muie fcsbpsd normalitatea hotilor

Normalitatea hoților

După ani întregi în care au făcut propagandă pentru că FC Fcsb să joace pe stadionul Steaua, sclavii din presă ai lui Becali au avut săptămâna trecută, în sfârșit, puțină satisfacție. FC Fcsb a jucat pe noul stadion Steaua, iar sclavii au strigat: ”Normalitate”. S-au referit la normalitatea lor, la normalitatea hoților.

Normalitate pentru mine, nu și pentru tine

Cât timp Steaua i-a refuzat lui Becali accesul în Ghencea, pe motiv că acesta încearcă să îi anuleze mărcile, pentru că în mod activ îi fură imaginea și pentru că i-a provocat prejudicii de 37 milioane euro, sclavii becalieni din presă au urlat că statul pierde bani. ”Stadionul trebuie să producă”, au strigat ei, ignorând faptul că niciun stadion din România nu ”produce”.

Era clar că, în cele din urmă, Becali va avea câștig de cauză. Era doar o chestiune de timp. În condițiile în care sclavii din presă au pus întrebarea ”Ar trebui Fcsb să joace în Ghencea” la fiecare interviu realizat, era clar. În cele din urmă vorbele lor au ajuns și la urechile unui politician oportunist iar el a avut o idee.

Pesedistul Ciolacu a văzut că subiectul îi poate genera câțiva admiratori, poate chiar și câteva voturi. Așa că a riscat. Întâi a modificat Legea Sportului pentru Becali. Presa nu a zis nimic. Apoi a trimis corpul de control al premierului în Ghencea, pentru a pune presiune pe Steaua, ca să semneze un contract cu Becali. Din nou, presa nu a spus nimic.

Ba chiar sclavii din presă l-au aplaudat pe Ciolacu, atunci când acesta l-a atacat pe Talpan. Asta se întâmpla într-o perioadă în care s-a aflat că mai mulți bătrâni au fost torturați în azile. Dar n-a contat pentru sclavii din presă. Aceștia l-au aplaudat pe Ciolacu.

De ce nu joacă Steaua la Târgoviște?

Evident, cazul Fcsb – Stadionul Steaua nu e unul singular. În România, multe cluburi au fost refuzate când au făcut cereri de a juca pe anumite stadioane. Un exemplu ar fi CFR Cluj, care nu a jucat pe noul stadion Cluj Arena tocmai pentru că suporterii celor de la U au făcut scandal. Pentru CFR, nimeni din presă nu a vorbit despre normalitate.

Dar haideți să vedem un exemplu mai aproape de prezent. În această săptămână, Steaua a jucat la Târgoviște, cu Chindia. Tot în această săptămână, a aflat că primul meci acasă nu va putea avea loc pe stadionul Steaua, din cauza unei suspendări.

Așa că Steaua a vrut să joace partida cu Metaloglobus la Târgoviște. Doar că a fost refuzată.

A fost refuzată pe motiv că suporterii săi au înjurat PSD. Primarul din Târgoviște e pesedist.

Nimeni din presă nu a comentat. Nimeni nu a vorbit despre normalitate. Nimeni nu a spus că stadionul trebuie să producă.

Dacă a fost refuzată Steaua, e ok. FC Fcsb e singura care nu are voie să fie refuzată.

Am putea vorbi despre ipocrizie în ceea ce îi privește pe sclavii becalieni din presă, dar adevărul este că sunt doar sclavi. Sunt atât de sclavi încât ar face orice pentru stăpânul lor. S-ar umili oricând pentru stăpânul lor.

De la bullying, la obsesia cu CSA

Atitudinea de sclavi becalieni a celor din presă este o boală. Chiar este o boală. A devenit atât de previzibilă încât îți poți trage ceasul după ea.

Normalitatea lor

Dacă cineva îl atacă astăzi pe Becali sau măcar îl contrazice cu ceva, poți să fii sigur că, în cel mult 24 de ore, măcar un sclav din presă îi va sări în apărare. Ca să înțelegeți, NIMIC nu ai voie să zici negativ de FC Fcsb. Dacă îi superi cu orice, sclavii din presă te atacă. Asta e normalitatea lor.

În Gsp, Samuilă a scris că e bullying (adică hărțuire) pentru că Steaua a pus în contractul de închiriere câteva clauze prin care a căutat să își apere imaginea. E vorba de clauze legate de hotărârile judecătorești pe care FC Fcsb nu le-a respectat. Prin aceste clauze, Steaua a obligat FC Fcsb să nu mai spună că e Steaua și să elimine de pe site toate materialele prin care pretinde că e Steaua.

Asta l-a enervat la culme pe Samuilă, care a caracterizat solicitările Stelei drept ”stupide”. Pentru acest individ care își zice ziarist sportiv, e stupid ca un club să respecte niște hotârâri judecătorești și să nu pretindă că e alt club. Asta e normalitatea lui Samuilă.

