progresul spartac steaua

Progresul Spartac – Steaua București, 0-3 (0-2)

Steaua București a rezolvat rapid partida cu Progresul Spartac, cu 2 goluri marcate în prima repriză, pentru a-și asigura cele 3 puncte puse în joc dar și primul loc în Liga 2.

Progresul Spartac: Ciontoș – Leafu, Ed. Radu (I. Costea 46′), Sil. Matei, Parfeon, Boiangiu, Andr. Grigore, Eug. Lixandru (cpt.), Florică, Al. Dițu (Petcu 46′), Visic (I. Tudorache 58′)

Rezerve: Mărgărit – Mih. Șandru, Fărăgău, Tong, Vl. Alexandrescu, Ohaci

Antrenor: Andrei Erimia

Steaua București: Dincă – St. Drăghici (Dr. Gheorghe 80′), Gugu, Al. Sabău, Ad. Ilie – Măd. Mihăescu (Bărbulescu 46′), Enceanu (Balgiu 84′), Bodișteanu (D. Oroian 62′) – Ad. Popa (cpt.), Chipirliu, Chunchukov (Șt. Pacionel 80′)

Rezerve: H. Iancu – Al. Sima, Bustea, Trică

Antrenor: Daniel Oprița

O mai veche cunoștință de-a Stelei, Progresul Spartac nu i-a pus prea mari probleme echipei lui Oprița, ”militarii” fiind cei care au dictat jocul pe terenul din Clinceni, chiar dacă au jucat în deplasare. Astfel, nu a surprins pe nimeni faptul că Steaua a deschis scorul foarte rapid, în minutul 9.

Bulgarul Chunchukov a centrat de pe partea stângă, mingea s-a dus în careu, unde Chipirliu s-a înălțat și a reluat cu capul din 6 metri, mingea trecând ușor de portarul Progresului. Progresul Spartac – Steaua București, 0-1.

Însă presiunea Stelei nu s-a oprit aici. Băieții lui Oprița au rămas sus, și-au înghesuit adversarii și au înscris din nou. În minutul 33, Adi Popa a înaintat pe dreapta și-a întors adversarul pe toate părțile și a centrat în fața porții. În careu, Chunchukov s-a înălțat și la copiat pe Chipirliu, înscriind și el din 6 metri. Progresul Spartac – Steaua București, 0-2.

Soarta partidei a fost decisă așadar rapid, dar Steaua a continuat jocul foarte bun până la pauză. Din păcate, în repriza secundă s-a văzut că relaxarea s-a instalat printre băieții lui Oprița, siguri deja că nu are cum să le scape victoria. Ocaziile Stelei s-au rărit și s-au înmulțit cele ale Progresului Spartac. De data aceasta, însă, defensiva Stelei nu a mai cedat.

O bară a lui Enceanu, în minutul 60, și o altă ocazie a lui Chipirliu, în minutul 80, puteau scufunda Progresul Spartac. Însă, până la final, Steaua a mai marcat doar o singură dată. În minutul 90, Chipirliu a transformat o lovitură de pedeapsă obținută de Adi Ilie. Bogdan Chipirliu a ajuns astfel primul în clasamentul golgheterilor Ligii 2, cu 9 reușite în 10 meciuri.

Progresul Spartac – Steaua București s-a încheiat cu scorul de 0-3. Militarii rămân pe primul loc și așteaptă partida de săptămâna viitoare, cu Oțelul Galați.