steaua bucurești fc buzău 4-2

Steaua București – FC Buzău, 4-2 (3-1)

Steaua București a încheiat sezonul 2022-2023 cu un meci foarte bun și cu o victorie cu multe goluri, împotriva celor de la FC Buzău. Echipa antrenată de Daniel Oprița a învins cu 4-2. Rămâne acum de văzut dacă la anul va juca sau nu în Liga 1.

Steaua București: H. Iancu (cpt.) – Corbu, Beța, Ciocoteală, Ad. Ilie – Șt. Pacionel, Dav. Matei – St. Drăghici, Rz. Florea, Chipirliu – Chunchukov
Rezerve: Pletea – Calestru, Mihăescu, Em. Pacionel, Raicu, Balgiu, Ad. Popa, Trică, Răducan
Antrenor: Daniel Oprița

FC Buzău: D. Rusu – Greu, Vîrtej, Wiktorski (cpt.), Sălceanu – Trebotic – Dr. Lazăr, Dudu, Ist. Fulop, Blejdea – Boiciuc
Rezerve: Horeboiu – Val. Alexandru, Marku, Oteliță, Godwin, Șuteu, Uțiu, M. Ivan, Brîncoveanu
Antrenor: Adrian Mihalcea (suspendat)

Steaua a început meciul foarte bine, reușind să deschidă scorul chiar în minutul 7. Stephan Draghici a intrat într-un un-doi cu Chunchukov la marginea careului buzoian, a primit mingea și a tras perfect de la 13 metri, fără șanse pentru portarul Rusu. Steaua București – FC Buzău, 1-0.

Din păcate, după startul bun, a venit și o veste proastă pentru steliști. În minutul 22, Ciocoteală s-a accidentat și a fost schimbat cu Mihăescu. Mai mult, în minutul 24, brazilianul Dudu a reușit să restabilească egalitatea, printr-un gol frumos, marcat de la marginea careului. Steaua București – FC Buzău, 1-1.

Steliștii lui Oprița nu băgat însă în seamă aceste două evenimente neplăcute. Au continuat jocul bun, asemănător jocului prestat în sezonul regulat, și, în minutul 33, au reușit să marcheze din nou. Golul a fost înscris de Chipirliu, dintr-un penalty obținut de Adi Ilie. Steaua București – FC Buzău, 2-1. Trebuie să spuneă că acesta a fost golul cu numărul 17 pentru Chipirliu, care a încheiat și acest sezon ca golgheter al campionatului.

Scorul pauzei a fost însă stabilit de Ștefan Pacionel, chiar în ultimul minut al primei reprize. Corbu a centrat de pe dreapta, Chipirliu a recentrat, mingea a ajuns la Ștefan Pacionel, care din careu a trimis-o peste portarul Rusu. Steaua București – FC Buzău, 3-1.

Steaua a jucat la fel de intens și după pauză, reușind să marcheze al patrulea gol în minutul 48. Proaspăt intrat pe teren, Adi Popa a centrat de pe stânga, bulgarul Chunchukov s-a înălțat în careu, a pus capul perfect și l-a bătut pe Rusu din nou. Steaua București – FC Buzău, 4-1.

A fost momentul în care steliștii au ridicat piciorul de pe accelerație, încercând să calmeze jocul. Au controlat partida pentru tot restul reprizei, chiar dacă FC Buzău a reușit să mai marcheze un gol, în minutul 64, prin Godwin, care a înscris cu capul, din interiorul careului.

Steaua București – FC Buzău s-a terminat cu scorul de 4-2 pentru steliști. A fost un joc excelent, cu un rezultat excelent. La final de sezon, Steaua și-a arătat din nou adevărata față, cea pe care am văzut-o cel mai des în sezonul regulat, fața unei echipe care a dominat campionatul și care, credem noi, ar fi meritat să termine pe locul 1, nu 2.

Din păcate, căderea ciudată și greu de explicat, pe care Steaua a suferit-o în cele mai multe meciuri din acest play-off, a făcut ca echipa noastră să câștige doar 12 din cele 30 de puncte puse în joc și să termine pe locul 2, în spatele celor de la CSMS Iași. De ce a avut loc această cădere? Noi ne-am spus părerile. Îi lăsăm acum pe alții să explice.

Ce va urma pentru Steaua București?

Steaua București a terminat acest sezon pe locul 2, loc care duce direct în Liga 1. Însă va juca Steaua în Liga 1 în sezonul 2023-2024? Aceasta este întrebarea care se află pe buzele tuturor steliștilor în acest moment.

Imediat după finalul meciului Steaua București – FC Buzău, clubul nostru a dat un comunicat pe pagina sa oficială de Facebook:

comunicat steaua bucurești promovare

Cum se poate citi chiar din această postare, conducerea clubului Steaua a anunțat că va ”căuta soluții legale pentru a evolua pe prima scenă a fotbalului românesc”. Întrebarea care rămâne este: ce înseamnă aceste soluții legale?

