dinamo ddb steaua 1 - 2

Dinamo DDB – Steaua București, 1-2 (1-1)

În meciul cu Dinamo DDB, Steaua nu a jucat nimic. A fost salvată de suporterii săi, care au fost din nou la înălțime, oferind un spectacol de Champions League, deși jocul din teren a fost de Liga 3. Din fericire, Steaua a câștigat partida.

Dinamo DDB: Dujmovic – Moura, Giafer, Patriche (cpt.), Amzăr – Iglesias, Dudea, N. Roșu – Bordușanu, Al. D. Pop, Ghezali

Rezerve: Oncescu – Bena, Val. Lazăr, Buhăescu, Bani, A. Șerban, Buleică, Larrucea, Delciu

Antrenor: Ovidiu Burcă

Steaua București: Dincă – St. Drăghici, Walace (cpt.), Al. Sabău, Ad. Ilie – Ad. Popa, Șt. Pacionel, Balgiu, Dr. Gheorghe – Chipirliu, Bodișteanu

Rezerve: H. Iancu – Bărbulescu, Em. Pacionel, Enceanu, Al. Sima, D. Oroian, Chunchukov, Gugu, A. Trică

Antrenor: Daniel Oprița

Meciul Dinamo DDB – Steaua București a început cu un duel al galeriilor, așa cum era de așteptat. Cele două au făcut o atmosferă spectaculoasă, cu torțe și mesaje acide la adresa rivalilor.

Joc îngrozitor al Stelei în prima repriză

Dinamo DDB este una din echipele foarte slabe ale acestui sezon de Liga 2. Până acum, au reușit să învingă doar echipele care nu au vrut să îi bată. Totuși, în meciul cu Steaua s-au mobilizat exemplar. Au pornit meciul în jumătatea stelistă și au reușit să stea acolo în cea mai mare parte a primei reprize.

Chiar dacă au practicat un joc încâlcit, comic în unele momente, câinii dedebiști au atacat, au presat și au jucat foarte dur. Steliștii, în schimb, au jucat fix invers. Băieții lui Oprița au practicat un joc moale, ca de antrenament, lent, obosit, fără chef. Cum era de așteptat, ocaziile au fost de partea echipei care chiar a atacat, adică a Dinamoului DDB-ist.

În prima repriză a avut însă loc și un moment controversat. În minutul 31, arbitrul Iulian Călin i-a refuzat Stelei un penalty vizibil și de pe Marte. Chipirliu a intrat de pe stânga în careul dinamovist, a fost întâmpinat de doi dintre ei și a încercat să treacă cu mingea mai departe. A fost momentul în care Moura, fundașul dreapta dinamovist, a lovit balonul aflat în aer cu mâna, schimbându-i traiectoria. Deși totul s-a petrecut sub ochii arbitrului Călin, acesta nu doar că nu a dat penalty, dar chiar a gesticulat, insistând că nu a fost nimic.

A fost un avantaj de care câinii au profitat. Au continuat să atace și, în minutul 41, au profitat de o greșeală în apărarea stelistă. Alunecarea lui Drăghici i-a permis lui Ghezalli să scape singur cu Dincă, pe care l-a executat din 10 metri. Dinamo DDB – Steaua, 1-0.

Însă, așa cum am spus, Dinamo DDB nu a luat bătaie doar de la echipele care nu au vrut să o bată. Două minute mai târziu, în minutul 43, Steaua e egalat. A marcat Ștefan Pacionel, din pasa lui Sabău, care a recentrat o minge trimisă de Adi Popa din lovitură liberă. Dinamo DDB – Steaua, 1-1.

Dinamo DDB și-a arătat limitele în repriza a doua

Repriza a doua a început tot cu Dinamo DDB la controlul jocului. Câinii au avut o nouă ocazie bună de a marca, dar lipsa de calitate a jucătorilor lor și-a spus cuvântul.

Din fericire, însă, valoarea lui Chipirliu nu a tăcut nici ea. Golgheterul Stelei a marcat în minutul 50, de la marginea careului, după o centrare bună venită de pe dreapta, de la Drăghici. Dinamo DDB – Steaua București, 1-2.

Știind că nu mai are nimic de pierdut și fiind împinsă de la spate de arbitrul Călin, care a acordat mult mai mult decât cele 5% pentru gazde, Dinamo DDB a pornit în căutarea egalării. Drept urmare, ocaziile au început din nou să apară la poarta lui Dincă.

În minutul 75, Buhăescu putea egala. A scăpat singur cu Dincă, profitând de absența apărării steliste, dar a trimis mingea peste poartă. Și cam aici s-a terminat tot jocul. Până la final, cele două echipe au mai mimat ceva fotbal, fără să păcălească pe cineva și fără să mai marcheze. Dinamo DDB – Steaua București s-a terminat cu victoria steliștilor, scor 2-1.

A fost un meci la care Steaua s-a prezentat cu doar doi jucători, Chipirliu și Ștefan Pacionel. Și nu spunem asta deoarece ei au și marcat pentru echipa noastră. Nu, ei au fost singurii care chiar au jucat fotbal. Ceilalți, din păcate, au niște explicații de dat.