Naum a scris și el. Pentru el, faptul că Steaua a refuzat să îi închirieze Fcsbului stadionul a însemnat că cei de acolo s-au făcut stăpâni peste bunul public. Din nou, niciun cuvânt despre hotărârile judecătorești pe care FC Fcsb le încalcă săptămânal, nimic despre procesul prin care FC Fcsb încearcă să anuleze marca Steaua, nimic despre prejudiciu. În viziunea lui Naum, dacă nu-i dai lui Becali stadionul, ești tiran. Asta e normalitatea lui.

Obsesia CSA

Și nu putem uita ultima normalitate a presei de la palat: obsesia cu CSA.

În 1961, clubul nostru și-a schimbat numele în Clubul Sportiv al Armatei Steaua București. Acesta e numele pe care l-a purtat de atunci și până în prezent. L-a purtat chiar și în finala de la Sevilla.

Dar chiar și-așa, nimeni din presă nu i-a zis vreodată CSA. Nici chiar CSA Steaua.

CSA a apărut rostit pentru prima dată în 2015, după ce Becali a pierdut procesul pentru marcă. Într-o lume normală, presa ar fi văzut rezultatul acelui proces, l-ar fi înțeles și ar fi dat cu Becali de pământ pentru că a furat atâția ani cel mai mare brand sportiv din România.

Nu și la noi. La noi, presa s-a apucat să distrugă brandul Steaua. Au adăugat acest CSA, Clubul Sportiv al Armatei, pe care îl repetă obsesiv, pentru a-i convinge pe fraieri că Steaua nu e Steaua. Și a mers.

La aproape 9 ani distanță de la decizia din procesul pentru marcă, încă există mulți oameni care cred că clubul Steaua a fost înființat de abia în 2017, deși există un număr infinit de dovezi pe internet cum că clubul nostru exista și înainte de 2017.

Există bineînțeles dovezi și că purta numele CSA Steaua și în perioada sa de glorie. Dar asta nu contează. Cititorii fideli ai sclavilor din presă sunt prea leneși ca să cerceteze singuri. Preferă să repete minciunile pe care le citesc.

E rușinos ca un ziarist sportiv din România să nu știe că echipa care a câștigat CCE în 1986 s-a numit CSA Steaua București. Este. Dar nimănui nu-i pasă. Și mai ales lor nu le pasă. Pentru că ei au dat naștere unei noi realități, una în care altă echipă a câștigat CCE în 1986, nu CSA Steaua București. Acum, asta e normalitatea proștilor din România.

Astăzi, scriu peste tot CSA sau CSA Steaua, în speranța că fraierii nu se vor întreba oare de ce, dacă e Steaua, FC Fcsb nu se numește Steaua. Și de ce, dacă nu e Steaua, Steaua se numește Steaua?

Hoții, proștii și sclavii și-au făcut o lume a lor

Astăzi trăim într-o lume a hoților. Iar hoții își bat zilnic joc de noi. Gsp ne scrie că Becali dă o lovitură financiară pentru că joacă în Ghencea. Nu scrie însă câți bani cheltuie statul român pentru ca el să dea o lovitură financiară.

Iar au fost mobilizați mii de jandarmi. Iar au fost scoase elicopterele. Iar a fost prelungit programul la transportul public bucureștean. Cât costă toate aceste lucruri?

Nu contează cât costă. Conform sclavilor, e normal ca statul să facă sacrificii pentru Becali. Nu contează că nu există bani, că mor bătrânii prin azile, că datoria s-a triplat. Ce contează e că dă Becali un tun financiar. Din nou, asta e normalitate pentru ei.

Și-au făcut o lume a lor, a hoților, proștilor și sclavilor, și se bucură de normalitatea pe care le-o oferă.

Normalitatea adevărată

În încheiere să vorbim și despre normalitatea adevărată. Care este aceasta?

Normalitate ar fi fost dacă presa l-ar fi atacat pe Becali pentru că încearcă să fure imaginea Stelei.

Normalitate ar fi fost ca presa să pună presiune pe Becali ca să plătească prejudiciul pe care chiar avocații săi au recunoscut că FC Fcsb i l-a produs Stelei.

Normalitate ar fi fost ca jandarmeria să refuze să mobilizeze 2000 de oameni, doar pentru că FC Fcsb vrea să se dea Steaua.

Normalitate ar fi fost ca PSD să conducă țara, nu să dea legi pentru Becali.

Normalitate ar fi fost ca premierul să-și trimită corpul de control unde contează, nu la Steaua, nu pentru Becali.

Normalitate ar fi fost ca presa de sport să scrie despre sport, să scrie despre cât de proaste sunt regulamentele FRF și despre cum ar fi fost normal ca toate echipele din Liga 2 să poată promova, nu doar 12 din 20.

Aceasta este adevărata normalitate. Dar e normalitatea despre care sclavii din presă nu vor vorbi niciodată, pentru că nu e normalitatea lor, nu e normalitatea hoților, sclavilor și proștilor.