Steaua București csikszereda 1-0

Steaua București – Csikszereda

Steaua București a reușit să învingă Csikszereda cu 1-0, după o partidă pe care a controlat-o în totalitate, urcând 5 locuri în clasament, până pe poziția a șaptea. Steliștii sunt acum la doar un punct distanță de zona play-off-ului.

Steaua București: Frânculescu – Dav. Maftei, Vîrtej, Beța, Ad. Ilie, Dobrescu (Boiciuc 70′) – Rober Sierra, Bărbulescu (cpt.)(Dav. Matei 55′, Raicu 70′), St. Drăghici – Chipirliu (Enceanu 84′), Topuzov (Chunchukov 46′)
Rezerve neutilizate: I. Pop – C. Avram, Walace, Buziuc
Antrenor: Daniel Oprița

Csikszereda Miercurea Ciuc: Gyenge – B. Szabo, Gergely (A. Nistor 82′), Kelemen (cpt.), Apro – Veres, Csuros – Gal-Andrezly (Csiszer 82′), Jebari (Babati 70′), Balogh (Ronai 70′) – Makrai (Jelena 70′)
Rezerve neutilizate: Karacsony – Bloj, J. Nagy, B. Pinter
Antrenor: Robert Ilyes

Oprița a început și de data aceasta în aceeași formulă care a funcționat în ultimele meciuri. Cu 5 apărători, 3 oameni la mijloc și 2 în atac, Steaua a început meciul agresiv. Ba chiar putem spune că l-a început perfect. Și asta deoarece tânărul Maftei l-a tăvălit pe Gal-Andrezly puternic chiar din startul partidei.

A fost o mișcare inteligentă, care l-a scos din joc pe slovacul de 33 de ani. Cei care au urmărit întâlnirile dintre Steaua București și Csikszereda, din ultimii ani, știu că Gal-Andrezly a fost mereu unul dintre cei mai periculoși ciucani. Chiar și așa, tânărul Maftei l-a neutralizat în partida de azi. După intrarea sa, Gal-Andrezly nu a mai jucat aproape nimic. A fost aproape inexistent în atac, preferând să stea pe poziția fundașului stânga.

Steaua a pus presiune și, după câteva combinații rapide, în minutul 9, a avut prima mare ocazie. Maftei a primit în dreapta, a avansat și a centrat perfect pentru Chipirliu. Din careu, golgheterul stelist a tras din prima. Din păcate, mingea s-a dus direct în brațele portarului Gyenge.

Au urmat alte două ocazii bune, în minutele 10 (Vîrtej, cap peste poartă) și 14 (Dobrescu, șut deviat de portar în corner). Steaua a rămas în jumătatea ciucanilor aproape toată repriza, amenințând constant poarta lui Gyenge. Din păcate, nu a reușit să marcheze.

Până la pauză, a mai avut loc însă o fază importantă. În minutul 41, Makrai l-a lovit puternic, cu talpan, pe Beța, în pulpa piciorului drept. A fost o intrare de cartonaș roșu, însă arbitrul Valentin Naidin l-a iertat pe ciucan de eliminare, arătându-i doar galben. După primele 45 de minute, scorul partidei Steaua București – Csikszereda a fost 0-0.

Același Chipirliu îi aduce Stelei trei puncte importante

Din păcate, repriza secundă a fost mai slabă decât prima. Cumva, Steaua a pierdut din viteză. Motivul a fost probabil înlocuirea lui Bărbulescu cu tânărul Matei. Acesta din urmă a avut un joc mai slab, fiind chiar schimbat de Oprița după doar 15 minute de joc.

Însă schimbările făcute de Oprița în minutul 70 (Boiciuc în locul lui Dobrescu și Raicu în locul lui Matei) s-au dovedit a fi inspirate. După minute bune în care a părut incapabilă să desfacă defensiva ciucană, Steaua București a reușit să deschidă scorul.

