cs mioveni steaua bucurești 2-0

CS Mioveni – Steaua București

Dacă există pe undeva o listă de meciuri încheiate cu rezultat nedrept, CS Mioveni – Steaua București trebuie neapărat trecut pe ea. Steaua nu a strălucit la Mioveni, dar nici nu merita să piardă. Victoria cu 2-0 a echipei pesediste este doar un accident.

CS Mioveni: Fl. Croitoru – Trașcu (Bolohan 74′), Cr. Ignat, R. Garutti, Burnea (Gogor 66′), Șerbănică (cpt.) – D. Toma (Andr. Panait 46′), Cărăruș – Massaro (I. Șerban 66′), Blănaru, Guțea (Al. Cr. Stan 79′)
Rezerve neutilizate: Val. Sima – Mih. Costea, A. Șerban, Duțan
Antrenor: Constantin Schumacher

Steaua București: Frănculescu – Dav. Maftei, Vîrtej, Ceceri, Ad. Ilie (Chunchukov 79′) – Drăghici, Rober Sierra, Dav. Matei (Mancuso 52′), Boiciuc (Pau Miguelez 66′) – Chipirliu (cpt.), Nacho Heras
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Bărbulescu, Dobrescu, Raicu, Enceanu, Beța
Antrenor: Daniel Oprița

Steaua București a dominat fără probleme prima repriză a meciului cu CS Mioveni, repriză în care echipa gazdă practic nu a existat. Fiind o echipă mică, Mioveniul s-a apărat pe 2 lunii, cei 10 jucători de câmp plantându-se în fața portarului Croitoru.

Prima mare ocazie de gol a venit în minutul 13, când Chipirliu și Boiciuc nu au găsit spațiul porții. A urmat o fază foarte spectaculoasă, în minutul 19. Maftei a centrat de pe dreapta, mingea a ajuns la Sierra, care a trimis-o cu capul, de la 15 metri, pe lângă vinclul porții lui Croitoru.

Singura ocazie a Mioveniului a venit în minutul 42, când Massaro a tras pe lângă poartă de la 25 de metri. Prima repriză s-a încheiat însă tot cu o mare ocazie a Stelei. În minutul 45, Nacho a trimis cu capul de 6 metri, dar a făcut-o pe direcția lui Croitoru, care a prins fără probleme.

A doua repriză a început tot cu Steaua la controlul partidei. În minutul 54, după un corner bătut de Maftei, Vîrtej a trimis cu capul peste poartă.

A venit însă minutul 60. Ca de obicei, în ciuda faptului că a jucat acasă, CS Mioveni a pornit un contraatac. Șerbănică a centrat slab, dar Maftei a respins în față. Panait a urmărit însă mingea, a tras de la 25 de metri și, cu noroc, l-a învins pe Frânculescu, care foarte probabil nu a văzut șutul din cauza fundașilor aflați în fața sa. Contrar cursului jocului, scorul meciului CS Mioveni – Steaua București a devenit 1-0.

Steaua a încercat să egaleze, dar imediat după gol s-a putut vedea că spiritul de luptă și cheful a cam început să îi părăsească pe steliști. Și într-un fel e de înțeles. După mai multe sezoane de nedreptăți suferite și atacuri fără oprire, e normal să obosești.

Căderea s-a văzut și mai puternic după minutul 65, minut în care Nacho a pătruns în careu, a tras de la 13 metri, dar a lovit bara.

Scorul final al partidei a fost realizat în minutul 75, când Vîrtej a pierdut o minge la centru. Mioveniul a pornit pe contraatac, Cărăruș pasându-i lui Blănaru. Acesta a tras, mingea a trecut pe sub Frânculescu și s-a îndreptat încet către poarta goală. Vîrtej și Cărăruș au urmărit balonul, dar jucătorul Mioveniului a fost mai rapid. A împins mingea în poarta goală și a făcut 2-0.

A câștigat fotbalul murdar

Meciul CS Mioveni – Steaua București s-a încheiat cu jucătorii Mioveniului făcând la centrul terenului o horă a bucuriei. Echipa lor e pe 4 în campionat, la 5 puncte distanță de locul 3. Nu joacă nimic, nu își plătește datoriile. Dar jucătorii săi s-au bucurat de parcă au promovat.

