viitorul steaua

Avancronică Etapa 12: Viitorul Tg. Jiu – Steaua

După victoria excelentă cu Oțelul Galați, scor 1-0, Steaua București, cea mai în formă echipă din Liga 2 și ocupanta primului loc în clasament, face deplasarea la Tg. Jiu, pentru a juca cu echipa locală, Viitorul.

Steaua caută victoria. Cele 3 puncte de la Tg. Jiu nu doar că ar ține echipa militară în continuare pe primul loc în clasament, dar ar însemna și o serie de 5 victorii consecutive. Aceasta i-ar oferi Stelei un moral excelent înainte de partida cu Unirea Dej, revelația acestui sezon de Liga 2 și echipa care în acest moment ocupă locul 2.

Bineînțeles, până la meciul cu Unirea Dej, programat pe data de 7 noiembrie, Steaua trebuie să treacă de Viitorul Tg. Jiu, echipa de pe locul 15. O echipă cu nu foarte multă vechime în fotbalul românesc, Viitorul Tg. Jiu a fost înființată în 1998, ca AS Șirineasa. Recent, și-a schimbat numele în Viitorul Pandurii, încercând să substituie fosta echipă din Târgu Jiu, Pandurii. Evident, Viitorul Tg. Jiu nu este Pandurii Tg. Jiu, așa cum nu este nici Viitorul lui Hagi. Facem această mențiune deoarece ambele echipe au protestat atunci când adversara Stelei din acest weekend a ales numele pe care îl poartă acum.

În cazul Viitorului Tg. Jiu, numele este însă mai puțin important. Dacă Steaua vine după 4 victorii consecutive, Viitorul a pierdut fiecare din ultimele sale 4 meciuri, având una dintre cele mai slabe forme, dintre toate echipele din Liga 2.

Etapa trecută, a pierdut la Concordia, cu 2-0. Viitorul Tg. Jiu a folosit în acel meci această echipă:

Viitorul Tg. Jiu: Krupenschi – I. Sîrbu, Core, Ad. Stoian, Al. Băican, Răsdan (cpt.), Brînzan, Vl. Toma, P. Mitrică, Al. Dulca, Dodoi

Rezerve: Opric – Dănescu, Rogac, Pîrcălabu, Țeglea, Banu, Godja, Cl. Dragu, Andr. Istrate

Antrenor: Florin Stîngă

Fostul (și ultimul) șeptar al Stelei, Florin Răsdan, este căpitan la Viitorul Tg. Jiu.

Dacă va continua să joace așa cum a făcut-o până acum, Steaua nu ar trebui să aibă probleme la Tg. Jiu. Întâlnește o echipă aflată în plină criză, care cu siguranță va alege să joace defensiv, în speranța că va obține punctul adus de un egal.

Cel mai probabil, Daniel Oprița va trimite pe teren următorul 11:

Steaua București: Dincă – Drăghici, Gugu, Al. Sabău, Ad. Ilie – Ad. Popa, Enceanu, Șt. Pacionel, Bodișteanu – Chunchukov, Chipirliu

Meciul Viitorul Tg. Jiu – Steaua București este programat pentru data de 29 octombrie, de la ora 12:00. Partida va fi transmisă pe Digi Sport, Prima Sport și Orange.

Forza Steaua!