steaua bucurești poli iași

Steaua București – Poli Iași, 2-1 (1-0)

Cu cuțitul ajuns la os și primind vizita unei echipe favorite la promovarea în Liga 1, Steaua București s-a trezit în sfârșit. Și chiar s-a văzut că s-a trezit uriașul. Steaua București a învins Poli Iași cu 2-1, provocându-le ieșenilor prima înfrângere din acest sezon.

Steaua București: Dincă – St. Drăghici, Walace, Al. Sabău, Corbu – Ad. Popa, Șt. Pacionel (Bărbulescu 68′), Balgiu, Dr. Gheorghe (Ad. Ilie 86′) – Bodișteanu (D. Oroian 57′), Chipirliu (cpt.)(Chunchukov 68′)

Rezerve: H. Iancu – Em. Pacionel, Enceanu, A. Trică, Gugu

Antrenor: Daniel Oprița

Poli Iași: Knoflach – Martac, V. Lică, Tincu (cpt.), Finica (Ciaun 65′) – Marchioni, Fr. Cristea (Fl. Plămadă 46′), Al. Anton (Bujor 58′), Hunte (Tomczyk 58′) – A. Roman – Harrison (Plokhotnyuk 71′)

Rezerve neutilizate: Jankov – Ștefanovici, Kouadio, Fosu-Mensah

Antrenor: Claudiu Niculescu

Cine are chef de fotbal într-o zi ploioasă de vineri, de la ora 16:30? Se pare că Steaua. Echipa lui Oprița s-a prezentat la meciul cu Poli Iași cum nu a mai făcut-o până acum în acest sezon. Atenți, serioși, siguri pe ei, ”militarii” s-au comportat în partida din această etapă de parcă ei erau cei neînvinși în acest sezon, de parcă ei veneau după 3 victorii consecutive.

Echipa lui Niculescu nu a avut chiar nicio șansă în Ghencea. Steaua a început în forță și a deschis scorul rapid, la mijlocul primei reprize. În minutul 22, Dragoș Gheorghe a trimis o centrare perfectă de pe stânga, mingea l-a întâlnit în careu pe Chipirliu iar atacantul nostru a înscris fără nicio emoție.

Până la sfârșitul reprizei, scorul nu s-a mai schimbat, însă Steaua nu a făcut în niciun moment pasul înapoi. A controlat jocul, a atacat, a avut ocazii iar apărătorii steliști au fost foarte siguri în intervenții.

În repriza secundă, Poli Iași a încercat să egaleze. În minutul 63, au încercat să marcheze, însă Dincă a fost la post. Nu doar atât, dar portarul Stelei a degajat mingea excelent pentru Popa, aflat în apropierea careului ieșean. Prinși probabil pe picior greșit de rapiditatea fazei, fundașii lui Poli au lăsat mingea să cadă. Popa a profitat de eroare și a marcat cu un lob la colțul lung. Steaua București – Poli Iași, 2-0.

Ar fi putut să fie un meci perfect făcut de Steaua, doar că, în minutul 89, o nesincronizare în defensiva stelistă a făcut ca Poli să înscrie norocos, prin Plokhotnyuk.

Meciul Steaua București – Poli Iași s-a terminat cu scorul de 2-1, o victorie care îi duce pe steliști direct în zona play-off-ului.