csm alexandria steaua bucurești 2-3

Cupa României: CSM Alexandria – Steaua București

Steaua București a terminat prost anul 2023, obținând o victorie la limită cu CSM Alexandria, în grupele Cupei României. Steliștii s-au impus cu scorul de 3-2 și au terminat pe locul 4 în Grupa B.

CSM Alexandria: Balauru – Sîrbu, Cană, Baican, Nedelea – Mogoș, Stancu, Jerdea – Impungeroua, Dodoi, Gâdea
Antrenor: Sorin Albeanu

Steaua București: Pop – Maftei, Vîrtej, Beța, Ilie – Drăghici, Sierra, Enceanu, Matei – Boiciu, Buziuc
Rezerve: Iancu, Walace, Dobrescu, Avram, Dumitru, Bărbulescu, Raicu, Topuzov, Chunchukov
Antrenor: Daniel Oprița

În avancronica acestui meci, avancronică pe care o puteți citi mai jos, am întrebat dacă poate Steaua București să spele rușinea egalului făcut cu CSM Alexandria în Liga 2. Ei bine, am aflat răspunsul. Băieții lui Oprița nu s-au prea omorât la acest meci, pe care l-au câștigat cu 3-2. Doar suporterilor le-a fost rușine că Steaua a făcut egal acasă cu o echipă care la anul va juca în Liga 3. Jucătorilor, mai puțin spre deloc.

Fără Chipirliu, Steaua a făcut un joc modest în prima repriză. Deși a jucat contra echipei de pe penultimul loc din Liga 2, deși a fost ultimul meci al anului și deși în tribune au fost prezenți foarte mulți suporteri steliști, pe care organizatorii meciului au încercat să-i acopere cu sunetul puternic al unei sirene, de fiecare dată când au cântat cântecele ”interzise”, despre FRF și PSD, jucătorii Stelei au părut plictisiți.

Un joc slab, împotriva unui adversar foarte slab

Prima repriză a fost una echilibrată. N-ar fi trebuit să fie, dar a fost. Ocaziile au fost puține. Steaua a avut mai multe decât CSM Alexandria, dar toate au fost ratate rușinos. Astfel, în condițiile în care Buziuc te face să îl privești pe Marius Luca ca pe un al doilea Ruud Van Nistelrooy, nu a fost deloc surprinzător că cele două echipe au intrat la cabine la egalitate, scor 0-0.

Steaua a părut să se trezească în repriza secundă, pe care a început-o în forță. În minutul 47, la un atac stelist, portarul Alexandriei a respins șutul lui Chunchukov, însă doar până la Matei. Tânărul mijlocaș stelist a tras de la 10 metri și a deschis scorul. CSM Alexandria – Steaua București, 0-1.

Au urmat câteva minute în care Steaua și-a dominat adversarul iar în minutul 58 tabela s-a schimbat din nou. Alt atac stelist, mingea ajunge la Maftei, pe dreapta, iar acesta centrează până în careu, de unde Chunchukov a înscris cu o execuție spectaculoasă, din voleu. CSM Alexandria – Steaua București, 0-2.

Din păcate, Steaua a oprit motorul după al doilea gol. A continuat să controleze jocul, însă fără mari ocazii de gol. Din fericire, în minutul 86, Chunchukov a obținut un penalty pe care l-a și transformat, ducând scorul meciului CSM Alexandria – Steaua București la 0-3.

Am spus din fericire, deoarece CSM Alexandria a marcat de 2 ori pe finalul partidei. În minutele 88 și 90+2, Simion, intrat în repriza secundă, a profitat de gafele apărării steliste și redus din diferență.

Meciul CSM Alexandria – Steaua București s-a terminat cu scorul de 2-3. Echipa noastră părăsește atfel Cupa României.

Clasamentul Grupei B

1. U Cluj 7 puncte
2. CFR Cluj 5p
3. Rapid București 5p
4. Steaua București 4p
5. Alexandria 3p
6. FC Botoșani 0p

Așteptăm ca cineva să tragă linie

Anul 2023 a fost unul slab pentru fotbalul stelist. Rezultatele nu au fost cele pe care le-am dorit noi, suporterii. Nici la finalul sezonului trecut, nici în sezonul care tocmai ce a intrat în pauza de iarnă. În campionat, suntem pe locul 7. Cu Cupa României am terminat-o. Apărarea e jenantă, jocul echipei e modest iar atacul înseamnă doar Chipirliu.

Așteptăm așadar ca această iarnă să aducă câteva schimbări majore. Sperăm ca din echipă să fie înlăturați jucătorii care chiar nu pot ajuta cu nimic, dar și să fie aduse întăriri serioase, care să ajute la salvarea acestui sezon și cu care Steaua să facă rezultate mai bune în sezonul următor.

