fcsb club de stat psd

Fotbal Club Fcsb, club de stat, clubul PSD

Este greu să te lupți cu statul. Acest lucru a fost demonstrat săptămâna trecută, când statul român și-a mobilizat puternic o mare parte din resurse pentru a veni în ajutorul unui singur om, Gigi Becali. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva. Nici pe vremea lui Ceaușescu. FC Fcsb este astăzi un club mult mai de stat și mult mai ajutat de regim decât au fost vreodată Steaua sau Dinamo!

Da, FC Fcsb este astăzi echipa regimului. Dezbaterile sunt inutile. Mișcarea de forțe care a avut loc săptămâna trecută a arătat cât se poate de clar că echipa din Berceni nu e una oarecare. Nu e ca CFR Cluj sau Farul Constanța. Nu e nici măcar ca FC Voluntari, echipa primarului din orașul cu același nume. FC Fcsb e echipa partidului PSD, e echipa jandarmeriei, e echipa arbitrilor, e echipa presei, e echipa transporturilor, e chiar și echipa MApN. Da, da. FC Fcsb e chiar și echipa MApN, pentru că eforturile făcute de oameni cheie din acest minister pentru ca clubul lui Becali să joace în Ghencea au fost titanice.

FC Fcsb, echipa PSD

Pe vremuri, PSD avea o anumită atracție față de clona dinamovistă, Dinamo 1948 DDB. Suporterii acestei echipe obișnuiau să facă coregrafii pentru liderii PSD, care erau și ei fani Dinamo DDB. Însă clona dinamovistă, că le place unora sau nu, a fost și este un club de loseri.

PSD nu își permite să își asocieze imaginea cu loseri. E așadar de înțeles de ce, la începutul acestui an, partidul și-a schimbat favorită. PSD a început acest an schimbând legea sportului cu dedicație pentru Becali și FC Fcsb.

Mai departe, Dîncu, fostul ministru PSD al apărării, și-a bătut joc de suporterii steliști, pornind o inițiativă de modificare a legii sportului astfel încât și cluburile de drept public să fie recunoscute oficial ca fiind profesioniste, doar pentru a o retrage fix înainte de vot. Mișcarea a destabilizat Steaua, jucătorii steliști suferind o cădere în play-off, una care i-ar fi putut costa locul 2, pe care l-au și câștigat în cele din urmă.

Nu în ultimul rând, pesediștii din MApN s-au mobilizat pentru a bloca orice încercare de-a Stelei de a merge la TAS pentru a contesta regulamentul de licențiere al FRF.

FC Fcsb, echipa jandarmeriei

Cum ai putea să îmi spui că un meci de fotbal e cu grad foarte mare de risc fără să îmi spui că e cu grad foarte mare de risc? Ai putea să îmi spui că oficialul clubului care a închiriat stadionul unde va avea loc meciul a avut nevoie de o escortă a jandarmeriei pentru a merge să semneze contractul de închiriere.

Într-o țară normală, evident, jandarmeria i-ar fi spus lui Argăseală să caute alt stadion, pentru că dorința lui Becali de a mai da o țeapă chiar nu justifică gradul mare de risc al partidei. Într-o țară normală. Nu în țara unde partidul aflat la conducere dă legi pentru beneficiul unui singur om.

În această țară, jandarmeria se pune preș în fața unui club ca FC Fcsb PSD și îi jură fidelitate. Pentru meciul de ieri au fost mobilizați vreo 2000 de jandarmi. Adică cam un jandarm pentru fiecare 10 fcsbiști.

Conform informațiilor care circulau pe internet, ar fi fost aduși la meci chiar și jandarmi din alte localități. În orice caz, mobilizarea a fost masivă. Și ea nu a avut loc doar în ziua meciului. Echipaje de jandarmi au stat prin jurul clubului Steaua toată săptămâna și, cel mai important, i-au contactat din timp pe suporterii Stelei, pentru a-i amenința că sunt cu ochii pe ei.

