csm slatina steaua

Avancronică Etapa 2: CSM Slatina – Steaua

Meciul Steaua – Metaloglobus a fost unul frumos, cu un fotbal de calitate, dar cu un rezultat dezamăgitor. Steaua București a pierdut 2 puncte din cauza lipsei de concentrare și a superficialității jucătorilor din atac. Are însă posibilitatea de a se revanșa în etapa cu numărul 2. Luni, 15 august, Steaua București joacă în deplasare, cu CSM Slatina.

Joc bun cu Metaloglobus, rezultat slab

E greu să spui că Steaua a dezamăgit cu Metaloglobus. Rezultatul nu a fost unul pe placul suporterilor, însă jocul a fost unul chiar foarte bun. Oprița a arătat din nou că e un antrenor talentat. Echipa sa a fost ofensivă, spectaculoasă, directă și rapidă. Un singur lucru a lipsit, din păcate: atenția în atac.

Steliștii s-au jucat cu ocaziile. Chiar și așa, ar fi putut să smulgă toate cele 3 puncte pe final. Din păcate, Chipirliu a luat cu el la penalty neatenția din timpul jocului. Golgheterul Stelei a ratat și Steaua a pornit cu stângul în acest sezon de Liga 2.

CSM Slatina, o supriză plăcută pentru acest sezon de Liga 2?

Proaspăt promovată în Liga 2 în acest sezon, CSM Slatina a început în forță. A obținut un excelent 3-0 chiar în deplasare la una din favoritele la promovare, Concordia Chiajna. Este Slatina așadar o echipă de speriat? Nu neapărat. Are însă colți și știe să îi folosească. Steaua trebuie, deci, să fie foarte atentă.

Cu siguranță Steaua trebuie să fie mult mai atentă ca în meciul din prima etapă. Jucând împotriva unei echipe tinere, noi, care nu are nimic de pierdut și totul de câștigat, superficialitatea te poate costa foarte mult. Însă, dacă Steaua controlează meciul din primul minnut, dacă își face jocul și dacă obligă adversarul să joace așa cum vrea ea, cel mai probabil va obține o victorie la un scor plăcut și pentru suporteri.

Pentru Steaua, cuvântul cheie al acestui articol este ”atenția”. L-am repetat de mai multe ori deoarece este un aspect foarte important. Nu doar pentru că lipsa sa ne-a costat 2 puncte cu Metaloglobus. Ci și pentru că meciul CSM Slatina – Steaua București va avea loc de la o oră neobișnuită pentru steliști. Acesta a fost programat pentru luni, 15 august, de la ora 12:30.

CSM Slatina, cu Concordia Chiajna: I. Pop – Pisăru (C-tin. Radu 63’), Sălcianu, M. Manea (Gherghe 57’), Mitran, D. Toma, M. Şerban, Dav. Oprescu (Trancă 63’), Doman (Necşulescu 37’), Cr. Dinu, Al. Popovici (Neicu 63’).

Rezerve neutilizate: Preduț – A. Stan, Trașcu, Leață.

Antrenor: Daniel Oprescu

Un duș rece poate avea efecte pozitive

Putem încerca să privim și partea bună a egalului cu Metaloglobus: a avut loc în prima etapă. Adică, Steaua are destul timp la dispoziție să recupereze cele 2 puncte. Și le poate recupera, fără îndoială. Ba chiar s-ar putea ca acest rezultat slab să ajute Steaua să intre în mental mult mai bine în joc. Până la urmă, e mult mai ușor să încerci să prinzi liderul din urmă, decât să trebuiască să îți aperi poziția de lider în fiecare etapă.

Anul trecut, Steaua și-a atins obiectivul tocmai pentru că nimeni nu se aștepta ca ea să realizeze acest lucru. Adversarele au subestimat-o și Steaua le-a făcut să plătească în cele din urmă. Așa a reușit echipa noastră să învingă Hermannstadt într-un moment în care echipa din Sibiu părea invincibilă și să bată Petrolul deși echipa din Ploiești era prima în clasament.

Steaua a făcut transferuri bune în acest sezon și este cu siguranță mult mai puternică decât anul trecut. Tânărul Bodișteanu, spre exemplu, a impresionat plăcut în primul meci. Ca suporteri, abia așteptăm să îl vedem și cu CSM Slatina, dar și în alte meciuri. Balgiu a fost și el un plul, la fel și bulgarul Chunchukov, chiar dacă nu a marcat.

Pentru meciul cu CSM Slatina, Oprița nu poate conta pe Bărbulescu și Beța, care sunt accidentați. Indisponibil este și Bustea, aflat în perioada de recuperare.

Echipă probabilă Steaua: Dincă – St. Drăghici, Walace, Gugu, Corbu – Ad. Popa, Balgiu, Bodișteanu – Enceanu – Chunchukov, Chipirliu (cpt.)

Bine că a picat FC Romtehnica. Nu este târziu să mergem la TAS

Discuțiile despre promovarea Stelei au pornit încă dinainte ca sezonul să înceapă. Din păcate, echipa noastră a făcut un BLAT cu FRF în această vară. Steaua nu a mers la TAS, preferând să nu deranjeze FRF-ul și regulamentele sale discriminatorii. Asta nu înseamnă însă că e prea târziu să meargă acum.

Șanse să joace în Liga 1 în acest sezon nu mai există, dar există șanse foarte mari ca Steaua să rezolve această problemă pentru sezonul următor.

Mersul la TAS este singura soluție pe care nimeni se pare că nu vrea să o ia în considerare. Când a fost întrebat de acest lucru, Răzvan Burleanu s-a arătat deranjat. A dat atunci un răspuns ciudat, alegând să nu vorbească despre șansele Stelei de a câștiga ci limitându-se să spună că e dreptul Stelei să meargă la TAS.

De-a lungul timpului, FRF a dat anumite reguli care au discriminat cluburile de stat. De fiecare dată, UEFA a intervenit și a obligat federația să le schimbe. A mai rămas doar această regulă, din regulamentul de licențiere. Dacă Steaua atrage atenția asupra sa la TAS, poate obține schimbarea ei.

Noi, Steaua Liberă, recunoaștem că vedem faptul că nu a avut loc asocierea cu Romtehnica ca pe o victorie. Ne-am temut de acest lucru. Ne-am temut că ne vom întoarce la momentul 98. E greu pentru noi să înțelegem de ce suporterii steliști aleg să uite ce s-a întâmplat la finalul anilor 90 și de ce sunt atât de disperați să repete acea nenorocire.

Ne bucurăm că ea nu a avut loc și sperăm ca ea să nu aibă loc niciodată. Florin Talpan a explicat anul trecut ce trebuie să facă Steaua pentru a promova în Liga 1 iar explicația sa este valabilă și în acest an. De ce l-ar crede un stelist pe Burleanu, care propune ”privatizări” care sunt de fapt substituiri, și nu pe Florin Talpan, care i-a făcut atât de mult bine Stelei – acesta este unul dintre mistere la care sperăm să găsim răspunsuri în acest sezon.

Forza Steaua!