TAS logo

Cine câștigă și cine pierde dacă Steaua merge la TAS

Cine câștigă și cine pierde dacă Steaua merge la TAS? E o întrebare cu răspunsuri foarte importante, mai ales pentru cei care chiar sunt interesați de viitorul Stelei.

Povestea clonei FC Argeș

În aceste ultime zile am văzut un fenomen interesant. După ce a fost umilită de Dinamo DDB în turul barajului de promovare/menținere în Liga 1, clona Campionii FC Argeș a amenințat că merge la TAS, arătând că FRF a încălcat mai multe reguli în momentul în care i-a dat licența de Liga 1 unui club aflat în insolvență, care nu are de gând să își plătească fotbaliștii.

Campionii FC Argeș a umilit la rândul său Dinamo DDB în retur, scor 4-2, dar nu a reușit să se mențină în Liga 1. Diferența a fost clară între cele două. Clona argeșeană a pierdut barajul doar pentru că s-a dat la o parte din fața clonei dinamoviste în tur. Și tot la o parte s-a dat și în ceea ce privește plângere legată de licență. La doar câteva zile distanță după ce aceasta a fost formulată, a fost și retrasă. De ce?

Răspunsul a venit astăzi, dat chiar de Gsp: ”Daniel Stanciu a fost numit la FC Argeș la cererea lui Bodescu”. Este același Daniel Stanciu despre care gsp a scris că e suspectat de Viorel Tudose, sponsorul clubului Campionii FC Argeș, că ar fi trântit meciul din tur cu clona dedebistă.

Dar de ce vorbim atât de mult despre Campionii FC Argeș? Vorbim despre acest club deoarece el a urmat ”sfaturile” FRF pentru promovare. La fel ca Steaua, clubul FC Argeș, cel adevărat, nu era organizat ca non-profit sau SA. Așa că FRF le-a spus că, dacă vor să promoveze, trebuie să își schimbe forma de organizare. Adică clubul s-a retras din campionat și a lăsat în locul său această clonă, numită Campionii FC Argeș.

De ce acest nume? Nimeni nu știe. FC Argeș în niciun caz nu este cunoscută pentru numeroasele sale titluri de campioni.

La această clonă s-a angajat și Stanciu. La insistențele luI Bodescu. Ca să retrogradeze echipa atunci când trebuie. Ca să promoveze cine trebuie.

Și acum putem să vorbim despre cine are de câștigat și cine are de pierdut dacă Steaua merge la TAS. Pentru că am văzut cât de important e pentru FRF ca nimeni să nu conteste regulamentele sale.

Cine câștigă dacă Steaua merge la TAS

Începem cu partea scurtă. Pentru că doar două părți au de câștigat dacă Steaua merge la TAS:

1. Steaua București

Evident, clubul nostru este primul care câștigă dacă merge la TAS.

Dacă câștigă la TAS, este destul de evident ce urmări pozitive ar rezulta.

Dar chiar și dacă Steaua ar pierde la TAS, tot ar avea de câștigat. Pentru că ar demonstra că nu e dispusă să stea în genunchi în fața hoților.

2. Fotbalul românesc

Dacă Steaua ar merge la TAS, ar câștiga și fotbalul românesc. Pentru că e destul de evident că regulamentele FRF sunt tâmpite. Cum justifici că îi dai licență unui club care nu își plătește fotbaliștii și datoriile, dar nu îi dai unui club căruia nu îi poți reproșa nimic?! Nu poți. Iar discuțiile cum că „legea nu permite” sunt tâmpite.

În România, sunt legale aceste forme de organizare:

  • Societate în nume colectiv
  • Societate în comandită simplă
  • Societate în comandită pe acțiuni
  • Societate pe acțiuni
  • Societate cu răspundere limitată
  • Persoană fizică autorizată
  • Societate cooperativă
  • Întreprindere familială
  • Întreprindere individuală
  • Asociație nonprofit

De ce FRF acceptă doar 2 dintre ele pentru cluburile de Liga 1, asta nu știm. Și cel mai probabil nici nu o să aflăm vreodată, dacă lăsăm după cei din federație. Totuși, dacă mergem la TAS, poate că vom afla.

