steaua metaloglobus 1-1

Steaua București – Metaloglobus, 1-1 (1-0)

În partida cu Metaloglobus, Steaua București a arătat un joc bun, de un nivel ridicat. Din păcate, a fost un joc bun făcut în Liga 2, nu în Liga 1, acolo unde ar fi trebuit să joace în acest an echipa lui Daniel Oprița.

Steaua: Dincă – St. Drăghici, Walace, Gugu, Corbu – Ad. Popa, Balgiu, Bodișteanu – Enceanu – Chunchukov, Chipirliu (cpt.)
Rezerve: H. Iancu – Mihăescu, Em. Pacionel, Calestru, Șt. Pacionel, Al. Sabău, D. Oroian, A. Trică
Antrenor: Daniel Oprița

Metaloglobus: Gavrilaș – D. Grosu, D. Lung, Caramalău, Andr. Sava – Gab. Șerban, Andr. Răuță – Rob. Neacșu, Ad. Sîrbu, Huiban – Ov. Herea (cpt.)
Rezerve: Nedelcovici – L. Cazan, Potecea, Moisie, R. Cristea, Al. Gheorghe, Șt. Coman, D. Liță, Știubea
Antrenor: Eugen Trică

Steaua a făcut o primă repriză foarte bună

Metaloglobus a venit în Ghencea ca să încurce Steaua. Acest lucru se știa încă dinainte de startul partidei. Formația antrenată de Eugen Trică a jucat la mica ciupeală, foarte agresiv, a făcut antijoc și s-a zbătut cum probabil că nu se va mai zbate în niciun alt meci din acest sezon. Cu toate acestea, Steaua a dominat prima repriză.

Cu multe nume noi în primul 11, echipa lui Oprița a reușit totuși să joace spectaculos. A arătat un joc direct pe poartă, în viteză, combinativ, plăcut ochiului. Noile achiziții au arătat că au înțeles ce le-a cerut Daniel Oprița.

Bulgarul Chunchukov a arătat o tehnică bună și un joc combinativ suprinzător de bun de la un jucător cu un fizic ca al lui. Balgiu a controlat mijlocul terenului iar Bodișteanu a făcut un joc chiar foarte bun, dată fiind vârsta sa fragedă.

Gugu și Corbu nu au prea fost deranjați în prima repriză, în care Metaloglobus nici nu a încercat acțiuni periculoase la poarta lui Dincă. Doar noul portar al Stelei a arătat nesiguranță, dar nu mai multă decât ar trebui să aibă un portar de vârsta sa.

Cum am spus deja, Steaua a dominat în prima repriză. A avut ocazii, dar s-a văzut că acesta este doar primul meci oficial din noul sezon. A lipsit atenția la finalizare. A lipsit și răutatea și dorința de a călca adversarul în picioare.

Cea mai periculoasă ocazie a primei reprize a avut loc în minutul 44, când Balgiu a trimis o bombă de la mare distanță. Mingea a lovit însă bara. A fost însă un semnal de alarmă.

Două minute mai târziu, în prelungiri, Bodișteanu a preluat pe stânga, a intrat cu mingea la picior în careu, a tras la colțul lung și a marcat un gol foarte frumos. Steaua – Metaloglobus, 1-0.

O a doua repriză tratată ca un amical

Din păcate, s-a văzut că steliștii încă nu au reușit să se rupă de seria de amicale jucate în această vară și să se mobilizeze pentru meciurile oficiale. La începutul reprizei secunde, la prima ocazie serioasă după foarte mult timp, Metaloglobus a egalat. A marcat Herea, în minutul 50, din pasa fostului stelist Neacșu.

Steliștii nu s-au panicat însă. Au început din nou să își facă jocul, să construiască și să atace. Chiar dacă jocul a fost unul bun, chiar dacă au existat ocazii, golul nu a vrut să vină.

Motivul? Poate relaxarea de după atâtea amicale? Poate căldura și oboseala? Poate faptul că Metaloglobus s-a baricadat în fața propriei porți? Sau poate faptul că și acest sezon a început cu discuții despre imposibilitatea Stelei de a promova. Și dacă ești din piatră, cu astfel de discuții în jurul urechilor tale, nu ai cum să nu îți pierzi din ambiție și motivație.

Aceasta ar fi explicația pentru penaltiul ratat de Chipirliu în minutul 90+2. Golgheterul Ligii 2 din sezonul trecut a bătut lovitura de la 11 metri obținută de Corbu de parcă ar fi vrut ca portarul să o apere. Și asta s-a și întâmplat. Dar nu vrem să credem că Chipirliu a vrut să rateze. Alegem să credem că presiunea și discuțiile despre imposibilitatea Stelei de a promova l-au afectat pe atacantul nostru.

Și dacă Steaua a jucat ca în amicale în a doua repriză, nu putem să nu ne întrebăm dacă la fel va face și în celelalte meciuri. E posibil. Mai ales dacă de la MApN încă se dau ordine ca clubul nostru să nu meargă la TAS.

Steaua – Metaloglobus, 1-1. Echipa noastră a făcut un joc bun, dar a câștigat doar un punct, din cauza neatenției și a superficialității atacanților.