Și ne este treamă să întrebăm acest lucru, deoarece știm că, pentru a merge la TAS și a cere modificarea articolului 14.02 din Regulamentul de Licențiere, Steaua nu avea nevoie de încheierea campionatului. Ar fi păcat dacă aceste ”soluții legale” ar însemna o nouă asociere, care ar da naștere unei noi clone a Stelei.

Războiul celor din AS47 cu Florin Talpan va influența viitorul Stelei

Din păcate, cel mai probabil exact asta se va întâmpla. La meciul Steaua București – FC Buzău, suporterii steliști din AS47 au afișat mai multe bannere împotriva lui Florin Talpan, omul care i-a pus la colț pe Gigi Becali și echipa lui și care a obținut reactivarea secției de fotbal a Stelei.

Din informațiile noastre, aceste atacuri l-au supărat pe Florin Talpan. Acesta a decis ca, mergând mai departe, să își îndeplinească doar fișa postului și să nu se mai implice în alte acțiuni pentru Steaua București. A lăsat să se înțeleagă că nu va mai încerca să forțeze mersul la TAS, să împiedice intrarea Fcsbului în Ghencea sau alte astfel de activități.

Aceasta este o veste proastă pentru Steaua. Cum am spus deja, comunicatul emis astăzi de club nu explică dacă mersul la TAS este una din soluțiile legale despre care s-a scris. Mai mult, comentatorul Steaua TV, post care a transmis meciul Steaua București – FC Buzău, a vorbit chiar în timpul partidei despre faptul că FC Buzău are asigurat locul de baraj. Cum FC Buzău a terminat campionatul pe locul 5, această afirmație are sens doar dacă Steaua nu va primi licența de Liga 1. Rămâne de văzut dacă acest episod a fost o scăpare sau doar o eroare din partea unui comentator care a încercat doar să ofere informații cu care să umple timpul de emisie.

Trebuie însă să spunem că atacurile celor din AS47 la adresa lui Florin Talpan sunt total nepotrivite. Niciunul dintre foștii sau actualii conducători ai clubului Steaua nu au avut parte de asemenea atacuri până acum:

  • nici Boroi, când i-a dat lui Becali marca gratuit, în 2014, și când a închis secția de fotbal proaspăt reactivată de Talpan și înscrisă în Liga 5, în 2015,
  • nici Petrea, când le-a permis FC R-ului și AMFB-ului să își bată joc de Steaua,
  • nici Cârlan, când acesta a retras echipa de volei a clubului din Liga 1, pentru a o înscrie în Liga 2,
  • nici Hâncu, după ce acesta i-a mințit pe steliști chiar la emisiunea AS47.

Mai mult, printre bannerele afișate a fost prezent chiar și unul prin care era atacată prietena lui Florin Talpan. Este probabil inutil să spunem că nici măcar Becali nu a avut parte de un asemenea tratament.

Însă nu putem să ne mințim și să spunem că aceste atacuri sunt surprinzătoare. AS47 nu l-a susținut niciodată pe Florin Talpan și nici nu s-a ferit să îl atace, atunci când Talpan nu a fost de acord cu planurile celor din asociație.

Refuzul lui Talpan de a le da celor de la AS47 marca Steaua gratuit a pornit un conflict mocnit între cele două părți iar faptul că Talpan s-a opus la asocierea clubului Steaua cu AS47 a declanșat războiul.

Este însă puțin probabil ca asocierea să nu aibă loc. AS47 este un grup cu legături puternice în mediul politic. Vasile Dâncu, fostul ministru al apărării, nu doar că a acceptat să fie prezent în emisiunea lor, dar chiar a nominalizat AS47 ca un prim partener al clubului Steaua într-o eventuală asociere. E astfel de înțeles de ce aceștia nu își doresc ca Steaua să meargă la TAS și să obțină promovarea.

Dacă vor avea câștig de cauză, și sunt șanse mari să fie așa, din moment ce Talpan a decis să nu mai facă nimic pentru Steaua, cel mai probabil clubul nostru își va închide secția de fotbal în această vară, va pornit o asociere cu ei iar rezultatul acestei asocieri va juca la anul tot în Liga 2. Unii suporteri vor fi bucuroși. Alții nu. Cert este că rezultatul asocierii va fi tot o clonă, cu nimic diferită de FC Fcsb, care va avea cel mai mult de câștigat din apariția ei.

În procesul pentru prejudiciu, avocații fcsbiști au spus de mai multe ori că clubul lor nu ar trebui să plătească nimic, deoarce Steaua nu are voie să joace în Liga 1. Apariția unei noi clone a Stelei va confirma cele spuse de avocații fcsbiști și le va da apă la moară celor care încă insistă că FC Fcsb este ”continuatoarea” Stelei.

Păcat de Steaua.