unirea slobozia Steaua

Unirea Slobozia – Steaua București, 0-0 (0-0)

Fără doi oameni de bază, după ce a parcurs peste 1000 de km în patru zile, era de așteptat ca Steaua București să aibă un meci greu acasă la Unirea Slobozia. Așa a și fost.

Unirea Slobozia: Poiană – Ibrian, I. Dinu, Perju, C-tin. Toma (cpt.) – Coadă, Cruceru (Trașcu 85′) – Bolohan, Afalna (Seb. Ivan 60′), Mustacă (Rob. Silaghi 73′) – Gulceac

Rezerve neutilizate: Ciupercă – D. Mihai, Mih. Lemnaru, Dorobanțu, Gab. Lazăr, Gherghiceanu

Antrenor: Adrian Mihalcea

Steaua București: Bălbărău – D. Oroian, Beța, Walace (cpt.), Al. Zaharia – Ad. Popa, Enceanu, St. Drăghici (Răsdan 68′), Huiban, Șt. Pacionel (Măd. Mihăescu 68′) – Buhăescu (Cl. Dragu 78′)

Rezerve neutilizate: H. Iancu – Ius. Răducan, Ad. Ilie, Em. Pacionel, Rob. Neacșu, Bactăr

Antrenor: Daniel Oprița

Arbitrul român e foarte sigur pe el atunci când nu dă penalty pentru Steaua

Eroul începutului de meci a fost Raul Bălbărău. Tânărul portar stelist a avut două intervenții foarte bune în minutul 7, când l-a blocat pe Mustacă de două ori. După începutul bun al Unirii, meciul s-a echilibrat.

În minutul 17, Steaua a cerut un penalty. Huiban a intrat în careu cu un adversar lângă el, a simțit că acesta a pus mâna și că s-a lăsat pe el, așa că a căzut. A cerut penalty însă arbitrul, foarte hotărât, l-a refuzat.  În cazul unor faze controversate, arbitrii din România mai stau și pe gânduri, mai judecă faza. Însă, dacă faza controversată îi aparține Stelei, arbitrul e mereu sigur că nu a fost.

Până la pauză, cele două echipe și-au împărțit ocaziile. Steaua a avut-o pe cea mai mare, în minutul 33, prin Huiban. Atacantul stelist a trimis cu capul foarte bine, dar portarul Poiană a respins în bară, mingea fiind ulterior degajată.

Și Raul Bălbărău merită lăudat pentru prestația din prima repriză, când a arătat o formă foarte bine. La pauză, din păcate, scorul partidei Unirea Slobozia – Steaua București a fost 0-0.

Repriza secundă a început cu o incursiune a lui Adi Popa în careul Unirii. Fiind în duel cu un adversar, stelistul a căzut, dar nu a cerut penalty. Arbitrul i-a dat totuși galben pentru simulare. La fel a procedat și în cazul lui Claudiu Dragu, pe final de meci. Jucătorul stelist nu a cerut penalty, dar arbitrul tot a văzut simulare.

Întreaga repriză secundă a însemnat mult antijoc din partea Unirii. Steaua a încercat să marcheze, însă lipsa golgheterului Chipirliu s-a văzut din plin.

La finalul partidei, arbitrul a acordat 3 minute de prelungire. În aceste 3 minute, s-a jucat fotbal, poate, un minut și jumătate. În rest a fost vorba doar de întreruperi și trageri de timp. Nu a contat pentru arbitrul Cătălin Popa, care a fluierat finalul imediat ce au trecut cele 3 minute. Pentru cei care nu înțeleg de ce am făcut această paranteză, în meciul Concordia – Unirea Slobozia, arbitrul a dat 4 minute de prelungire. Concordia a marcat golul câștigător în minutul 90+5.

Pentru Steaua, urmează două meciuri decisive

Deși victoria ar fi fost mai bună, rezultatul de egalitate nu este neapărat unul rău pentru Steaua București. Echipa noastră ajunge la 2 puncte distanță de Concordia, locul 5.

În etapa următoare, pe 17 aprilie, va juca acasă, cu Hermannstadt, echipă care marți, 12 aprilie, va avea meci greu, cu Universitatea Cluj. Tot cu Universitatea va juca și Concordia etapa următoare, la Cluj. Steaua trebuie așadar să facă totul pentru a obține cele 3 puncte din meciul cu sibienii. Acestea pot fi foarte importante și pot asigura obținerea locului 4.

După meciul cu Hermannstadt, Steaua va juca acasă, împotriva Concordiei. În funcție de rezultatele obținute până atunci, acest meci poate fi unul decisiv.