Nu mai vrem să auzim scuze. Nu mai vrem să auzim cum jucătorii și antrenorii se plâng că Steaua nu e lăsată să promoveze. Corvinul și Șelimbăr sunt în aceeași situație ca și Steaua. Nici ele nu vor fi lăsate de FRF să promoveze. Cu toate acestea, jucătorii lor au găsit motivația necesară pentru a se cocoța în vârful clasamentului. Dacă ai lor pot, de ce nu și ai noștri?


Avancronică Cupa României: CSM Alexandria – Steaua București

Miercuri, 6 decembrie, de la ora 19:00, Steaua București va juca în Cupa României împotriva celor de la CSM Alexandria, în ultimul meci oficial din anul 2023. Este vorba despre a treia etapă din faza grupelor Cupei României. Cel puțin în teorie, Steaua păstrează șanse de a se califica în faza următoare a competiției.

Clasamentul în Grupa B din Cupa României este unul destul de strâns. CFR Cluj, U Cluj și FC Rapid 1923 au fiecare câte 4 puncte. CSM Alexandria are 3 puncte, în timp ce Steaua București are un punct și FC Botoșani are 0 puncte. În faza următoare a competiției vor trece primele 2 clasate.

FC Rapid 1923 SA va juca împotriva celor de la CFR Cluj, în timp ce Botoșani va juca cu U Cluj. Pentru ca Steaua să treacă mai departe, ar fi necesar ca meciul CFR – FC R să nu se termine la egalitate. De asemenea, ar trebui ca Botoșani să învingă U Cluj iar Steaua, bineînțeles, să bată Alexandria la o diferență de cel puțin 3 goluri.

Dacă vorbim din nou în teorie, Steaua are capacitatea de a bate Alexandria în Cupa României. Echipa din Teleorman a avut până acum un sezon dezastruos. Este penultima în Liga 2, cu doar 8 puncte strânse după 15 etape, în care a încasat 23 de goluri, marcând doar 9. Problema e că unul din cele 9 goluri a fost marcat în poarta Stelei, în meciul în care Alexandria a obținut un egal chiar în Ghencea, scor 1-1.

A fost acel meci un accident? A trecut destul timp de la acea partidă (jucată la sfârșitul lui August), ca rezultatul său să nu mai conteze? Răspunsurile la aceste întrebări vor veni de abia în momentul în care meciul de Cupă dintre Alexandria și Steaua va începe.

Poate Steaua să spele în Cupă rușinea egalului cu Alexandria din Liga 2?

Steaua intră în acest ultim meci din grupele Cupei cu motivație maximă. Jucătorii lui Oprița trebuie să învingă la scor și pentru a trece mai departe în următoarea fază a competiției, dar și pentru a spăla rușinea din etapa a patra a Ligii 2.

Iată cum s-au prezentat cele două formații în august:

Steaua: I. Pop – Dav. Maftei (Raicu 46′), Vîrtej, Beța (cpt.)(Mancuso 74′), Dobrescu – St. Drăghici (Buziuc 74′), Rober Sierra, Dav. Matei, Topuzov (Ad. Ilie 62′) – Boiciuc (Chunchukov 62′), Chipirliu
Rezerve neutilizate: Frânculescu – Enceanu, C. Avram, Bărbulescu
Antrenor: Daniel Oprița

CSM Alexandria: Cristică (cpt.) – Nicola, Cană, Perju, Vl. Georgescu – Împungerouă (Lupoaica 81′), I. Voicu (Jerdea 46′), Mih. Stancu, Ov. Horșia (Gîdea 62′) – Dodoi, P. Simon (Mogoș 46′)
Rezerve: Brînză – Al. Băican, C. Neagu, Iakabfi, Nedelea
Antrenor: Ștefan Odoroabă

În August, pentru Steaua a marcat Chipirliu, în minutul 22. CSM Alexandria a egalat în minutul 45, profitând de o eroare a defensivei steliste. Băieții lui Oprița știu așadar ce trebuie să facă. Trebuie să marcheze și nu trebuie să mai gafeze. Mai departe, fotbalul e un sport unde poți câștiga ușor, dacă joci simplu. Rămâne însă de văzut cât de greu le va fi elevilor lui Oprița să joace simplu.

Meciul din Cupa României dintre CSM Alexandria și Steaua București va avea loc miercuri, 6 decembrie, de la ora 19:00. Partida se va juca pe stadionul Municipal, din Turnu Măgurele.

Forza Steaua!