steaua csikszereda

Avancronică Etapa 2: Steaua – Csikszereda

În timp ce vara se apropie de final, Liga 2 prinde viteză. Am ajuns deja la etapa cu numărul 3 din acest sezon, etapă în care Steaua București primește vizita celor de la Csikszereda. Meciul Steaua București – Csikszereda este programat pentru marți, 23 august, de la ora 19:00.

Nu mai putem accepta pași greșiți

În meciul Steaua – Metaloglobus, din prima etapă, am pierdut 2 puncte din cauza lipsei de concentrare. În meciul CSM Slatina – Steaua puteam să mai pierdem 2. Steaua a început bine acest al doilea meci oficial din acest sezon, dar s-a stins pe final, oferindu-le celor de la Slatina posibilitatea de a marca. Din fericire, nu au marcat destule goluri ca să poată egala.

Aceste prime două etape pot fi trecute cu vederea. Vorbim despre primele două meciuri oficiale, meciuri în care Steaua a încercat să își găsească un ritm, să se adapteze la ceea ce înseamnă Liga 2 în sezonul 2022-2023. În etapa a treia, însă, astfel de scuze nu mai există. Cu Csikszereda, Steaua trebuie să învingă cu un joc cât se poate de convingător. Are oricum de partea sa un mare avantaj: joacă acasă!

Csikszereda nu se regăsește

La începutul acestui sezon, ca și la începutul sezonului trecut, specialiștii dădeau Csikszereda printre favoritele la promovare. Echipa e una solidă, stabilă, ferită de problemele care macină fotbalul românesc. Însă, la fel ca în debutul sezonului 2021-2022, Csikszereda nu reușește să facă un joc bun.

Formația din Miercurea Ciuc a pierdut în primele două etape. Întâi a fost învinsă de Unirea, la Dej, cu 2-1, apoi a pierdut chiar acasă, cu Concordia, 0-1. Dacă ne plângem că jocul Stelei a scârțâit, oare ce trece prin mințile oficialilor echipei din Miercurea Ciuc?!

Echipa folosită de Csikszereda cu Concordia Chiajna:

Gyenge – Csiszer, Nemanic, Apro, Vita – Csuros (cpt.), L. Kovacs – Gal-Andrezly, El-Sawy, Schieb – Jelena

Antrenor: Francisc Dican

Steaua poate și trebuie să profite de forma slabă prin care trece adversara din această săptămână. Cu o victorie convingătoare, băieții lui Oprița pot să își regleze jocul dar și să își ridice moralul. Ar fi punctul perfect de lansare spre primul loc în campionat.

Steaua București este favorită cu Csikszereda

Jucând acasă, Steaua este evident favorită împotriva celor de la Csikszereda. Oprița nu poate conta pe Beța și Bărbulescu, care sunt accidentați, dar nici pe Bustea, încă nerefăcut, și Drăghici, suspendat. Steaua este însă acoperită pe posturile celor patru.

Pentru meciul cu Csikszereda, Steaua poate folosi următorul 11:

Iancu – Oroian, Walace, Gugu, Corbu – Ad. Popa, Enceanu, Balgiu, Bodișteanu – Chunchukov, Chipirliu (cpt.)

Meciul Steaua – Csikszereda este programat pentru ziua de marți, 23 august, de la ora 19:00. Partida va avea loc pe stadionul Steaua, din Ghencea. Va fi transmisă de Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport.

Forza Steaua!