steaua hermannstadt

Avancronică: Steaua București – AFC Hermannstadt

În noiembrie, anul trecut, Steaua București a provocat poate cea mai mare surpriză a sezonului regulat de Liga 2. A învins în deplasare pe AFC Hermannstadt, singura echipă neînvinsă până atunci în campionat. Deși mulți o credeau victimă sigură, Steaua, care nu trecea prin cea mai bună formă, s-a impus cu 1-0, prin golul lui Buhăescu. În această săptămână, cele două echipe se întâlnesc din nou. De data asta în Ghencea și în play-off-ul de promovare în Liga 1.

Hermannstadt e în scădere de formă

În ciuda problemelor din afara terenului de fotbal (echipa din Sibiu e în insolvență, cu datorii de peste 5 milioane euro), Hermannstadt a fost până acum cea mai bună echipă din acest play-off. Totuși, sibienii sunt în scădere de formă. Au început play-off-ul cu 2 victorii (cu Concordia și Unirea Slobozia, acasă), apoi au urmat 2 egaluri (cu Petrolul, la Ploiești, și cu U Cluj, acasă). În Ghencea, Hermannstadt va avea cea mai grea deplasare de până acum. Vine în casa unei echipe înfometate după puncte, pe un teren de unde adversarii pleacă de obicei cu traista goală.

În ultima etapă, cu U Cluj, Hermannstadt a folosit următoarea formulă:

Hermannstadt: Iliev – Pantea, Bejan, I. Stoica, Opruț – Alhassan, Mino Sota, I. Năstăsie – P. Petrescu (cpt.), D. Paraschiv, C. Popescu

Antrenor: Marius Măldărășanu

Chipirliu revine la Steaua

Accidentat intenționat în partida cu U Cluj, Bogdan Chipirliu i-a lipsit Stelei în ultima etapă, cu Unirea Slobozia. Acesta va reveni însă în acest weekend, cu Hermannstadt. Recuperarea lui Chipirliu vine cum nu se poate mai bine pentru Steaua. Hermannstadt este un adversar greu, dar unul pe care echipa noastră îl poate bate. Cele trei puncte puse în joc sunt foarte importante, deoarece în această etapă Concordia și Slobozia vor juca în deplasare, la U Cluj, respectiv Petrolul. Este o ocazie excelentă pentru Steaua de a se depărta la 5 puncte de Concordia, chiar înaintea meciului direct. Echipa din Chiajna va veni în Ghencea, în data de 22 aprilie.

Echipa probabilă pe care Steaua o va folosi cu Hermannstadt:

Bălbărău – D. Oroian, Beța, Walace (cpt.), R. Neacșu – Ad. Popa, Enceanu, Șt. Pacionel, St. Drăghici – Buhăescu, Chipirliu

Meciul Steaua București – Hermannstadt va avea loc duminică, 17 aprilie, de la ora 17:30. Meciul va fi transmis pe Digi, Orange și Look.

Forza Steaua!