De-a lungul anilor, FRF a folosit mai multe reguli tâmpite. Un exemplu era regula discriminatorie care le interzicea echipelor de drept public să se afilieze la FRF. UEFA și FIFA au aflat despre această regulă și i-au impus federației să o schimbe. De unde și concluzia că poate nu ar strica ca UEFA și FIFA să afle mai multe informații despre regulamentele FRF.

Cine pierde dacă Steaua merge la TAS

Lista celor care pierd dacă Steaua merge la TAS este puțin mai mare. Începe cu:

FC Fcsb & Becali

Din motive ușor de înțeles, cei care au cel mai mult de pierdut sunt Becali și FC Fcsb.

FRF

Nu ne mințim să credem că UEFA nu știe ce mizerii face FRF. Știe, dar le acceptă. Mai ales dacă nimeni nu protestează împotriva lor.

Însă UEFA ține foarte mult la imaginea sa. Nu ar da bine să se afle că un membru UEFA discriminează. Adică că face fix ceea ce zice UEFA peste tot că nu e bine să faci. Ar fi o lovitură puternică în acest brand al toleranței numit UEFA, o dovadă că toleranța se oprește de fapt la reclamele în care UEFA bagă foarte mulți bani.

Dinamo DDB

Clona canină ar pierde și ea, dacă Steaua ar merge la TAS și ar câștiga. O modificare a clasamentului i-ar trimite pe câini în baraj cu UTA. Și acolo e puțin probabil să dea peste prieteni dispuși să se dea la o parte ca să nu falimenteze clubul din coafor.

În ciuda laudelor penibile și cumpărate ale gesepiștilor, Ghezali rămâne tot un atacant submediocru, cu doar 3 goluri marcate în cele 19 meciuri din sezonul regulat, meciuri în care a dat peste foarte multe echipe foarte slabe. Dacă nu impresionezi cu echipele din Liga 2, e greu de crezut că o vei face cu cele din Liga 1, mai ales dacă ele nu se vor da la o parte. Și atunci toți banii plătiți pentru articolele favorabile, în speranța că cineva pune botul și îl va cumpăra pe Ghezali, se vor duce pe Apa Sâmbetei.

Cei care vor să fure bani publici

Motivul real pentru care băieții deștepți insistă ca cluburile din Liga 1 să fie organizate ca SA-uri sau nonprofituri e faptul că, dacă ar rămâne direct la primăriile de care aparțin, aceste cluburi ar fi obligate să fie la fel de transparente ca primăriile. Adică ar trebui să fie ca Steaua: să plătească datoriile la timp, să plătească salariile la timp, să nu cheltuie bani pe care nu îi au, să nu îmbogățească pilele FRF, etc.

Oare ar mai fi ajuns Hermannstadt în insolvență dacă lucrurile se făceau transparent acolo? Cu siguranță nu.

Cei care nu au vrut ca Steaua să meargă la TAS, ci să se asocieze

Și, bineînțeles, de pierdut ar avea și cei care nu au vrut ca Steaua să meargă la TAS, ci să se asocieze. Vorbim aici despre leprele din club, care vor fi nevoite să muncească, nu să zacă toată ziua. Vorbim și despre jegoșii din MApN, care încă au coșmaruri că se va afla cum l-au lăsat ei pe Becali să prejudicieze statul. Vorbim și despre celelalte lipitori care sperau să muște din plăcinta Stelei: pile, prieteni, rude și alți jegoși care ar fi fost angajați la noua clonă.


În acest articol, am dat răspunsuri la modul general. Pot însă să fie făcute și liste cu nume, mai ales că le știm: Bachi, Bichi, Piki, Riki…

Și chiar ar trebui făcute, pentru că cei care pierd dacă Steaua merge la TAS sunt în acest moment cei mai mari dușmani ai Stelei. Și întotdeauna e bine să îți cunoști dușmanii. Altfel, s-ar putea să te trezești în plin proces cu un cioban infractor care pretinde că are tot ce e al tău, pentru că a scris el pe undeva că ”continuă tradițiile glorioase”.