poli timisoara steaua 2-1

Poli Timișoara – Steaua București, 2-1 (0-1)

După insuccesul cu U Cluj, Steaua București avea nevoie neapărat de o victorie în partida cu Poli Timișoara. Nu a obținut-o.

Steaua București: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Ad. Ilie – Răsdan, Enceanu, Șt. Pacionel, Val. Bărbulescu (cpt.), Huiban – Buhăescu

Rezerve: H. Iancu – Ad. Popa, Ov. Morariu, Gherghiceanu, Zătreanu, Al. Zaharia, Em. Pacionel, Călințaru, Băjenaru

Antrenor: Daniel Oprița

Poli Timișoara: Păduraru – Sofran, Scutaru, Mera (cpt.), Pamfile – Denis Radu, R. Lazăr, Ignea, D. Andrei – Bîrnoi, Gerbi

Rezerve: Murariu – Bocșan, D. Olariu, Oanea, S. Costea, Oct. Ursu, Rob. Hațegan

Antrenor: Nicolae Croitoru

Meciul cu Poli Timișoara a început cu o veste proastă pentru Steaua. Steaua TV a anunțat chiar înainte de startul partidei că Oprița nu îi va putea folosi pe Mihăescu și Chipirliu, ambii accidentați. Poli – Steaua a început bine, cu un joc bun, lipsit însă de ocazii. Treptat, însă, au apărut și acestea, la ambele porți.

Din fericire, Steaua a fost echipa care a deschis scorul. În minutul 29, Oroian a înaintat pe dreapta, a centrat în centrul careului Timișorean, de unde Enceanu, liber ca pasărea cerului, a marcat cu latul. Norocul Stelei a ținut până la pauză, echipa lui Oprița reușind să intre în avantaj la cabine, deși timișorenii ar fi putut egala în minutul 41. În acel minut, după un corner, Scutaru a trimis cu capul în transversală.

Repriza secundă a fost una dezamăgitoare, cu Steaua jucând prea prudent, aproape cu frică, și fără idei ofensive notabile. Lipsa lui Chipirliu s-a văzut din plin. Mai mult, inexistența Stelei în atac le-a dat curaj timișorenilor.

În ultimele 10 minute, totul s-a prăbușit. Ursu a egalat pentru Poli, în minutul 82, după o gafă a defensivei steliste. Popa a pierdut o minge pe stânga, aceasta a fost recuperată de un timișorean, care a centrat în careul stelist, de unde Ursu a marcat dintre Călințaru și Wallace, spectatori de lux.

Dezastrul a fost complet 5 minute mai târziu, când Timișoara a marcat din nou. O centrare de pe flancul stâng al Stelei i-a găsit adormiți pe toți jucătorii steliști din careu. Niciunul din ei nu a sărit la cap. A sărit în schimb timișoreanul Mera. Acesta a lovit cu capul și a trimis mingea pe lângă Bălbărău, pentru 2-1.

Aflată pe locul 15 în această etapă, Poli Timișoara probabil că nu a sperat să obțină ceva din partida cu Steaua, locul 6. A terminat însă partida cu toate cele 3 puncte, puncte care probabil că vor conta pentru a evita retrogradarea.

Din fericire, Steaua a avut parte de puțin noroc în această etapă. Înfrângerea cu Timișoara ar fi putut să o coste locul 6. Însă Metaloglobus și Csikszereda s-au împiedicat ambele. Metaloglobus a pierdut la Ripensia, în timp ce Csikszereda a făcut egal cu Slobozia.

Pentru Steaua, urmează o nouă partidă grea, cu FC Buzău. Echipa lui Oprița e obligată acum să câștige această partidă.