steaua bucuresti concordia chiajna

Avancronică: Steaua București – Concordia Chiajna

Steaua București poate face uitată destul de rapid înfrângerea cu Petrolul. În această etapă, întâlnește Concordia Chiajna, ocupanta locului 3. O victorie este posibilă și ar rezolva multe din problemele ”militarilor”.

Meciul Steaua București – Concordia Chiajna, din etapa cu numărul 12 a Ligii 2, este programat pentru ziua de vineri, 29 octombrie. Acesta va avea loc pe noul stadion Steaua, de la ora 17:30. Va fi transmis pe Digi, Telekom și Look. Partida se va juca fără spectatori.

Despre Concordia Chiajna

Concordia este o echipă de fotbal deținută de comuna Chiajna. Îl are pe fostul mare fotbalist stelist, Liță Dumitru, drept președinte de onoare. Însă partea asta e mai puțin importantă. Important e faptul că șeful echipei, primarul Mircea Minea, nu se ferește să investească în acest club.

În 2018, de exemplu, jurnalistul Matei Udrea a scris că ”Consiliul Local al localității Chiajna, din Județul Ilfov, a alocat Clubului Sportiv Concordia 1.000.000 de euro din cele 2.800.000 de euro cheltuite în total de comună în primele 3 luni ale anului 2018. În procente, asta înseamnă că 36,3% (peste o treime) din banii Chiajnei s-au dus la sport – și, în principal, la fotbal.”

Iar asta nu e tot. Chiar și anul trecut, în plină pandemie, primarul din Chiajna a găsit bani pe care să îi trimită la clubul Concordia. Presa a scris atunci despre suma de 5 milioane lei (aproximativ un milion euro), fonduri pe care clubul le-a primit în 2 tranșe, de 3 milioane lei și 2 milioane lei.

Nu e așadar de mirare că adversarul Stelei din această etapă ocupă în acest moment locul 3 în campionat. Concordia a strâns în acest sezon 26 de puncte, din 8 victorii și 2 egaluri. Are o singură înfrângere. A marcat 15 goluri și a primit doar 4!

Echipa din Chiajna are pe lista angajaților nume foarte cunoscute din fotbalul românesc. Claudiu Niculescu e antrenor, cu Viorel Ferfelea ca asistent. Ion Moldovan e director tehnic, Costel Orac e șeful centrului de juniori. Mai departe, lotul de jucători îi include pe: Hamza Younes, Azdren Llullaku, Andrei Marc și alți fotbaliști cu experiență la nivelul Ligii 1.

Echipa Concordiei din ultima etapă: Silveanu – Ct. Alexe, Palmeș, Marc (cpt.), Cherecheș – D. Codrea, Piper (Dușmanu 78′) – Val. Lazăr (Biceanu 78′), N. Popescu (Val. Balint 76′), Ad. Voicu (Llullaku 61′) – Younes (Gab. Deac 78′)

Rezerve neutilizate: Aldescu – Bg. Manole, L. Ion, Fl. Sandu

Antrenor: Claudiu Niculescu

Steaua București are nevoie de o victorie!

Pentru Steaua, victoria e absolut necesară pentru ca băieții lui Oprița să se asigure că nu pierd contactul cu play-off-ul. Victoria e însă necesară și pentru a-i debloca psihic pe steliști.

Aceștia nu trec prin cea mai bună formă în acest moment iar mare parte din această cădere este rezultatul presiunii la care Steaua a fost supusă în ultimele luni, presiune care i-a epuizat psihic nu doar pe jucători și antrenori, ci și pe suporteri. Clubul nostru a fost atacat în mod constant în presă și la TV, unde ziaricii și comentacii nu au ratat nicio șansă de a repeta o informație pe care ei nu au verificat-o. Este vorba, evident, despre dreptul Stelei de a promova în Liga 1.

Cum Oprița și jucătorii săi nu au avut parte de niciun fel de susținere din partea conducerii clubului, conducere care nu doar că nu i-a apărat în fața atacurilor, dar chiar a repetat prostiile ziaricilor, în cele din urmă, echipa a clacat. A fost nevoie doar de un pas greșit, la Dej, pentru ca totul să o ia în jos.

Însă jucătorii lui Oprița pot să întoarcă roata. Au experiență, au valoare. Mai au nevoie doar de încredere. Cu un rezultat bun împotriva Concordiei, Steaua se poate întoarce în lupta pentru promovare.

Echipa probabilă a Stelei: Bălbărău – Călințaru, Beța, Walace, Rob. Neacșu – Ad. Popa, Bărbulescu (cpt.), Mihăescu, Donose – Chipirliu, Huiban

Forza Steaua!