Steaua Bucuresti

Talpan are dreptate. Becali nu poate folosi nici FCSB

Am anticipat reactiile presei si a unor „experti” acum cateva saptamani, atunci cand am incercat sa explicam solutia data de Curtea de Apel in dosarul cu „Numele Steaua Bucuresti”. Atasam din nou acea decizie, pentru a o putea citi toata lumea.

Interzice pârâtei SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA să folosească fără consimţământul reclamantei semnele”Steaua”, „Steaua Bucureşti”sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive. Obligă pe pârâta ONRC la efectuarea radierii elementelor „Steaua Bucureşti” din cuprinsul denumirii comerciale a pârâtei SC Fotbal Steaua Bucureşti SA. 

Dupa cum puteti vedea, decizia spune foarte clar ca echipa lui Becali nu poate sa foloseasca numele „Steaua” sau „Steaua Bucuresti”, dar nici alte semne similare care ar putea crea confuzie si care i-ar face pe suporteri sa creada ca echipa lui Becali e Steaua. Asadar, Talpan are dreptate atunci cand spune ca echipa lui Becali nu are voie sa foloseasca nici FCSB. Si nici Fotbal Club Star Bucuresti, asa cum am auzit ca vrea fostul puscarias sa denumeasca viitorul satelit al echipei Metaloglobus.

Ceea ce e cu adevarat enervant, insa, e faptul ca toata lumea ignora ultima fraza din citatul pe care l-am dat mai sus. Ma refer la fraza care zice ca instanta obliga registrul comertului sa radieze elementul „Steaua Bucuresti” din cuprinsul denumirii comerciale „SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA”. Ii obliga acum, pentru ca decizia este executorie. Dar presa si ceilalti oameni „de bine” ignora acest aspect, pentru ca nu e in interesul lor.

Pacat de Metaloglobus

Sufletele de suporteri nu ne lasa sa ignoram echipa Metaloglobus, care, in aceste zile, a fost lovita de un ghinion crunt. Pentru a da o noua teapa Statului, Becali a declarat ca vrea sa cumpere echipa din liga a treia, pentru a duce acolo toti fotbalistii pe care el ii are la echipa lui. Apoi, acei fotbalisti ar fi imprumutati in liga 1, daca Becali va mai avea voie sa aiba echipa acolo. Daca nu va avea, atunci el ii va vinde si va face bani buni de pe urma lor, fara a mai plati statului vreun prejudiciu.

Ne pare rau pentru Metaloglobus si pentru suporterii acestei echipe. Din pacate, ei au ajuns victime, fara sa aiba vreo vina. Becali va distruge o noua echipa si isi va mai bate joc de un nou grup de suporteri. Iar cei din presa il vor aplauda, in loc sa dea cu el de pamant, pentru ca oamenii ca Tolontan sau Ioanitoaia considera un asemenea comportament ca fiind normal. Iar LPF si FRF ii permit acestui om sa faca absolut tot ce vrea. O noua echipa romaneasca, chiar daca mai mica, va fi distrusa de acest individ. Presa si „expertii” probabil ca vor da vina tot pe Steaua si pe „generali”.