steaua fc brașov

Avancronică Etapa 15: Steaua – FC Brașov SR

Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar este în plină desfășurare, dar asta contează mai puțin pentru o țară ca România, care nu s-a calificat la acest turneu final. Pentru noi, fotbalul merge mai departe. Astfel, steliștii se vor întoarce în acest weekend pe stadionul Steaua, pentru a juca penultimul meci din acest an, cu FC Brașov SR.

Partida Steaua București - FC Brașov SR este programată pentru data de 27 noiembrie. Meciul va avea loc de la ora 19:00 și va fi transmis de Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport.

Steaua București continuă să ocupe primul loc în clasamentul Ligii 2, la 4 puncte distanță de ocupanta locului secund, Unirea Slobozia. Cel puțin în teorie, această distanță le oferă jucătorilor lui Oprița puțină liniște, aceștia nefiind în niciun caz stresați că ar putea pierde primul loc, în cazul unui rezultat nefavorabil.

Totuși, liniștea aceasta poate fi o armă cu două tăișuri. Deja, în acest sezon, Steaua a pierdut puncte când nu ar fi trebuit să o facă. Motivul a fost lipsa de concentrare și superficialitatea. Deși FC Brașov SR nu este o echipă dificilă, fiind ocupanta locului 10, e interesant de văzut cum i-a afectat această perioadă de pauză pe jucătorii steliști.

Se vor întoarce aceștia motivați din această mini-vacanță, pentru a câștiga ultimele 2 partide ale anului 2022? Sau vor veni relaxați și nepăsători, la fel ca în partida cu Viitorul Tg. Jiu?

Cum am spus deja, FC Brașov SR nu ar trebui să îi pună probleme Stelei. Cu 5 victorii, 5 egaluri și 4 înfrângeri, noua echipă a Brașovului nu poate emite pretenții la promovare sau la unul din locurile fruntașe. Este doar o echipă de mijlocul clasamentului, cu rezultate de mijlocul clasamentului. Etapa trecută, FC Brașov SR a făcut egal acasă, 2-2, cu Poli Iași. A folosit următoarea echipă:

FC Brașov SR: Micu – Lascu (80, Mbomo), Burlacu (89, Șaim), Fustar, Oltean (80, Mitrov), Dumbravă – Spătaru (89, Lambrinoc), Lazăr – Izata – Anghelov, Chică-Roșă.

Antrenor: Dan Alexa

Steaua în schimb vine după un rezultat pozitiv, 1-0 în deplasare, la Chiajna. Oprița ar putea trimite în teren următoarea echipă:

Steaua București: Dincă – Oroian, Beța, Sabău, Ilie – Popa, Bărbulescu (cpt.), Enceanu, Bodișteanu – Chipirliu, Chunchukov

Cu o victorie în partida cu FC Brașov SR, Steaua București își va asigura primul loc în campionat până după pauza de iarnă.

Forza Steaua!