Da, ați citit bine. Prezumția de nevinovăție nu mai există în România lui 2023. În România lui 2023, cetățenii primesc înștiințări acasă, în care li se spune pe unde au voie să se plimbe în anumite zile. În cazul suporterilor steliști, jandarmeria le-a pus în vedere că nu ar fi bine pentru ei să se plimbe prin Ghencea, în ziua de 6 august.

Au făcut suporterii Stelei ceva? Nu. Dar nu mai contează. Pentru că prezumția de nevinovăție nu mai există când e vorba de FC Fcsb, echipa jandarmeriei.

Brigada antitero prezentă pentru clubul care s-a plâns de asigurarea împotriva terorismului

Amuzant a fost faptul că la meci a fost prezentă și o brigadă antitero, plus un elicopter care a survolat Ghencea și care ne-a adus aminte de elicopterele cu care fermierii texani își manevrează turmele de oi. În mod normal, nimic ce ține de terorism nu e amuzant. Se poate face o excepție însă în acest caz.

În ultimele săptămâni, oficialii fcsbiști s-au plâns că Steaua le-a cerut să plătească și o asigurare împotriva terorismului. Au fost ironici, au fost sarcastici, au spus că nu are sens o asemenea asigurare, că nu există teroriști în România. Apoi tot ei au venit cu brigada antitero la meci. FC Fcsb, echipa comediei.

FC Fcsb, echipa presei

FC Fcsb nu ar putea fi considerat club de stat dacă nu ar avea de parte sa și a patra putere în stat. Iar presa sportivă a arătat din nou în această săptămână că e în totalitate alături de clubul din Berceni.

Pe lângă propaganda destul de scârboasă pe care a făcut-o înainte de meci, ”presa” s-a mobilizat și ea, la fel ca jandarmeria și PSD-ul, ca să se asigure că totul merge perfect pentru FC Fcsb la această partidă. Evident, nu au lipsit discursurile manifest de la cei care s-au pregătit practic tot anul pentru acest singur meci. Au fost suprafolosite fără jenă cuvinte precum „normalitate”, ”normal”, ”bani publici”, ”stadion din banii noștri” și altele. Iar când meciul s-a terminat cu victoria echipei favorite a presei din România, emoțiile au explodat.

La Gsp, oamenii au uitat să și scrie de fericire. Nu că ar fi știut vreodată.

fc fcsb echipă de stat echipa presei
E greu să tragi la vinclu, pe centrul porții, dar se pare că FC Fcsb poate.

FC Fcsb, echipa LPF și FRF

Bineînțeles, FC Fcsb nu ar fi putut juca niciodată în Ghencea fără ajutorul celor de la LPF și FRF. În ultimele săptămâni, cele două firme ne-au demonstrat din nou că regulamentele sunt făcute pentru toate celelalte echipe, doar pentru FC Fcsb nu.

LPF ne-a spus că regula aia cum că un stadion trebuie omologat cu 5 zile înainte de meci e complet irelevantă și că a fost pusă acolo doar ca să nu fie spațiu gol pe hârtie, în timp ce FRF a făcut puțină muncă de birou pentru a se asigura că Steaua nu joacă acasă atunci când FC Fcsb joacă și ea acasă.

Și, bineînțeles, nu trebuie să uităm de refuzul FRF de a-i recunoaște Stelei meritul sportiv. Meritul Sportiv, acea scuză pe care FRF a folosit-o de fiecare dată când a vrut să ajute o echipă a sistemului, nu a mai contat în ceea ce privește Steaua. Și nu va conta niciodată, pentru că singurul lucru care contează pentru FRF este FC Fcsb.

FC Fcsb, echipa transporturilor

Mulți cred că Rapid e clubul transporturilor. GREȘIT! E tot FC Fcsb. Pentru ei, transportul public bucureștean e dispus oricând să își prelungească programul de circulație. Nu întrebați dacă ar face vreodată la fel pentru Steaua, pentru că nu are rost.

FC Fcsb, echipa arbitrilor

Meciul de ieri a fost decis de arbitrul Bârsan. Acesta i-a refuzat CFR-ului un penalty cât se poate de clar la 0-0 și, câteva minute mai târziu, i-a dat FC Fcsbului un penalty din nimic.