Însă, am mai văzut cumva acest film pe undeva? Da, chiar acum aproape un an, jucătorii celor de la Dinamo DDB au făcut exact la fel. Deși nu jucau nimic, deși se chinuiau să scoată puncte chiar și cu echipele care au retrogradat în Liga 3, ei s-au bucurat că au prins play-off-ul. S-au bucurat, foarte probabil, pentru că știau ceva ce noi nu știam. Știau că cineva o să îi împingă până în Liga 1.

Și exact în aceeași situație se află și CS Mioveni. Echipa nu și-a plătit datoriile, a fost depunctată de FRF, dar pentru că are susținere politică din partea PSD, a obținut anularea depunctării chiar în instanță. Și nu a fost dezafiliată de FRF, deși, conform regulamentelor federației, orice club care atacă în instanță o decizie a FRF poate să fie dezafiliat.

CS Mioveni nu a fost depunctat. Nu a fost nici dezafiliat. Și nimeni nu îndrăznește să comenteze, în ciuda mizeriei care a avut loc. Cel puțin nimeni nu a îndrăznit până acum. Să vedem dacă o vor face Ceahlăul, Chindia, FC Buzău sau Csikszereda. Ele ar fi interesate ca CS Mioveni să fie depunctată. Dar vor face oare ceva ca să își îmbunătățească șansele de promovare? Dacă le sună PSD, cu siguranță nu.

Steaua a obosit

La Steaua se vede că e foarte multă oboseală. Nu fizică, ci psihică. După 4 ani în care echipa și-a atins mereu obiectivul, era cumva normal să existe o cădere. Din păcate, căderea din acest sezon a fost mult prea puternică. Steaua e pe 10 în acest moment deși, dacă ne uităm la echipele care au participat la acest sezon de Liga 2, ar fi trebuit să fie pe 1.

Însă nici nu le prea putem reproșa multe lui Oprița și oamenilor săi. De la începutul sezonului, li s-a repetat mereu că nu vor putea promova. Este un tratament pe care Corvinul sau Șelimbăr nu l-au primit. Deși nici ele nu vor promova în acest sezon, chiar dacă vor termina pe primele 2 locuri.

Doar Steaua a fost mereu tocată mărunt. Doar prezența steliștilor la stadion a fost criticată, doar jucătorii și antrenorii steliști au fost luați la țintă de presă. Totul deși stadioanele au fost chiar mai goale pentru multe alte echipe de Liga 2, ai căror jucători au făcut mai multe prostii și ai căror conducători au făcut mai multe abuzuri.

E normal să obosești când joci într-un fotbal în care zilnic ți se spune doar ție că greșești dacă nu faci cum spune FRF, în timp ce echipe precum CS Mioveni sunt chiar lăudate dacă nu respectă regulamentele FRF.

Da, da. Presa din România a lăudat CS Mioveni pentru ”ingineria prin care s-a evitat depunctarea”, fix în timp ce critica refuzul Stelei de a se clona.

Motto-ul Ligii 2 este ”locul unde începe marea performanță”. Ar trebui să fie ”locul unde regulile sunt doar pentru unii, nu și pentru alții”.


Avancronică: CS Mioveni – Steaua București

Luni, 11 martie, de la ora 17:00, Steaua București joacă unul dintre cele mai importante meciuri ale sezonului, contra celor de la CS Mioveni. Partida va fi transmisă la TV.

Steaua București trebuie neapărat să câștige partida cu CS Mioveni, dacă dorește să mai păstreze șanse la calificarea în play-off. Din păcate, pentru ca echipa noastră să ajungă în play-off, trebuie să câștige meciurile care i-au mai rămas, dar pe lângă asta mai trebuie să aibă și puțin noroc și măcar două dintre CS Mioveni, Csikszereda și Ceahlăul să se încurce.

Pe scurt, intrarea în play-off nu mai e în mâinile noastre. Dar asta nu înseamnă absolut nimic. Steaua București trebuie să câștige ultimele 2 partide, măcar ca să strice planurile corupților!

CS Mioveni – club protejat de PSD și FRF

Nu e un secret faptul că CS Mioveni ar trebui să aibă în acest moment cu vreo 15 puncte mai puțin în clasament. Echipa din județul Argeș a fost amendată anul trecut de FRF, pe motiv că nu și-a plătit jucătorii. CS Mioveni a atacat însă decizia în instanță și a obținut, nici acum nu știm cum, suspendarea deciziei FRF.

