euro 2020 liga 1 fc steaua bucuresti

S-a terminat Euro 2020, începe mizeria

Euro 2020 a luat sfârșit. L-am așteptat 5 ani, a ținut o lună, Italia a câștigat trofeul și acum totul e gata. E gata pe plan european. Pe plan local, mizeria de abia acum începe. În această săptămână va avea loc și startul Ligii 1. Odată cu ea, va începe și spectacolul de prost gust.

Suporterii au avut posibilitatea de a vedea un micuț trailer pentru sezonul 2021-2022 al Ligii 1 chiar la Supercupa României, meci care a avut loc cândva săptămâna trecută. Cum era de așteptat, FRF a profitat de acest meci neinteresant pentru a-și face cunoscută poziția în ceea ce privește războiul dintre Steaua București și FC Fcsb. Și cum nimeni nu-i poate acuza pe cei de la Federație de curaj și corectitudine, evident că aceștia au ales poziția lașului.

La fel cum au făcut în programele de meci ale UEFA, pentru Euro 2020 (pentru că ei le editează), FRF a ales din nou să combine Steaua București cu echipa lui Becali, ignorând deciziile judecătorești. În iunie, când au publicat acel fluturaș pentru Euro 2020, nimeni din conducerea clubului Steaua nu a avut nicio reacție, chiar dacă imaginea Stelei a fost afectată. Atunci, unii suporteri le-au găsit scuze: „Nu s-a dat decizia, dar după ce se dă…”. Ei bine, decizia s-a dat între timp, dar conducerea clubului Steaua tot nu reacționează.

O reacție am văzut totuși din partea FRF. Aceștia nu i-au mai atribuit de data asta FC Fcsb-ului nicio bucățică din palmaresul Stelei. Ca să facă pe placul tuturor, au inventat o echipă nouă și i l-au dat ei. Așa am aflat că o echipă cu numele FC Steaua a câștigat Supercupa din 1994, pe care CSA Steaua București a jucat-o împotriva celor de la Gloria Bistrița.

În România nu există nicio echipă cu numele FC Steaua

Vă întrebați poate care e problema. Problema e că, în 1994, în România nu a existat nicio echipă cu numele FC Steaua. Nu există nici acum. Așadar, FRF a luat palmaresul Stelei și l-a aruncat în curtea unei echipe pe care a inventat-o pe loc. A inventat-o luând „FC”-ul de la FC Fcsb și „Steaua” de la Steaua.

Și uite așa, se gândește FRF, a fost împăcată și oaia, și Steaua (treaba cu capra și varza nu se aplică în cazul nostru, pentru că vorbim despre alte animale). Și are dreptate, deoarece e greu de crezut că cei din conducerea clubului Steaua vor protesta împotriva acestui nou atac la adresa identității clubului pe care îl conduc.

Domnii care conduc fotbalul stelist (îi putem include aici pe toți, de la Ogăraru, la Bichir) nu se obosesc când vine vorba de imaginea Stelei. Când FRF face prostii, ei găsesc mereu scuze. Au tot fost ocupați. Ba cu finalul de sezon, ba cu prelungirea contractului antrenorului, ba cu politica de transferuri, ba cu primirea stadionului, ba cu inaugurarea lui, ba cu spectacolul de inaugurare. Au tot găsit scuze și cu siguranță vor mai găsi. Pentru că și ei sunt lași. Și le e frică să acționeze împotriva FRF.

Partea proastă e că ei sunt disperați să îi oprească și pe cei care nu sunt lași, care nu se feresc să se ia la trântă cu FRF. Când Florin Talpan a trimis către federație o scrisoare prin care cerea ca drepturile Stelei să fie respectate, conducerea (fosta) l-a sancționat, luându-i jumătate din salariu. Actuala conducere a menținut sancțiunea, refuzând să îi dea omului care a câștigat un nou proces anul acesta, împotriva FC Fcsb, ceea ce i se cuvine. A fost un mesaj subtil, că ei nu vor ca Florin Talpan să trimită notificări către FRF.

Și Florin Talpan nu a mai trimis. Și acum vedem ce se întâmplă când el nu trimite.

Florin Talpan se bate degeaba pentru Steaua

Astăzi sunt exact 2 săptămâni de când Florin Talpan a câștigat și la apel procesul pentru palmares. În 2 săptămâni, nu s-a întâmplat absolut nimic. A fost ca și cum această decizie nu a fost dată niciodată. FC Fcsb s-a bucurat. FRF și-a bătut joc de Steaua. Din partea conducerii? Doar liniște. „Ignore total”, cum ar spune tinerii de azi.

Vă pare acum rău că nu e Talpan comandant? Ar trebui. Dacă chiar iubiți Steaua, ar trebui.

Poporul stelist a așteptat cu nerăbdare decizia de la apel. Noi, la Steaua Liberă, v-am spus că o așteptați degeaba. Mulți nu ne-ați crezut. Ne-ați acuzat că facem „cancan”, că vrem scandal, că urmărim să destabilizăm echipa. Noi am avut din nou dreptate. Și nu e asta neapărat o mare realizare. Oricine și-ar fi dat ușor seama că asta se va întâmpla. Doar că unii preferă să se mintă. Sau să ne mintă. Pentru ca cei din conducerea clubului să poată să stea (la propriu, pentru că nu fac nimic) liniștiți.

Da, Florin Talpan s-a bătut degeaba pentru Steaua. A muncit degeaba. Toate rezultatele obținute au fost degeaba. Pentru că ele nu vor fi folosite niciodată de conducerea Stelei.

Florin Talpan s-a bătut degeaba, pentru că ar fi trebuit să știe că suporterii steliști nu merită acest lucru. Ei (în cea mai mare parte) nu s-au bătut niciodată pentru el, așa cum s-a bătut el pentru Steaua. Ei (în cea mai mare parte) au fost mai degrabă alături de cei care au condus clubul. Pe ei i-au susținut, nu pe Talpan. Pe ei îi susțin și acum, în timp ce își bat joc de Steaua.

Euro 2020 s-a terminat. Începe noul sezon al Ligii 1, în care FRF, LPF și FC Fcsb își vor bate din nou joc de Steaua București. O fac de data asta cu susținerea suporterilor steliști, cei cărora li se pare că este perfect normal ca Ogăraru și Bichir să ignore toate atacurile la adresa Stelei.