CFR Cluj a cerut penalty în a doua repriză, când unul dintre rudimentarii fundași fcsbiști s-a crezut John Stockton și a încercat să facă un dribling printre picioare. Însă acesta este la fel de slab la baschet precum e la fotbal. Mingea l-a lovit în picior și, din propriul picior s-a dus în mâna aflată la o distanță considerabilă de corp. Oprită de mâna fcsbistului în negru, mingea a ajuns la un fcsbist în alb, care a degajat-o. Să nu fi fost acea mână, ea ar fi putut ajunge la un atacant ceferist, care venea lansat din spate. Dar asta contează mai puțin. Experții s-au mobilizat imediat în apărarea clubului din Berceni:

Mâna lui Dawa este în spate. Atinge mingea, dar aceasta ricoșează din picior. Nu se impunea acordarea unei lovituri de pedeapsă. Arbitrul a luat decizia corectă. Regulamentul spune că este henț doar dacă joacă mingea intenționat. Pentru că mingea e deviată și de teren, și de jucător, iar abia apoi îl atinge în mână, nu se acordă penalty. Dacă ar fi fost lovit direct în mână, atunci se impunea penalty.

Constantin Zotta

Ce ne spune Zotta? Ne spune că, dacă îți dai cu mingea în propria mână, nu e henț. Dacă ăsta nu e henț, e interesant de aflat când e. Fundașul fcsbist și-a făcut cu siguranță un avantaj. Dar experții spun că nu a fost, pentru că știu ei că el nu a avut nicio intenție de a juca mingea cu mână. Cum știu acest lucru? Doar ei știu.

Același Zotta a analizat și penaltyul primit de FC Fcsb:

Penalty evident! Și Compagno știe să îl obțină, dar e vina lui Cvek. Fundașul e cel care nu apreciază corect această fază.

Constantin Zotta

Faza a fost una simplă. Mingea a trecut prin fața atacantului fcsbist, acesta s-a plantat în pământ, a așteptat să simtă mâna fundașului ceferist pe el și s-a lansat în față. Pe vremuri, marele arbitrul Pierluigi Collina nu ar fi dat niciodată un asemenea penalty. Dar nu mai suntem pe vremuri și Bârsan nu va fi niciodată Collina. Trăim în vremea în care statul se mobilizează pentru Becali și e firesc ca și arbitrul să facă la fel.

Pentru FC Fcsb, cel mai mic contact în careu înseamnă penalty. Chiar dacă fundașul cefereului nu l-a împiedicat pe fcsbist să joace mingea. Chiar dacă contactul nu ar fi putut să dezechilibreze niciodată un om aflat în mișcare. La propriu, fotbalistul fcsbist trebuia doar să facă un pas în față atât pentru a ajunge la minge, cât și pentru a scăpa de contactul cu fundașul ceferist. Nu a făcut-o. A stat pe loc, plantat în gazon, și, când a simțit contactul, s-a aruncat.

Ăsta a fost penalty, pentru că atacantul a știut cum să îl obțină. Celălalt nu a fost penalty, pentru că fundașul nu a avut intenția de a juca mingea cu mâna. Iar dacă fazele ar fi fost schimbate între ele, ar fi fost penalty la henț, pentru că fundașul și-a făcut un avantaj, și n-ar fi fost penalty la contact, pentru că atacantul a cerșit. Vedeți cum regulamentul poate fi interpretat oricând în favoarea echipei lui Becali?

Dar poate vă întrebați unde a fost VAR-ul în toată treaba asta. E vară, e vacanță, e vreme frumoasă afară. Haideți să nu punem astfel de întrebări.

FC Fcsb, echipa MApN

Chiar dacă mulți spun că Steaua e echipa MApN, adevărul e că ministerul nu a făcut niciodată nimic pentru clubul nostru. Dar a făcut pentru FC Fcsb. Nu doar că ani întregi l-a protejat pe Becali, când acesta a utilizat fără drept marca Steaua, dar acum a făcut tot posibilul ca el să joace în Ghencea.

