metaloglobus steaua

Avancronică: Metaloglobus – Steaua București

Ultima etapă din sezonul regulat e aici. Steaua București face deplasarea la Metaloglobus. Meciul va avea loc sâmbătă, 12 martie, de la ora 14:00. Va fi transmis în direct de Steaua TV.

Steaua București a reușit să se califice în play-off-ul de promovare în Liga 1 înainte de ultima etapă din sezonul regulat. Cu toate acestea, meciul cu Metaloglobus este cât se poate de important. În play-off-ul din Liga 2, punctele nu se înjumătățesc, clasamentul nu se schimbă. Primele șase echipe din clasamentul sezonului vor juca între ele, păstrând tot ceea ce au câștigat până acum. E așadar important ca Steaua București să învingă Metaloglobus.

Cele 3 puncte în plus se pot dovedi foarte utile, mai ales dacă echipele care se vor califica în play-off de pe locurile 5 și 6 vor face pași greșiți. Cum Steaua e pe locul 4 în acest moment, dacă reușește să nu cadă de pe această poziție până la finalul play-off-ului, se va califica la barajul de promovare în Liga 1.

Despre Metaloglobus

Steaua și Metaloglobus nu s-au mai întâlnit până acum. Dar asta nu înseamnă că nu se cunosc. În sezoanele precedente, în ligile inferioare, Steaua a jucat contra echipei secunde a celor de la Metaloglobus dar și împotriva unor echipe care au împrumutat jucători de la această echipă.

Proprietarul clubului Metaloglobus este un bun prieten cu Gigi Becali. Nu a refuzat niciodată șansa de a încurca Steaua. Doar că nu i-a ieșit niciodată.

Dacă Steaua nu s-ar fi calificat deja în play-off, meciul cu Metaloglobus ar fi fost cu siguranță unul foarte dificil. Gazdele au câștigat ultimele lor două partide. Sunt în creștere de formă, la fel ca Steaua. Rămâne însă de văzut dacă vor putea să le pună probleme unor steliști foarte, foarte motivați.

În ultima etapă, Metaloglobus a învins cu 2-0 la Brașov. A folosit următoarea echipă:

Gavrilaș – I. Sîrbu, D. Lung, Cazan, Andr. Sava – Liv. Mihai (Caramalău 90+1′), Andr. Răuță, Sin (Andr. Florescu 70′) – Covalciuc (Pandele 31′), Cl. Herea (Potecea 90+1′), Ov. Herea (cpt.)(Al. Enache 70′).

Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Boiangiu, Mănăilă, Negoescu.

Frații Herea sunt vedetele celor de la Metaloglobus.

Steaua București e în formă, cu un moral foarte bun

Steaua a început excelent a doua parte a sezonului. A arătat o formă extraordinară, care a crescut de la meci la meci, dar și un joc foarte bun. Indiscutabil, este favorită contra celor de la Metaloglobus.

Daniel Oprița va folosi cel mai probabil următorul 11:

Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Rob. Neacșu – St. Drăghici, Șt. Pacionel, Enceanu, Val. Bărbulescu, Bustea – Chipirliu

Partida Metaloglobus – Steaua se va juca fără spectatori. Meciul va fi transmis însă de Steaua TV.

Forza Steaua!