Cazul este unul cât se poate de ciudat. Având în vedere că regulamentul FRF spune foarte clar că o echipă poate să fie depunctată dacă nu își plătește jucătorii până la un anumit termen, judecătorii nu ar fi trebuit să aducă niciodată în discuție acest subiect. Și asta pentru simplul fapt că Liga 2 este o simplă competiție sportivă, guvernată de regulile FRF, pe care cluburile participante le cunosc și le acceptă.

Regulamentele FRF nu au putere de lege. Ele nu te pot obliga să faci ceva dacă nu vrei să faci acel ceva. Doar că, dacă nu respecți acele regulamente, FRF are dreptul să te sancționeze, pe baza lor.

Dacă un judecător a ajuns să suspende regulamentul FRF, atunci nu ne rămâne decât să ne punem câteva întrebări:

  • Sunt ligile de fotbal din România conduse de stat?
  • Regulamentele și statutele FRF sunt aprobate de judecători?
  • E Liga 2 un campionat public?!

Evident că ligile din România nu sunt conduse de stat și evident că nu e nevoie ca un judecător să aprobe regulamentele fotbalului. Iar Liga 2 în niciun caz nu e un campionat public, pentru că statul nu primește nimic de pe urma sa.

Intervenția judecătorilor în acest caz ne arată altceva: CORUPȚIA! O echipă cu legături foarte puternice cu PSD, CS Mioveni a cerut ajutorul apărătorilor săi și l-a primit.

FRF ar fi trebuit să dezafilieze CS Mioveni

Cel mai interesant e că FRF ar fi trebuit să dezafilieze CS Mioveni. Conform regulamentelor fotbalului românesc, CS Mioveni nu are voie să atace în instanță o decizie a FRF.

Orice club care se afiliază la Federație, semnează în cererea sa de afiliere un angajament prin care spune că va accepta ca decizie finală orice decizie legată de sport pe care o dă FRF, UEFA sau TAS. Adică, dacă un club nu este de acord cu o decizie a FRF, o poate ataca la TAS, dar cam atât. Dacă merge în instanță, automat încalcă angajamentul semnat la înaintarea cererii de afiliere. Iar acest lucru îi permite federației să dezafilieze clubul respectiv, dacă vrea.

Vorbim evident despre decizii care țin de fotbal și de campionatele interne. Iar depunctarea Mioveniului pe motiv că nu și-a plătit fotbaliștii este fix o astfel de decizie.

Totuși, FRF nu a dezafiliat CS Mioveni.

De ce? Știm cu toții răspunsul. El este format din 3 consoane: P, S și D.

Cum va arăta Steaua în partida cu CS Mioveni

La meciul câștigat de Steaua cu 5-0 în fața celor de la Viitorul Tg. Jiu au fost prezenți și reprezentanți ai celor de la CS Mioveni. Cu siguranță nu au fost mulțumiți de ceea ce au văzut. După foarte mult timp, Steaua a jucat un fotbal excelent, ofensiv, cu multe goluri. La Mioveni, Oprița s-ar putea să folosească următorul 11:

Frănculescu – Dav. Maftei, Ceceri, Beța, Ad. Ilie – Drăghici, Rober Sierra, Dav. Matei – Boiciuc, Chipirliu (cpt.), Nacho Heras

Ar fi o formulă de joc foarte ofensivă, cu trei oameni de atac foarte mobili și foarte periculoși. Și, cum nu are nimic de pierdut, Oprița ar trebui să o folosească fără reținere.

În ceea ce privește adversarul, adevărul e că nu ar trebui să ne temem de vreun jucător sau de antrenorul celor de la Mioveni. Pericolul, dacă va veni, va veni de la cei trei arbitri.

Ar fi frumos dacă echipa noastră ar strica planurile acestor mizerabili. Cum nu te prea poți pune cu mafia din fotbalul românesc, cel mai probabil CS Mioveni va intra în play-off. S-au făcut prea multe compromisuri pentru această echipă ca să nu intre în Liga 1 la anul. Să îi facem așadar să plângă și să sufere, înainte de a se bucura că i-a dus partidul din nou în prima ligă.

Forza Steaua!