fc buzău steaua bucurești

FC Buzău – Steaua București, 1-0 (0-0)

Steliștilor nu le place viața ușoară. Într-un meci contra unei echipe care nu a mai câștigat. Într-un film pe care l-am văzut deja de mai multe ori în acest sezon, Steaua București a jucat contra unei echipe care nu a obținut nicio victorie în ultimele sale 5 partide, FC Buzău, dar tot a pierdut. A pierdut cu 1-0, într-un moment în care chiar nu trebuia să piardă.

Steaua a avut parte de o etapă norocoasă săptămâna trecută. Nu doar că a bătut Dinamo DDB, dar a profitat de pașii greșiți ai adversarilor și s-a întors pe primul loc. Acum, această poziție în clasament este din nou în pericol. Dacă CSMS Iași va învinge Dinamo DDB, va trece pe primul loc.

FC Buzău: D. Rusu – Oteliță (Greu 46′), Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu – A. Lopez (cpt.), Gaitan (Șuteu 79′), V. Angelov (Dr. Lazăr 37′) – Dudu, Boiciuc (Val. Alexandru 68′), Blejdea (Pandele 79′)
Rezerve neutilizate: Horeboiu – Marku, Godwin, Uțiu
Antrenor: Adrian Mihalcea
Eliminați: Adrian Mihalcea 88′ (roșu direct), Dudu 90′ (cumul de cartonașe galbene)

Steaua București: Dincă – Drăghici, Beța, Al. Sabău, Corbu – Ad. Popa (cpt.), Enceanu (Raicu 79′), Balgiu (Bărbulescu 54′), Bodișteanu (D. Oroian 46′, Trică 73′) – Chipirliu, Chunchukov
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Mihăescu, Ciocoteală, Em. Pacionel, Ad. Ilie
Antrenor: Daniel Opriță

Prima repriză a fost dominată de Steaua, chiar dacă nu categoric. Chunchukov putea deschide scorul în minutul 11, dar portarul Rusu a respins în corner. Deși nu a fost un obișnuit al postului de portar în acest sezon, Rusu a făcut un meci foarte bun, reușind să blocheze șuturile steliștilor. A avut o intervenție bună și în minutul 42, când a scos un șut periculos trimis de Popa. Prima repriză s-a terminat tot cu o ocazie a Stelei. Chipirliu a intrat în careu pe dreapta, a centrat, însă fundașii buzoieni au fost mai atenți. La pauză, FC Buzău – Steaua București a fost 0-0.

FC Buzău învinge Steaua București cu ajutorul arbitrului

Din păcate, jocul Stelei a scăzut mult după pauză. Încetul cu încetul, FC Buzău a pus stăpănire pe joc și s-a instalat în jumătatea stelistă, având tot mai multe atacuri și faze periculoase la poarta lui Dincă. Și a venit și golul buzoienilor, în minutul 71, după o mare eroare a arbitrului Rusandu.

La un atac al celor de la FC Buzău, Chipirliu s-a apărat foarte bine și i-a furat mingea lui Blejdea, care se pregătea să șuteze din 5 metri lateral stânga. Chipiriu a trimis mingea în afara jocului, însă atacantul buzoian l-a lovit pe stelist peste picior. În loc să dea fault în atac, așa cum era corect, arbitrul Rusandu a arătat corner.

Din cornerul acordat eronat, FC Buzău a marcat. A fost o mare eroare de arbitru urmată de o mare eroare a defensivei steliste. Dincă nu a ieșit, Sabău și-a pierdut omul, pe Ariel Lopez, care s-a înălțat singur în careul Stelei și a trimis în poartă din 4 metri. Un gol primit ca urmare a neatenției apărării steliste, dar în același timp un gol venit după o gravă eroare de arbitraj.

Și Rusandu și-a dat probabil seama de gafa comisă. Așa s-ar explica comportamentul acestuia pe final de meci, când i-a eliminat pe Adrian Mihalcea, antrenorul celor de la FC Buzău, pentru că a trimis o minge în teren, și pe brazilianul Dudu, căruia i-a arătat 2 galbene în aceeași fază.

Din cele 5 minute de prelungiri, nu s-a jucat un minut complet. Spiritele s-au încins și Rusandu s-a speriat. În ciuda tragerilor de timp repetate, acesta a pus capăt partidei când s-au scurs cele 5 minute de prelungire. FC Buzău – Steaua București s-a terminat astfel cu scorul de 1-0 pentru buzoieni, care au înregistrat prima lor victorie din acest play-off.