steaua hermannstadt 1-4

Steaua București – Hermannstadt, 1-4 (1-2)

Deși așteptările erau mari, Steaua București a dezamăgit crunt în partida cu Hermannstadt, jucată pe teren propriu. Din păcate, băieții lui Oprița și-au arătat din nou limitele.

Steaua: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Al. Zaharia (Ad. Ilie 46′) – Răsdan (cpt.), Șt. Pacionel (Măd. Mihăescu 68′), Enceanu, Ad. Popa (Rob. Neacșu 78′) – Chipirliu (Huiban 68′), Buhăescu (Em. Pacionel 46′)

Rezerve neutilizate: H. Iancu – Donose, Bărbulescu, Bactăr

Antrenor: Daniel Oprița

Hermannstadt: Iliev – Pantea, Bejan, I. Stoica, Opruț – Alhassan (Antoche 83′), Mino Sota, Biceanu (I. Năstăsie 83′) – P. Petrescu (cpt.)(Balaure 59′), C. Popescu (Bucuroiu 74′) – D. Paraschiv (Buhăcianu 74′)

Rezerve neutilizate: I. Pop – Tomșa, Issah, Hora

Antrenor: Marius Măldărășanu

 

Cinci meciuri la rând în care arbitrul greșește împotriva Stelei

Partida Steaua – Hermannstadt au început cu o mare greșeală de arbitraj. Bineînțele, arbitrul a greșit împotriva Stelei. În minutul 10, la centrul terenului, Petrișor Petrescu a avut o intrare într-adevăr de K1, punându-l pe Dean Beța la pământ.

Lovitura folosită de jucătorul sibian poartă în karate denumirea Mae Geri, iar Petrescu a executat-o perfect, lovindu-și adversarul în zona ficatului. La un concurs de Karate, fotbalistul celor de la Hermannstadt ar fi obținut un Ippon, pentru tehnica sa aproape perfectă. La fotbal, însă, ar fi trebuit să primească cartonașul roșu. Dar probabil că arbitrul Horia Gabriel Mladinovici a venit la el cu regulamentul de Karate. I-a arătat doar cartonașul galben lui Petrescu și asta a fost tot.

A fost al cincilea meci consecutiv în care arbitrul a greșit împotriva Stelei. Din păcate, greșeala avea să fie una decisivă.

Steaua nu s-a prezentat la joc

Steliștii nu au prea avut timp să protesteze împotriva deciziei greșite a arbitrului, pentru că, doar 3 minute mai târziu, Hermannstadt a deschis scorul. A înscri Alhassan, după un contraatac care a arătat din nou cât de important e căpitanul Bărbulescu pentru jocul defensiv al Stelei.

Chiar mai rău, Hermannstadt a făcut 2-0 în minutul 27, când același Alhassan a marcat cu capul, după un corner bătut chiar de către Petrescu, jucătorul care ar fi trebuit să fie eliminat la începutul partidei. Cu sibienii aranjați pe două linii, Steaua a încercat să reducă din diferență. A reușit de abia în minutul 41, prin Chipirliu, din penalty.

Trebuie spus că penaltyul a fost acordat corect. Bejan l-a faultat cât se poate de clar pe Răsdan în interiorul careului.

Până la pauză, scorul a rămas neschimbat.

Steaua nu s-a mai prezentat în repriza secundă

Cum am spus deja, marea problemă a Stelei în această partidă a fost lipsa lui Bărbulescu. Aceasta s-a văzut și mai mult în repriza a doua, când echipa noastră pur și simplu nu a putu bloca atacurile celor de la Hermannstadt.

În minutul 60, sibienii au marcat al treilea gol, după o mare bâlbâială a defensivei steliste, prinsă din nou cu mintea în altă parte. A marcat Balaure.

A urmat mult chin în jocul Stelei. Echipa noastră a încercat, dar nimic nu a mers.

Jocul celor de la Hermannstadt, în schimb, a mers. În minutul 81, sibienii au marcat al patrulea gol, din penalty. Buhăcianu a fost marcatorul și tot el a fost implicat într-un eveniment ciudat. După gol, acesta și-a cerut scuze în fața galeriei steliste. Și-a cerut scuze nu pentru el, nu pentru că a marcat golul, ci pentru că un coleg de-al său, Pantea, împrumutat de la FC Fcsb și-a bătut joc de galeria stelistă. 

Steaua București – Hermannstadt s-a terminat cu scorul 1-4. A fost cea mai severă înfrângere suferită de Steaua în acest sezon, una care însă nu schimbă nimic. Echipa noastră trebuie să învingă etapa următoare, în meciul cu Concordia, pentru a se asigura că nu pierde locul 4.

Hermannstadt a fost echipa mai bună, chiar dacă eliminarea lui Petrescu ar fi dus cu sigurață la un alt meci, cu alt scor. Va fi interesant de văzut ce va face la anul echipa din Sibiu în prima ligă. În insolvență, cu datorii de peste 5,5 milioane euro, cea mai mare parte față de jucători, e curios de văzut dacă va termina sezonul viitor. Dar asta nu e problema noastră, ci a celor de la FRF, care vor o astfel de echipă în Liga 1 și care încearcă cu disperare să blocheze Steaua în Liga 2.