dinamo ddb steaua

Avancronică de play-off: Dinamo DDB – Steaua București

Etapa trecută, Dinamo DDB ne-a făcut un mare serviciu. A bătut Oțelul și s-a asigurat că Steaua a rămas pe locul 2. În această etapă, Steaua București trebuie să bată Dinamo DDB, pentru a se asigura că efortul clonelor canine de etapa trecută nu a fost degeaba.

Trecând peste glumă, norocul a fost cu siguranță de partea Stelei în acest play-off. În ciuda jocurilor modeste și a tuturor punctelor pierdute, Steaua încă ocupă un loc care duce direct în Liga 1. Mai sunt doar 2 etape de jucat. Dacă Steaua câștigă cel puțin 4 puncte din cele 6 puse în joc, va termina pe locul 2.

Dinamo DDB a bătut Oțelul etapa trecută, dar în niciun caz nu poate pretinde că ar fi într-o formă bună sau că ar avea măcar valoare. Victoriile obținute cu Oțelul sunt ciudate. Cu Dinamo DDB, formația lui Dorinel a părut că a uitat fotbalul. Și exact asta s-a văzut și pe tabelă, unde Dinamo DDB a strâns 5 goluri marcate în 2 meciuri în care nu a primit niciun gol de la gălățeni.

Rezultatele ciudate din acest play-off nu trebuie însă să surprindă pe nimeni. Nivelul este unul foarte scăzut și, din păcate, cam toate echipele sunt la acest nivel. Campionatul e echilibrat, dar slab. De unde rezultă și aceste rezultate care pot părea ciudate.

Steaua a dominat sezonul regulat, pentru a se face de rușine în play-off. A bătut Dinamo DDB, pentru a se face de rușine la Galați, cu o echipă care s-a făcut de rușine cu Dinamo DDB. Acum urmează un nou meci între Steaua și Dinamo DDB și, dacă e să ne luăm după istoricul întâlnirilor, Steaua e favorită la victorie.

Dinamo DDB trăiește în lumea ei

Clona dinamovistă s-a făcut de rușine de multe ori în acest sezon. În play-off s-a calificat cu mult noroc, dar și împinsă de la spate. Acum, deși ocupă locul 4 în play-off, vorbește despre promovarea directă.

Lipsa de realism și de bun simț a conducătorilor dedebiști este impresionantă. Vor în Liga 1 doar pentru că au bătut Oțelul. Alte lucruri nu contează. Nu contează că au fost umiliți de Steaua de fiecare dată până acum, nu contează că nu își plătesc datoriile, că nu își plătesc jucătorii. Doar cele două rezultate bune cu Oțelul ar trebui să îi ducă în Liga 1.

Și ”frumusețea” fotbalului românesc face ca cei mai mulți oameni din fotbalul nostru să fie de acord cu ei. E o altă dovadă a mizeriei din ceea ce ar trebui să fie cel mai important sport din România. La noi, nu mai contează clasamentele, nu mai contează punctele strânse, contează doar părerile. Dacă anumite păreri strâng destul de mulți susținători, ele pot deveni realitate.

Același lucru se întâmplă și în ceea ce privește conflictul dintre Steaua și FC Fcsb. În ciuda faptului că motivarea deciziei ÎCCJ din dosarul pentru palmares arată că CCE din 86 este în palmaresul Stelei, ceea ce contează e de fapt părerea cu cei mai mulți susținători. Iar părerea cu cei mai mulți susținători e că de fapt procesul se rejudecă de la 0. Deși nu e așa, nu contează. Contează doar că destul idioți cred această inepție.

Întorcându-ne în play-off, pentru Steaua lucrurile sunt destul de simple. Trebuie să bată Dinamo DDB. Trebuie să bată în primul rând pentru că e Steaua. Apo, trebuie să bată pentru că această clonă dinamovistă trebuie aruncată în coșul de gunoi al istoriei. Nu în ultimul rând, trebuie să bată pentru că mai sunt doar 2 meciuri de jucat și depindem doar de noi.

Băieții lui Oprița trebuie să tragă tare încă 180 de minute. Atât. Trebuie să obțină 4 puncte din 6. Atât. Dacă fac asta, obiectivul este atins.

Steaua poate obține cele 4 puncte. Chiar nu e greu. Trebuie doar să vrea.

Echipa probabilă a Stelei cu Dinamo DDB:

Steaua: Dincă – Drăghici, Ciocoteală, Al. Sabău, Ad. Ilie – Balgiu, Șt. Pacionel, Ad. Popa, Bodișteanu – Chunchukov, Chipirliu

Meciul Dinamo DDB – Steaua București va avea loc Luni, 15 mai, de la ora 20:30. Partida va fi transmisă pe Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport.