steaua dinamo ddb

Avancronică de Play Off: Steaua – Dinamo DDB

În ceea ce foarte probabil va fi cel mai urmărit meci al lunii aprilie în România, Steaua București primește vizita celor de la Dinamo DDB, clona celor de Dinamo București. Cu o victorie, Steaua poate reveni pe primul loc în Liga 2.

Dinamo DDB nu e Dinamo București. Este mai degrabă echivalentul în alb și roșu al Fcsbului. Un club înființat în 2001, patronat de-a lungul timpului de pușcăriași, implicat în meciuri blătuite și campionate câștigate cu ajutoare externe, Dinamo DDB a ajuns acum la capătul vieții sale penibile. Din păcate, nu vrea să dispară.

Dinamo DDB este în acest moment la a doua sa insolvență. Din prima a ieșit în 2015. Atunci, Dinamo DDB a achitat 3.486.133 de lei, adică 4,48 la sută din suma aferentă masei credale, care se ridica la momentul intrării în insolvenţă la 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro. Ce s-a întâmplat cu restul banilor? Simplu. Nu au fost plătiți. Adică Dinamo DDB a dat țepe statului și foștilor săi sportivi și colaboratori.

Acum, Dinamo DDB speră să poată da noi țepe. Sumele nu sunt însă la fel de mari ca la prima insolvență. De data asta, ar fi vorba de o țeapă de doar 5 milioane de euro, adică aproximativ o treime din suma pe care Dinamo DDB nu a plătit-o la prima insolvență.

Un sezon ciudat pentru Dinamo DDB

Sezonul acesta a fost unul ciudat pentru Dinamo DDB. Echivalentul fcsbist al câinilor a început în Liga 2 la fel cum a terminat în Liga 1, adică cu înfrângere după înfrângere. În etapa a șaptea, de exemplu, Dinamo DDB era prima sub linia retrogradării, cu 2 victorii și 5 înfrângeri. S-au mai clătinat puțin, până în etapa 10, apoi a început o revenire ciudată, care s-a terminat cu dedebiștii prinzând ultimul loc din play-off.

Ce a fost ciudat la revenirea dedebistă? Faptul că totul a mers perfect pentru ei. Nu doar că clona dinamovistă a strâns puncte deși nu juca nimic și deși jucătorii săi făceau greve, dar contracandidatele sale pentru calificarea în play-off au ajuns să se împiedice inexplicabil.

În ultima etapă din sezonul regulat, deși a jucat acasă cu ocupanta penultimului loc, Poli Timișoara, Dinamo DDB a făcut egal. Un rezultat rușinos, dar unul care a dus-o în play-off. Una dintre echipele care a fost pe primele locuri încă de la startul sezonului, Unirea Slobozia a pierdut locul de play-off. Cum? Nici ei nu știu. Sau poate știu, dar nu spun.

Sezonul ciudat a continuat pentru Dinamo DDB și în play-off. Deși a început această fază a competiției de pe ultimul loc, inexplicabil, presa a dat-o încă de la început drept una dintre favoritele la promovare. Și Dinamo DDB a făcut exact ce a zis presa. După 3 etape în play-off, a strâns 7 puncte din 9, ajungând pe locul 4, ultimul care duce la barajul de promovare.

Vorbim despre o echipă care are mari probleme financiare, cu jucători neplătiți, cu aceiași jucători care s-au făcut de rușine la începutul sezonului, ba chiar cu un lot slăbit în urma plecărilor din iarnă, dar pe care nimeni nu pare să poată să o oprească. Minune sau doar Dinamo DDB făcând ceea ce făcea și pe vremea când fura campionate și conducea cooperativa?!

Steaua București trebuie să umilească Dinamo DDB

Nu e nimic firesc la această revenire a dedebiștilor. Pentru orice om care a urmărit fotbalul românesc din ultimii 20 de ani, este evident că avem de-a face cu o echipă împinsă de la spate de CINEVA. Este aceeași situație ca la Concordia lui Reghecampf sau la Fcsbul cu punguțe și insuflații rectale.

Acesta este motivul pentru care Steaua trebuie să umilească această clonă. Nu, Dinamo DDB nu este Dinamo București. Cum am spus deja, este tot o clonă. Este fcsbul dinamovist. Această clonă trebuie umilită pentru că reprezintă mizeria supremă a fotbalului românesc. Este unul dintre cancerele care au distrus fotbalul românesc. Această clonă trebuie să dispară.

În luna septembrie a anului trecut, Steaua a bătut Dinamo DDB cu 2-1. A fost un meci jucat în deplasare, un meci în care Dinamo DDB a beneficiat din plin de ajutorul arbitrilor. În minutul 31 al meciului, arbitrul Iulian Călin i-a refuzat Stelei un penalty vizibil și de pe Marte. S-a văzut și atunci mizeria acestei clone blatiste. Însă Steaua a fost mai bună și a reușit să se impună. La fel trebuie să facă și de data asta.

Nu va fi un meci ușor. Va fi cel mai probabil un meci de 11 vs. cel puțin 14. Dar Steaua trebuie să bată, pentru binele ei, pentru promovare și pentru binele fotbalului românesc.

Echipa probabilă a Stelei cu Dinamo DDB:

H. Iancu/Dincă – St. Drăghici, Beța, Al. Sabău, Ad. Ilie – Ad. Popa, Șt. Pacionel, Dav. Matei/Enceanu, Bodișteanu – Chunchukov, Chipirliu

Steaua București – Dinamo DDB va fi, cel mai probabil, cel mai urmărit meci românesc din această lună

Meciul Steaua București – Dinamo DDB va avea, cel mai probabil, aproximativ 20 de mii de suporteri în tribune. De asemenea, foarte probabil, va fi și cel mai urmărit meci românesc din această lume.

Partida va avea loc pe stadionul Steaua, marți, 18 aprilie, de la ora 19:00. Va fi transmisă pe Digi, Orange Sport și Prima Sport.

FORZA STEAUA!