frf fotbalul românesc naționala frf

Singura federație căreia nu îi pasă de fotbal

FRF a zis din nou că Steaua nu poate promova în Liga 1. Presa sportivă a preluat din nou textul. Din nou, nimeni nu a pus cea mai simplă dintre întrebări: DE CE?

Nu de ce nu poate Steaua promova. Ci de ce nu ar fi bine ca Steaua să promoveze. Ce rău s-ar abate asupra fotbalului românesc dacă Steaua ar promova?

Este o întrebare simplă, pe care un jurnalist adevărat ar pune-o fără reținere. În cazul în care nu ați observat, Steaua ar fi singura echipă din Liga 1 organizată așa cum e ea organizată acum. Așadar, cu ce ar strica această mutare?

Nu ar strica. Absolut nimic nu s-ar schimba. Știm asta deoarece Liga 1 e plină de echipe deținute de stat și finanțate din bani publici. Așadar, a spune că prezența Stelei în Liga 1 ar introduce statul în cea mai importantă competiție fotbalistică din România este o prostie. Statul este deja acolo. Prin primari, prin consilii locale, prin bani publici, statul e deja în Liga 1. Cu ce ar mai strica prezența Stelei acolo?

David vs. Goliat

Cam așa e în acest moment lupta între Steaua și FRF. Steaua e singură. Un club. Nu e susținută de nimeni, nici măcar de cei din propria conducere.

De partea cealaltă, FRF e un titan în România. Are bani, are influență, are chiar și susținere politică, mai ales că va primi de acum și bani de la stat. Chiar de la statul despre care spune că nu are ce căuta în fotbal. Nu e amuzant?

Avem în față o luptă de tipul David vs. Goliat, cu Steaua pe post de David.

Numai că, dacă vă aduceți aminte cum s-a terminat povestea, David a câștigat.

Va câștiga și Steaua? Da. Și dacă nu va câștiga acum, în acest sezon, la un moment dat tot va câștiga. Va câștiga pentru că FRF merge pe mâna lui Gigi Becali, omul care a reușit să-i ducă la ruină pe toți cei care au intrat cu el în horă.

Și va veni și ziua în care Becali va închide FC Fcsb. Va veni, pentru că procesul pentru prejudiciu nu poate fi amânat la nesfârșit. Ce va face Burleanu atunci?

Se va ruga de Steaua să promoveze? Va schimba regulamentele, cum a făcut pentru Academia Rapid? Sau poate penibila federație va stinge becurile și va închide definitiv fotbalul românesc. Deja suntem aproape acolo.

Sub conducerea lui Burleanu, fotbalul românesc s-a afundat și mai mult în mocirlă. Liga 1 e plină de echipe ciudate, cu multe datorii, conduse de primari sau pușcăriași. În ligile inferioare, echipele sunt penibile. Iar cele care merg în cupele europene de obicei se fac de rușine mult prea tare.

Dar măcar FRF a descoperit problema. E Steaua. Nu Becali, nu ceilalți hoți, nu primarii, nu echipele insolvente, nu blatiștii, nu lingăii angajați la federație sau nimicurile de la ligă. Doar Steaua e un pericol pentru fotbalul românesc.

Și poate că e. Steaua, în actuala formă de organizare, nu prea poate face măgării. Cum ar fi ca și alte cluburi să nu mai facă măgării, să se concentreze doar pe fotbal și să investească bani în fotbal? Asta ar putea duce la o renaștere a fotbalului românesc. Dar FRF nu vrea asta.

FRF este singura federație de fotbal din lume căreia nu îi pasă de fotbal.