Steaua București - CS Tunari

Steaua București – CS Tunari

Steaua București a terminat sezonul regulat aproape la fel de prost cum l-a început, reușind să învingă CS Tunari, echipa de pe locul 17, de abia în ultimul minut de joc.

Steaua București: Frănculescu – Dav. Maftei, Beța, Ceceri, Dobrescu (Chunchukov 73′) – Drăghici (cpt.)(Enceanu 73′), Rober Sierra, Mancuso (Raicu 73′), Boiciuc (Ad. Ilie 59′) – Chipirliu, Nacho Heras
Rezerve: H. Iancu – Vîrtej, Ad. Popa, Pau Miguelez, Rz. Florea
Antrenor: Daniel Oprița

CS Tunari: Isvoranu – Wiktorski, Mih. Leca (cpt.), Giafer – Mih. Ene (Dr. Gheorghe 46′) – Barfă, Vas. Constantin, P. Mitrică, Sin – Trică, Ad. Petre
Rezerve: Mărgărit – Bustea, Bobea, Al. Sima, Florică, Plumbuitu, Borcea, Ivanovski
Antrenor: Ștefan Odoroabă

Steaua București a început partida cu CS Tunari la fel cum a început ultimele partide. A atacat, a dominat, a controlat jocul, dar golurile nu prea au venit. Deși oaspeții au fost aproape inexistenți în prima repriză, Steaua a marcat o singură dată. În minutul 19, după un corner bătut de Maftei, mingea a ajuns la Ceceri. Fundașul stelist a preluat și a înscris din 8 metri. Steaua București – CS Tunari, 1-0.

După gol, jocul s-a liniștit. Steaua a avut două ocazii mari de abia pe final de repriză. Dar chiar și așa, la pauză scorul a fost 1-0.

Ratările steliștilor au continuat și în repriza secundă, când CS Tunari a reușit să marcheze și ea. E adevărat că golul marcat în minutul 60 de Ivanovski a venit după un offside nesemnalizat de arbitru, însă nu putem să nu fim din nou dezamăgiți de o defensivă mult prea poroasă a Stelei.

De altfel, golul celor de la Tunari a venit după ce Dragoș Gheorghe, fostul jucător al Stelei, a tras la poartă de la 18 metri. A fost o nouă dovadă a uriașei probleme care este lipsa unui închizător serios. Exact așa a fost pierdută și partida cu Mioveni.

A urmat o goană a Stelei după golul de 2-1. CS Tunari s-a apărat bine, a făcut anti-joc, a tras de timp. Și poate că ar fi plecat acasă cu un punct, dacă Steaua nu ar fi obținut o lovitură liberă din apropierea careului advers în minutul 90+5. Enceanu a luat mingea, a pus-o jos și a tras perfect. Portarul Isvoranu s-a întins, dar degeaba. Balonul a intrat în poartă iar meciul s-a terminat cu scorul de 2-1 pentru Steaua.

Cu această victorie, Steaua termină sezonul regulat pe locul 8. În play-out, va juca contra următoarelor echipe: Chindia, Chiajna, Slatina, Viitorul Pandurii, Tunari, Progresul Spartac.

10 minute, după 7 ani

Meciul Steaua București – CS Tunari a început la 14:10, nu la ora 14:00, așa cum era programat. Jucătorii și antrenorii au decis să înceapă meciul mai târziu la cererea asociației AS47. Cele 10 minute ar trebui să fie un protest împotriva ”incompetenței”(știm cu toții că nu e incompetență) celor care conduc clubul.

Sunt însă 10 minute pe care nimeni nu le va băga în seamă. Sunt 10 minute care vin cam târziu. Ar fi trebuit să vină în 2017, imediat după ce Talpan a reușit să reactiveze secția de fotbal. Din păcate, însă, în acele vremuri, cineva ne spunea că e nevoie de ”liniște la echipă”. Interesant cum liniștea asta a ajuns să-i deranjeze chiar pe cei care o cereau.


Avancronică: Steaua București – CS Tunari

Sezonul regulat al Ligii 2 se apropie de sfârșit. În ultima etapă, Steaua București primește vizita celor de la CS Tunari, echipa de pe locul 17. Meciul va avea loc sâmbătă, 16 martie, de la ora 14:00. Va fi transmis live, pe Steaua TV.

Pe locul 10 în acest moment, Steaua București are toate motivele pentru a da totul în această partidă. Cele trei puncte sunt importante. Cel puțin în teorie, cu o victorie, Steaua ar putea urca măcar un loc în clasament. În cel mai bun caz, echipa noastră ar urca pe 7.

Totuși, Tunari nu trebuie subestimată. Etapta trecută, a făcut 0-0 cu liderul Șelimbăr. Poate așadar să pună probleme, mai ales unei echipe demoralizate precum Steaua.

Echipa folosită de CS Tunari cu Șelimbăr:

CS Tunari: Isvoranu – Barfă (Bobea 70′), Wiktorski, Mih. Leca (cpt.), Al. Sima (Giafer 80′) – Mih. Ene (Plumbuitu 70′), Vas. Constantin, Borcea (Bustea 61′), Sin (Dr. Gheorghe 61′) – Trică, Ad. Petre
Rezerve neutilizate: Ciontoș – Florică, M. Ilie, Feraru
Antrenor: Ștefan Odoroabă

Partea bună e că Steaua nu mai are nimic de pierdut. Cele trei puncte ne pot ajuta, dar nu se întâmplă nimic dacă nu le luăm. În cel mai rău caz cădem câteva poziții în clasament, poziții pe care le-am putea recupera în play-out.

Fără presiune, Steaua ar putea să își facă jocul liniștită. De altfel, suporterii steliști chiar au nevoie de puțin spectacol. Și chiar nu există niciun motiv ca echipa noastră să nu încerce să joace spectaculos. Așa că așteptăm un joc ofensiv, cu multe goluri. Măcar să încheiem sezonul regulat cu un show!

Cel mai probabil, Oprița va trimite pe teren următorul 11:

Steaua București: Frănculescu – Dav. Maftei, Ceceri, Beța, Ad. Ilie – Drăghici, Rober Sierra, Dav. Matei, Pau Miguelez – Chipirliu (cpt.), Nacho Heras

Adi Popa a semnat un contract cu Steaua până la vară, dar e puțin probabil să joace cu CS Tunari.

Forza Steaua!