hermannstadt steaua

Avancronică: Hermannstadt – Steaua București

Să jucăm sau să nu jucăm? Să îi încurcăm pe ei sau pe U Cluj? În ultima etapă a play-off-ului de promovare în Liga 1, Steaua București are luxul de a se gândi de două ori în ceea ce privește abordarea partidei de la Hermannstadt. Echipa noastră și-a îndeplinit deja obiectivul. Acum nu îi rămâne decât să decidă cum va pregăti barajul de promovare în Liga 1.

Da, pentru Steaua, meciul cu Hermannstadt nu mai are nicio importanță. Că pierde sau câștigă, echipa noastră nu mai poate modifica clasamentul. Steaua rămâne pe 4. Poate decide însă ce echipă merge direct în Liga 1 și ce echipă merge la baraj. U Cluj și Hermannstadt luptă pentru locul 2 în acest moment. Ce va face Steaua? Nu știm. Daniel Oprița va decide ce echipă va trimite pe teren. Oricare ar fi, suntem siguri că va fi alegerea cea mai bună.

Steaua București va merge la barajul pentru promovarea în Liga 1

În ciuda poveștilor apărute în presă, veștile care vin dinspre UEFA sunt cât se poate de bune pentru Steaua. În această săptămână, UEFA a emis un comunicat, prin vocea președintelui său, Ceferin. Acesta a declarat:

„UEFA a arătat în mod clar astăzi că ne angajăm pe deplin să respectăm valorile fundamentale ale sportului și să apărăm principiul cheie al competițiilor deschise, cu calificare bazată pe meritul sportiv, pe deplin în concordanță cu valorile și modelul sportiv european. Deciziile de astăzi încheie un amplu proces de consultare pe parcursul căruia am ascultat ideile suporterilor, jucătorilor, antrenorilor, asociațiilor naționale, cluburilor și ligilor, pentru a numi doar câteva, cu scopul de a găsi cea mai bună soluție pentru dezvoltarea fotbalului european”, a explicat președintele UEFA, Aleksander Čeferin. ”Sunt foarte mulţumit că a fost o decizie unanimă a Comitetului Executiv al UEFA, Asociaţia Europeană a Cluburilor, ligile europene şi federaţiile naţionale fiind toate de acord cu propunerea făcută. O altă dovadă că fotbalul european este mai unit ca niciodată”, a continuat acesta.

Adică UEFA a confirmat ceea ce a spus Florin Talpan la începutul sezonului, cum că Steaua poate promova în Liga 1 dacă are merit sportiv, indiferent de forma de organizare.

Vestea e foarte bună pentru Steaua, dar asta nu înseamnă că echipa noastră a ajuns deja în Liga 1. Pentru asta, mai trebuie să treacă de barajul de promovare în Liga 1, unde cel mai probabil va întâlni Chindia. Pentru asta, ar trebui ca șefii Stelei să ia toate măsurile necesare ca FRF să nu facă nebunii.

Steaua București e a treia cea mai bună echipă din play-off-ul Ligii 2

Chiar dacă a terminat pe 4, Steaua București se poate considera a treia cea mai bună echipă din play-off-ul Ligii 2. Asta deoarece, luând doar meciurile directe în considerare, echipa noastră a fost învinsă doar de alte 2 echipe: Hermannstadt și U Cluj. Cu Petrolul, Slobozia și Concordia, Steaua a obținut victorii acasă și egaluri în deplasare.

Dacă această realizare nu e destul, Steaua se poate mândri și cu faptul că, în acest moment, e la 8 puncte distanță de locul 5, ocupat de Concordia. Echipa lui Zicu își poate pune astfel pofta în cui. A cere locul Stelei la baraj de la 8 puncte distanță e nu doar o dovadă mare de nesimțire, ci și o insultă la adresa fotbalului românesc, care ar avea de suferit prin promovarea unei echipe mai slabe în locul uneia mai bun.

Hermannstadt – Steaua

În campionat, Steaua s-a impus o dată la Hermannstadt, în acest sezon. A învins cu 1-0, în noiembrie, producând surpriza campionatului. Ar putea să o învingă din nou.

Cum Hermannstadt încă are pentru ce lupta, e de așteptat ca sibienii să folosească cu Steaua cea mai bună echipă:

Hermannstadt: Iliev – Pantea, Bejan, Stoica, Opruț – Sota, Alhassan, Biceanu – Petrescu, Paraschiv, Oroian

În ceea ce privește Steaua, Oprița ar putea menaja mai mulți jucători, pentru a-i odihni pentru baraj sau pentru a-i feri de accidentări. Nu o să propunem astfel o echipă probabilă.

Meciul Hermannstadt – Steaua București este programat pentru duminică, 15 mai, de la ora 16:00. Partida va fi transmisă pe Prima Sport, Orange și Digi.

Forza Steaua!