steaua metaloglobus 1-1

Steaua – Metaloglobus

Steaua București a făcut un mare pas greșit în a doua etapă a ligii 2, terminând la egalitate partida cu Metaloglobus. Steliștii au jucat acest meci la Mioveni, deoarece stadionul Steaua a fost suspendat de FRF pentru incidente care au avut loc sezonul trecut.

Steaua București: Frânculescu – Dav. Maftei, Beța (cpt.), Vîrtej, Dobrescu – Chipirliu, Rober Sierra, Mancuso (Ad. Ilie 82′), Buziuc (Drăghici 46′) – Boiciuc (Bărbulescu 72′), Chunchukov (Enceanu 57′)
Rezerve: I. Pop – Dav. Matei, A. Raicu, C. Avram, Rz. Florea
Antrenor: Daniel Oprița

Metaloglobus: R. Avram – Zakir (Rz. Milea 46′, Cruceru 83′), Issah (Krstevski 74′), Caramalău, Sava (Rob. Neacșu 74′) – Al. Gheorghe, Honciu, Chatziterzoglou, Liș (Bg. Vlad 46′) – Huiban, Vl. Marica
Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Ad. Sîrbu, Gab. Pătrașcu, Al. Iacob
Antrenor: Eusebiu Tudor

Îmbrăcați din nou în oribilele echipamente albastru închis, care e clar acum că nu le poartă noroc, steliștii au început meciul în atac. Au dominat, au controlat meciul, au încercat și poarta și, cum era normal, golul a venit și el în cele din urmă.

Steaua București a deschis scorul în minutul 21. Boiciuc a intrat în jumătatea celor de la Metaloglobus, i-a pasat în față lui Chipirliu, care a înaintat cu mingea la picior și care a centrat în fața porții lui Avram. Mingea a ajuns la Sierra, care a venit lansat din spate și care a înscris fără probleme. Fotbalistul spaniol a marcat astfel primul său gol oficial pentru Steaua.

Echipa lui Oprița a continuat să domine, dar nu a mai marcat. La pauză, scorul partidei Steaua – Metaloglobus era doar 1-0.

În a doua repriză, Metaloglobus a fost mai prezentă în joc. A avut câteva ocazii, dar în niciun moment nu a dat senzația că ar putea să marcheze sau să îi facă Stelei probleme. Asta au crezut probabil și jucătorii steliști, care au pierdut din atenție și concentrare. În loc să marcheze un al doilea gol, cu care să închidă meciul, aceștia au tratat cu superficialitate partida și, în cele din urmă, asta i-a costat.

O nouă mare eroare de arbitraj o costă pe Steaua 2 puncte

În minutul 75, Metaloglobus a primit o lovitură libera de la 25 de metri de poarta lui Frânculescu. Aceasta a fost bătută peste zi, dar nu foarte periculos. Huiban a urmărit-o, a intrat în careul mic, s-a ciocnit de Frânculescu și, spre surprinderea tuturor, a primit penalty.

Careul mic este considerat suprafața de protecție a portarului. În mod normal, orice contact are loc aici este dat în favoarea portarului. E greu astfel de înțeles de ce arbitrul Mavriche a dictat penalty.

Mai mult, imaginile meciului arată cum Huiban nici măcar nu atinge balonul. Mingea centrată trece de atacantul celor de la Metaloglobus, care îl lovește pe Frânculescu cu piciorul în cap. În mod normal, o astfel de fază este considerată fault la portar și joc periculos. Doar că arbitrul Mavriche a fost impresionat probabil de zvârcolirile lui Huiban.

eroare arbitru Steaua metaloglobus 1-1
Mingea trece de Frânculescu și Huiban, care se ciocnesc unul de celălalt. Huiban îl lovește cu piciorul în cap pe Frânculescu. Arbitrul Mavriche a considerat că portarul Stelei e cel vinovat, deși el e cel care e lovit.

Arbitrul a acordat așadar penalty, pe care l-a bătut același Huiban, care a și uitat de zvârcolirile care au avut loc cu câteva zeci de secunde înainte, și pe care l-a transformat. Era minutul 78. Steaua – Metaloglobus, 1-1.

Până la final, Steaua a căutat să marcheze din nou, dar nu a mai reușit. Echipa lui Oprița pierde astfel din nou 2 puncte foarte importante. Din fericire, campionatul e lung și avem destul timp la dispoziție ca să le recuperăm. Este însă îngrijorător că arbitrii au dictat două penaltiuri inventate împotriva Stelei în două meciuri consecutive.

Nu putem însă să dăm vina doar pe arbitru. Dacă Steaua ar fi marcat mai mult, acest penalty inventat nu ar fi schimbat cu nimic soarta partidei. Nu ar trebui să ne surprindă că FRF e împotriva Stelei. Ar trebui să ne pună în gardă și să ne facă să dăm totul pentru a bloca eforturile federației de a ne încurca.

Avancronică: Steaua – Metaloglobus (Publicată la 10 August, 2023)

Steaua a terminat la egalitate meciul cu Chindia, scor 1-1, și, după prima etapă, ocupă locul 7 în clasamentul Ligii 2. Urmează o nouă etapă pentru echipa noastră, una care îi poate aduce o poziție mult mai bună în clasament. Sâmbătă, 12 august, de la ora 11:00, Steaua joacă cu Metaloglobus la Mioveni. Meciul e transmis de Digi Sport.

Pentru ”militari”, meciul cu Metaloglobus nu ar trebui să fie o problemă. Steaua a arătat un joc bun cu Chindia, chiar dacă nu a câștigat. Jucătorii noi au calitate și potențial iar un meci cu o echipă precum Metaloglobus le poate oferi ocazia de a îmbunătăți relațiile de joc.

Bineînțeles, problema cea mai mare a Stelei în această etapă e faptul că meciul cu Metaloglobus va avea loc pe stadionul din Mioveni, Stadionul Steaua fiind suspendat. Nu e neapărat cea mai mare problemă, dar produce o situație neplăcută nu doar pentru fani, ci și pentru jucători.

Steaua rămâne însă favorită pentru meciul cu Metaloglobus. Orice alt rezultat în afară de victoria steliștilor nici nu merită luat în discuție. Diferența între cele două echipe e mult prea mare pentru ca Metaloglobus să poată provoca surprize.

Echipa probabilă a Stelei:

Steaua București: Frânculescu – Dav. Maftei, Beța (cpt.), Vîrtej, Dobrescu – St. Drăghici, Rober Sierra, Mancuso, Buziuc – Chipirliu, Chunchukov

În prima etapă, Metaloglobus a pierdut acasă cu CSC 1599 Șelimbăr, scor 0-1. Cu Steaua, Metaloglobus ar putea folosi această formulă:

Metaloglobus: R. Avram – Chatziterzoglu, Al. Iacob, Andr. Sava – Honciu (cpt.), Issah – Liș, Al. Gheorghe, Alb. Voinea, Huiban, Gab. Pătrașcu

La mulți ani, Daniel Oprița!

Daniel Oprița a împlinit astăzi, 10 august, frumoasa vârstă de 42 de ani. Cu această ocazie, îi urăm ”La mulți ani!” și îi dorim multă sănătate, cu multă putere de muncă. Oprița tocmai a început al cincilea sezon ca antrenor al Stelei. Este o realizare impresionantă, având în vedere că, în acest moment, singurul antrenor din România cu mai mulți ani consecutivi la aceeași echipă ca el este Gică Hagi. Iar Hagi este un caz special, el fiind nu doar antrenorul, ci și proprietarul clubului Viitorul/FCV Farul.

La mulți ani, Daniel Oprița!