progresul spartac steaua

Avancronică Etapa 10: Progresul Spartac – Steaua

Steaua București a trecut pe primul loc în Liga 2, după victoria cu Unirea Constanța. Echipa noastră e la 2 puncte distanță de locul 2, o diferență bună, dar nu excelentă. Așa că, pentru a păstra primul loc în clasament, Steaua trebuie să învingă și în etapa 10, contra celor de la Progresul Spartac.

Proaspăt promovată în Liga 2 în acest an, Progresul Spartac nu și-a găsit încă ritmul. Echipa bucureșteană e de abia pe locul 13 în campionat. A strâns până acum 3 victorii, 2 egaluri și 4 înfrângeri, golaveraj 9-9.

Progresul Spartac e o cunoștință mai veche de-a Stelei. În ultimii ani, cele două echipe s-au întâlnit de mai multe ori, atât în meciuri amicale cât și oficiale. Steaua a câștigat de 2 ori (ambele au fost meciuri în Liga 3), în timp ce Progresul Spartac s-a impus de asemenea de 2 ori (în cupă și într-un meci amical).

Steaua București este favorită să câștige meciul cu Progresul Spartac, chiar dacă joacă în deplasare. Chiar dacă jocul Stelei nu a strălucit în acest sezon, echipa antrenată de Daniel Oprița are un lot mai bun și e într-o formă mai bună decât cea a adversarului din etapa 10.

În ultimul meci jucat, cu Concordia, la Chiajna, Progresul Spartac a pierdut cu 2-0. A folosit atunci următoarea echipă:

Progresul Spartac: Mărăgărit – Eug. Lixandru (cpt.), Parfeon, Ed. Radu, Leafu, Mih. Șandru, Sil. Matei, Andr. Grigore, Florică, Al. Dițu, I. Tudorache

Rezerve: Ciontoș – Vl. Alexandrescu, Boiangiu, Petcu, Tong, Visic, Fărăgău, M. Andrei, I. Costea

Antrenor: Andrei Erimia

Steaua, în schimb, a făcut un meci excelent cu Unirea Constanța, pe care a învins-o cu 5-0. Echipa antrenată de Oprița e neînvinsă în ultimele sale 5 partide, în care a înregistrat 4 victorii și un egal. Merge la Progresul doar cu gându la victorie. Cel mai probabil, Oprița va folosi următorul 11:

Steaua București: Dincă – St. Drăghici, Beța, Al. Sabău, Al. Sima – Ad. Popa, Bărbulescu (cpt.), Enceanu, Șt. Pacionel – Chunchukov, Chipirliu

Antrenor: Daniel Oprița

Meciul Progresul Spartac – Steaua București este programat pentru ziua de luni, 17 octombrie, de la ora 16:00, la Clinceni. Partida va fi transmisă pe Digi, Prima Sport și Orange Sport.

Lipsă de bun simț din partea conducerii celor de la Progresul Spartac

Din păcate, nu putem să nu vorbim despre un gest de mare nesimțire al conducerii celor de la Progresul Spartac față de suporterii clubului Steaua București. Pentru partida de luni, conducerea Progresului a anunțat pe Facebook că suporterii bleu-albaștrilor vor intra la meci pe bază de invitație gratuită, pe care fiecare suporter progresist o poate ridica de la club.

Suporterii Stelei, în schimb, vor fi nevoiți să plătească 45 de lei pentru un bilet. De asemenea, pot cumpăra aceste bilete doar online, de pe platforma vivabilet.ro. Avem de-a face cu o dovadă de lipsă de bun simț (45 de lei biletul la Liga 2?!) și discriminare? Cu siguranță. Va lua cineva măsuri? Nu.

Acesta este din păcate fotbalul românesc, un fotbal făcut împotriva suporterilor.

Forza Steaua!