viitorul tg jiu steaua bucurești 0-2

Viitorul Tg. Jiu – Steaua București

Steaua București a început cu dreptul play-out-ul ligii 2, impunându-se cu scorul de 2-0 pe terenul celor de la Viitorul Tg. Jiu. După prima etapă, Steaua ocupă primul loc în grupa B a play-out-ului.

Viitorul Tg. Jiu: Lupescu – R. Cojocaru (Ed. Croitoru 46′), Bîrzu (Moisie 84′), Dav. Savu, Tiihonen, Brînzan (cpt.), Godja, Andreaș (Dr. Popa 79′), Gîrbiță, Alb. Voinea, Nikpalj
Rezerve: Rob. Geantă, Krupenschi – Lupulescu, Nic. Geană, Acolatse, Toure
Antrenor: Călin Cojocaru

Steaua București: Frănculescu – Dav. Maftei, Ceceri, Beța, Shehait (Ad. Ilie 46′), Mancuso, Rober Sierra (cpt.), Enceanu (Boiciuc 65′), Drăghici, Nacho Heras (Ad. Popa 65′), Chipirliu (Pau Miguelez 79′)
Rezerve: H. Iancu – Vîrtej, Dobrescu, Raicu, Dav. Matei
Antrenor: Daniel Oprița

Amicalul câștigat cu Ludogoreț se pare că a făcut foarte mult bine moralului jucătorilor steliști. Rezultatul bun cu bulgarii, dar și victoria de acum câteva săptămâni cu 5-0, în fața aceluiași Viitor, le-au dat aripi oamenilor lui Oprița, care au dominat partida încă din primul minut.

Nu a fost așadar de mirare că golul a venit destul de repede. A marcat, evident, Steaua. În minutul 16, Chipirliu a interceptat o minge respinsă de apărarea adversă, i-a pasat în careu lui Drăghici iar acesta din urmă nu a iertat. Viitorul Tg. Jiu – Steaua București, 0-1.

După gol, Viitorul a ieșit puțin la joc și a încercat să îi pună probleme lui Frânculescu. Steaua a fost însă în continuare echipa mai periculoasă și putea face 2-0 în minutul 24, când Enceanu a lovit bara cu un șut din 13 metri.

Golul 2 a venit în cele din urmă în repriza secundă. În minutul 64, Ceceri a centrat de pe dreapta, mingea a ajuns la Chipirliu iar golgheterul Ligii 2 a făcut ce știe el să facă cel mai bine: a marcat. Viitorul Tg. Jiu – Steaua București, 0-2.

Până la final, Steaua a continuat să domine însă nu a mai marcat. Viitorul Tg. Jiu – Steaua București s-a terminat cu scorul de 0-2. Steaua s-a instalat astfel pe primul loc în Grupa B și ne-a forțat pe noi, suporterii steliști, să îi trasăm un nou obiectiv lui Daniel Oprița: Steaua trebuie să câștige toate meciurile rămase în acest sezon.

Următoarea etapă a Ligii 2 va avea loc pe 6 aprilie. Steaua stă însă în acel weekend. Pentru Oprița & băieții lui, următorul meci oficial va avea loc în data de 13 aprilie.

Forza Steaua!


Avancronică Viitorul Tg. Jiu – Steaua București

La începutul acestei luni, Steaua București a zdrobit Viitorul Tg. Jiu cu scorul de 5-0. În acel moment, ambele echipe luptau pentru play-off. Acum, însă, la sfârșitul lunii, ambele joacă în play-out. Sâmbătă, 30 martie, de la ora 11:00, vom vedea dacă rezultatul de la începutul lui martie a fost o întâmplare sau dacă Steaua București chiar este cu foarte mult mai bună decât Viitorul Tg. Jiu.

În acest moment, nu mai e un secret că Steaua joacă în play-out. Sezonul acesta a fost unul slab, chiar foarte slab pentru Oprița și băieții lui. Jocul nu a mers, rezultatele au fost proaste și totul a fost pe dos, asta în timp ce jigodiile din presă și federație au continuat să lovească în Steaua, așa cum au făcut și în anii precedenți.

Acestea fiind spuse, nu trebuie să uităm că play-out-ul este, până la urmă, tot o mini-competiție. Nu câștigi nimic dacă termini pe primul loc, e adevărat, dar treaba Stelei este, până la urmă, să termine mereu pe primul loc.

Așa că ne așteptăm ca Oprița și băieții lui să repete rezultatul de acum câteva săptămâni. Vrem un meci bun, cu un joc frumos și un rezultat care să ne bucure. Ca să îi facem să regrete pe jegoșii care au decis să transmită la TV meciul unei infecte echipe pesediste, în locul meciului Stelei.

Viitorul Tg. Jiu vine după 4 înfrângeri consecutive. Nu e deloc într-o formă bună. Steaua nu e nici ea în cea mai bună formă, dar, așa cum a arătat în amicalul câștigat cu Ludogoreț, are potențial. Iar dacă aplică măcar puțină voință, poate transforma acest potențial în rezultate pozitive.

Forza Steaua!