În minutul 78, oamenii lui Oprița au pornit o acțiune în viteză pe partea stângă de atac. Boiciuc i-a pasat lui Drăghici, care a scăpat singur, a intrat în careul ciucan și a pasat pe jos, pentru Chipirliu. Din 9 metri, golgheterul stelist nu a mai iertat. A trimis cu dreptul la colțul lung și a făcut 1-0 pentru Steaua. A fost al zecelea gol marcat de Chipirliu în acest sezon, în 13 meciuri.

Până la final, jocul s-a echilibrat. Ciucanii au încercat să obțină egalarea, însă nu au putut, chiar dacă defensiva stelistă a călcat strâmb de câteva ori.

Steaua București – Csikszereda s-a terminat cu scorul de 1-0. Cu aceste 3 puncte, steliștii au urcat în clasament până pe locul 7, primul de sub linia play-off-ului. Sunt la doar 1 punct distanță de locul 6, ocupat de Concordia. În etapa următoare, Steaua va juca în deplasare, la Progresul Spartac, echipa de pe ultimul loc. Acest meci va avea însă loc de abia peste 2 săptămâni.

Avancronică: Steaua București – Csikszereda

După egalul de la Dumbrăvița, Steaua încă păstrează șanse mari la apropierea de zona play-off-ului, soarta oferindu-i, cumva, încă o șansă, și încă o șansă, și încă o șansă. Dar clubul nostru mai trebuie să și profite de aceste șanse. Steaua București trebuie să învingă Csikszereda, în etapa cu numărul 13.

Csikszereda e un adversar periculos pentru Steaua

În meciurile cu Steaua, Csikszereda a arătat de mai multe ori că poate fi un adversar periculos. S-a întâmplat în fiecare din ultimele sezoane. Și asta deși formația din Miercurea Ciuc nu și-a propus în niciunul din aceste sezoane promovarea în Liga 1. Cel puțin nu la modul serios.

Anul trecut, spre exemplu, Steaua București a fost umilită de Csikszereda chiar acasă, scor 0-4. A fost un rezultat rușinos și un joc foarte slab din partea steliștilor, care au făcut în cele din urmă un sezon destul de bun. Sezonul acesta, în schimb, e dezastruos. Așa că băieții lui Oprița trebuie să fie de 10 ori mai atenți cu formația din Miercurea Ciuc.

Din fericire, nici Csikszereda nu trece prin cea mai bună formă. Formația din Miercurea Ciuc este în clasament fix sub Steaua. În cele 12 meciuri jucate până acum, a câștigat de 4 ori, a terminat de 4 ori la egalitate și a pierdut 4 întâlniri.

Etapa trecută, Csikszereda a fost învinsă acasă de Șelimbăr, scor 1-2. Antrenorul Robert Ilyeș a folosit următoarea echipă:

Csikszereda:  Gyenge – Gal-Andrezly, Apro, Kelemen (cpt.), Bloj (Csiszer  77′) – Veres, J. Nagy – Jebari (Babati 70′), Bakos (A. Nistor 70′), Balogh (Ronai 81′) – Makrai (Jelena 70′)
Rezerve neutilizate: Karacsony – Magyari, B. Pinter, B. Szabo
Antrenor: Robert Ilyes

Victoria acasă e obligatorie!

Ultimele meciuri ale Stelei nu au fost neapărat proaste. Echipa noastră a învins Ceahlăul acasă, a făcut egal cu FC R în Cupa României și a terminat la egalitate în deplasare, cu Dumbrăvița, echipă care s-a mișcat destul de bine în acest sezon.

Dacă va obține cele trei puncte din meciul cu Csikszereda, Steaua București va urca până pe locul 7 și va fi la un singur punct de locul 6, ultimul care duce în play-off. Cum am spus la începutul articolului, este o nouă șansă primită de băieții lui Oprița, una de care sunt obligați să profite.

Cel mai probabil, Steaua va juca în următoarea formulă:

Frânculescu – D. Maftei, Beța, Vîrtej, Ad. Ilie, M. Dobrescu – R. Sierra, Bărbulescu, Drăghici – Chunchukov, Chipirliu

Meciul Steaua București – Csikszereda va avea loc luni, 13 noiembrie, de la ora 17:30. Meciul va fi transmis pe prima sport și digi sport.

Forza Steaua!