Steaua Bucuresti Venus Bucuresti

Avancronica: Steaua Bucuresti – Venus Bucuresti

Maine, 1 septembrie, Steaua va juca primul sau meci oficial de la reactivarea sectiei de fotbal. In Ghencea, de la ora 17.00, „militarii” vor intalni Venus Bucuresti, in prima etapa a sezonului 2017-2018, din Liga a IV-a bucuresteana.

Desi acest meci reprezinta doar primul pas facut de Steaua pe drumul spre varful fotbalului romanesc, este, totusi, cel mai important. Suporterii stelisti l-au asteptat nerabdatori de luni bune. S-au inghesuit sa cumpere abonamente, s-au suparat cand au auzit ca nu vor putea intra cu totii la meci si s-au bucurat cand au aflat ca Asociatia Stelistilor 1947 a reusit sa-i convinga pe sefii Stelei sa mai ofere inca 1000 de bilete la meciul cu Venus, pe langa cele 1000 abonamente cumparate deja. Asadar, cel putin 2000 de stelisti vor fi maine in Ghencea pentru a sustine Steaua, in razboiul ei pentru promovare.


Sa ne cunoastem adversarul: Venus Bucuresti

Venus BucurestiAdversarul de maine al Stelei este una dintre cele mai vechi echipe de fotbal din Romania. Venus Bucuresti a fost infiintata in 1914 si a fost una dintre echipele care au dominat Romania fotbalistica in perioada interbelica. In acea perioada, echipa bucuresteana a cucerit opt titluri de campioana si o cupa. Toate aceste performante o plaseaza pe Venus pe locul 3 in topul celor mai de succes echipe de fotbal din Romania, dupa Steaua (21 de titluri) si Dinamo (18 titluri)

Din pacate, la fel ca multe alte echipe din Romania, si Venus Bucuresti a avut de suferit odata cu instalarea regimului comunist. In 1948, pentru a putea juca in campionat, Diavolii Negri, asa cum erau porecliti cei de la Venus, au fost nevoiti sa fuzioneze cu Uzinele Comunale Bucuresti. Regulamentul de atunci cerea ca orice club sportiv sa fie afiliat la un sindicat. Astfel a luat nastere Venus UCB. In anul 1948, acesta echipa juca in Liga a III-a. Insa, odata cu desfiintarea arbitrara a acestui esalon, a disparut si Venus. Cochetul sau stadion, Arena Venus, a fost demolat si el, in anul 1953, astfel disparand chiar si ultima urma a celei mai galonate echipe de fotbal romanesti din acea vreme.

Insa aceasta poveste are un „happy ending”. In 2014, rudele fostilor sportivi si suporteri ai clubului, impreuna cu presedintele de onoare, Alexandru Cristian Valcov, fiul marelui venusist, Colea Valcov, au reinfiintat echipa.

Venus Bucuresti straluceste din nou in acest sistem solar care este fotbalul romanesc. Iar maine, de la ora 17.00, va da piept chiar cu Steaua, soarele in jurul caruia se invart toate echipele de fotbal din Romania.

Echipa probabila a Stelei

E inca prea devreme pentru a ne putea da seama ce prim 11 va folosi Ion Ion in meciul de maine. Totusi, daca privim echipele folosite pana acum, in meciurile amicale, putem ghici o formatie probabila de start. Astfel, Steaua ar putea juca maine in urmatoarea formula:

Iancu – Butoi, Pădureț, Sitaru, Grigore – Constantinescu, Curt, Vâlcea – Zamfirescu, Mirea, Predescu

Asteptam victoria, baieti!

Forza Steaua!