Becali Talpan proces scandal juristul

Motivarea ICCJ arată că FC Fcsb nu are palmaresul Stelei

Florin Talpan a obținut o nouă victorie astăzi, împotriva celor de la FC Fcsb. Judecătorii au publicat motivarea deciziei de la ÎCCJ, privind trimiterea spre rejudecare la Curtea de Apel, iar această confirmă cele spuse de colonelul stelist.

Când a fost dată decizia, reprezentanții FC Fcsb s-au grăbit să anunțe că rejudecarea e o victorie pentru ei. Becali chiar a mers până acolo încât să spună că „Rejudecare înseamnă că e un proces câștigat”. Singurul echilibrat a fost Talpan, care a cerut ca publicul să aștepte publicarea motivării. De altfel, Talpan a și sugerat că motivarea ar putea să îi dea dreptate Stelei și că de fapt trimiterea spre rejudecare are ca scop o altă cauză.

Așa a și fost. Conform informațiilor publicate în motivare, spre rejudecare este trimisă doar cererea FC Fcsbului de recunoaștere a palmaresului său, pentru perioada 2003-2017. Instanța de la Curtea de Apel nu s-a pronunțat în ceea ce privește această parte.

”Totodată, având în vedere că încheierea recurată din data de 10 mai 2021 este strânsa legată de cererea conexă, întrucât prin aceasta instanța apel a respins solicitările de probatorii formulate de societatea Fotbal CLub Fcsb SA, în vederea dovedirii cererii sale conexe, în rejudecare, instanța de apel urmează să aprecieze asupra pertinenței, concludenței și utilității încuviințării probatoriului solicitat.

Concluzionând, pentru aceste motive se impune admiterea recursurilor și casarea deciziei, respectiv a încheierii recurate, cu trimiterea cauzei spre rejudecare aceleiași instanțe de apel, în vederea stabilirii existenței dreptului pârâtei-reclamante asupra palmaresului pentru intervalul 2003-2017.

(…)

ÎN CEEA CE PRIVEȘTE ÎNSĂ CELELALTE MOTIVE DE RECURS, ÎNALTA CURTE URMEAZĂ SĂ LE RESPINGĂ, PENTRU MOTIVELE CE VOR FI ARĂTATE.”

Motivare Decizie ICCJ dosarul pentru Palmaresul Stelei

Cel mai important, în motivare ÎCCJ confirmă faptul că palmaresul Stelei nu a fost niciodată transferat cuiva:

”Concluzia imediată a instanței, decurgând din caracterul divizibil al palmaresului, NU poate fi în sensul că acesta a făcut obiectul transferului către o altă entitate, astfel cum afirmă recurentele, ci, instanța de apel a menținut dezlegarea dată de instanța fondului, potrivit căreia DREPTUL NU A FOST CESIONAT NICI CA EFECT AL CONVENȚIEI DINTRE PĂRȚI, NICI CA EFECT AL LEGII ȘI NICI CA EFECT AL PRETINSULUI CARACTER ACCESORIU AL PALMARESULUI ÎN RAPORT DE ECHIPA DE FOTBAL, acesta fiind raționamentul logic din care s-a desprins, în mod corect, concluzia potrivit căreia DREPTUL ASUPRA PALMARESULUI AFERENT PERIOADEI 1947-1998 A RĂMAS ÎN PERSOANA RECLAMANTULUI (CSA STEAUA BUCUREȘTI).

În stabilirea situației de fapt privind neoperarea transferului dreptului asupra palmaresului către recurenta-pârâtă, în mod corect instanțele fondului au dat eficiență autorității de lucru judecat a deciziei nr 3425/2014 a Înaltei Curți, prin care s-a statuat irefragabil că la nivelul anului 1999 NU A OPERAT UN TRANSFER INTEGRAL DE PATRIMONIU, astfel cum pretinde recurenta-pârâtă.”

Motivare Decizie ICCJ dosarul pentru Palmaresul Stelei

Decizia este devastatoare pentru clubul lui Becali, care nu mai poate pretinde că a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Florin Talpan merită felicitat și numit comandant la Steaua

Mai departe, nu știm ce se va întâmpla și nici nu ne pasă. FC Fcsb se poate judeca cât vrea ea pentru palmaresul său. Noi nu îl vrem. De altfel, clubul Steaua nu l-a revendicat niciodată.

Nu știm dacă Steaua va mai trebui să facă parte din acest proces la Curtea de Apel. Dacă va fi așa, cu siguranță Florin Talpan se va pregăti din nou exemplar, pentru a apăra interesele Stelei.

Talpan merită felicitat dar și răsplătit pentru toate aceste victorii obținute pentru Steaua. Omul merită promovat. În Armata Română e plin de generali care nu-și merită steaua de pe umăr. Florin Talpan a demonstrat că o merită din plin. Și nu merită doar steaua de pe umăr. Merită și să fie numit comandant la clubul Steaua.

Mulțumim din nou pentru tot ceea ce faceți pentru Steaua, domnule colonel. Sperăm ca meritele dumneavoastră să fie recunoscute și să fiți răsplătit așa cum meritați.