Deși toți din minister știu că fostul pușcăriaș nu are ce căuta acolo. Toți știu că e de rea credință. Toți știu că încearcă să încalce deciziile judecătorești. Toți știu că a provocat prejudicii statului. Dar asta chiar nu mai contează.

Când însuși ministrul apărării intervine pentru ca FC Fcsb să joace în Ghencea, nu mai prea e nimic de spus. Adică ăla care ar fi trebuit să se ocupe de achiziția de avioane și tancuri a luat o pauză de la lucrușoarele astea mai puțin importante și s-a orientat către ceva cu adevărat grav: faptul că FC Fcsb nu poate juca în Ghencea. Asta a fost prioritatea lui Tîlvar. Omul s-a zbătut să rezolve această problemă a lui Becali. Și în cele din urmă a reușit.

Va răspunde el dacă Becali nu va plăti chiria? He, he! Fiți serioși! Din toată treaba asta, singurul tras la răspundere a fost Talpan, că s-a zbătut să apere interesele statului, în fața asaltului unor corupți infecți.

FC Fcsb, echipa primului ministru

În țara asta, cu toții am avut probleme cu statul la un moment dat. Ba că ne-am trezit cu controale aiurea pe cap, controale conduse de funcționari publici aflați la vânătoare de amenzi. Ba că am fost taxați cu mai mult decât ar fi trebuit să dăm. Ba că statul a făcut pipi pe taxele pe care noi le-am plătit, oferindu-ne în schimb servicii de 3 lei. Și exemplele pot continua.

Garantat, însă, în niciunul din aceste cazuri primul ministru al țării nu și-a trimis corpul de control pentru a rezolva problema. Sau măcar pentru a afla cum au stat lucrurile.

Dar Ciolacu și-a trimis corpul de control la clubul Steaua pentru a forța intrarea FC Fcsbului în Ghencea!

În țara unde copiii sunt răpiți și ignorați atunci când sună la 112 pentru a cere ajutor, în țara unde bătrânii sunt torturați în azile, în țara unde oameni ard în locații care nu ar trebui să funcționeze dar funcționează din cauza corupției, primul ministru este preocupat ca FC Fcsb să joace pe stadionul Steaua. Asta este prioritatea sa numărul 1.

FC Fcsb este un club de stat, este clubul regimului, clubul puterii

Pe vremuri, Steaua, Dinamo sau Rapid beneficiau de ajutorul ministerelor de care țineau. De cele mai multe ori, acest ajutor era de ordin financiar (prime, salarii). Uneori, ministerele investeau pentru dezvoltarea unor baze sportive și stadioane. Iar în cazuri speciale, securitatea se punea la dispoziția dinamoviștilor.

Niciodată, însă, nu a avut loc o asemenea mobilizare a statului român cum am văzut în acest an. Cum am spus deja, FC Fcsb este un club de stat mult mai mult decât au fost Steaua, Dinamo și Rapid vreodată.

S-a spus despre Steaua că a fost clubul lui Ceaușescu. Niciodată, însă, Ceaușescu nu a intervenit pentru Steaua așa cum a intervenit Ciolacu, unul dintre cei mai puternici oameni din stat, pentru FC Fcsb.

Dinamo a fost clubul securității, dar niciodată nu s-au dus securiștii, polițiștii sau jandarmii să amenințe suporterii rivali. Da, fraților, chiar și pe vremea dictatorului, nu a încercat nimeni să se bage peste suporteri, să le interzică să fie suporteri, așa cum s-au băgat conducătorii acestui stat pentru FC Fcsb.

Rapid a fost clubul transporturilor, dar pentru ei transporturile nu și-au prelungit niciodată programul, doar ca să poată ajunge acasă sătenii aduși cu invitații gratuite din jurul Bucureștiului, pentru a umble un stadion.

Așadar, când cineva vă va spune că FC Fcsb e un club privat, să îi arătați anul 2023, an în care întregul stat s-a mobilizat pentru clubul din Berceni, clubul pușcăriașilor, al corupților, al hoților, al propagandiștilor, al securiștilor, al tuturor trădătorilor de țară.