la chestii de-astea. Va fi bine, dacă nu era bine nu mai veneam aici. Am făcut eu tâmpenii în trecut și m-am dus la mai rău, dar am învățat din ele. Eu știu că mâine e prezentarea, mai multe habar nu am și nici nu pot spune. Momentan nu pot declara prea multe. Eu nu bag mâna în foc că nu vom promova anul acesta”, a declarat Adrian Popa. 

”Nu știam că a semnat. Nu va pot confirma. Dacă a semnat, mă bucur, dar nu pot să vă confirm pentru că nu știu . El se antrenează cu noi, am vorbit cu el și mi a promis că dacă nu își găsește o echipă în străinătate vine la noi. E un jucător pe care mi-l doresc mult!”, a declarat Oprița, pentru Playsport.

Pentru meciul cu Brașov SR, Oprița nu îl va putea folosi pe Buhăecu (accidentat cu Șelimbăr).

Primul 11 probabil al Stelei: Bălbărău – Oroian, Wallace, Beța, Adrian Ilie – Mihăescu, Pacionel II – Răsdan, Huiban, Pacionel I – Chipirliu

Antrenor: Daniel Oprița

Meciul Brașov SR – Steaua București va fi transmis de Digi, Look și Telekom.

Forza Steaua!

 

Edit 23.09.2021: Într-o variantă anterioară a articolului, Steaua Liberă a anunțat că Valentin Bărbulescu este suspendat pentru meciul de la Brașov. Informația a fost însă greșită. Bărbulescu a primit doar o etapă de suspendare după eliminarea de la Dej.