presa

Steaua Bucuresti, dusmanul presei

Va mai aduceti aminte de vremurile cand se spunea ca Steaua e cea mai iubita echipa din Romania? Dar de vremurile cand echipa noastra era acuzata ca are toata presa de partea ei, ca federatia trage cu ea, ca liga face ce ii spune? Vremurile acelea s-au dus. Azi, Steaua a devenit dusmanul tuturor.

In decembrie 2016, clubul sportiv al armatei a anuntat ca reactiveaza echipa de fotbal. Ar fi trebuit sa fie anuntul deceniului, in fotbalul romanesc. Din pacate, nu a fost. Ceea ce a rezultat a fost fix invers fata de asteptarile unui om normal. Presa, federatia si liga au pornit impreuna o campanie impotriva Stelei, punandu-se in acelasi timp scut in fata echipei lui Becali. Pentru ei, doua decizii judecatoresti nu au contat. Pentru ei nu conteaza nici propriile lor regulamente.

A pornit imediat o campanie de minciuni impotriva Stelei. Ne-au spus ca Steaua nu poate juca in liga 1. Apoi au zis ca nu avem voie in cupele europene. Si acum ne ataca pentru ca, zic ei, echipa noastra ar urma sa fie sustinuta din bani publici. Toate aceste acuzatii au cazut pe rand, una dupa alta. Si, in ciuda faptului ca s-a dovedit ca ele au fost doar niste minciuni, cei care le-au facut nu par sa vrea sa se opreasca.

Cea mai noua minciuna e cea cum ca Steaua va fi finantata din bani publici. Tolonan a scris chiar un articol pe tema asta si, spre surprinderea sa, a primit foarte multe comentarii negative, mai ales pe pagina sa de Facebook. In ziua de azi, oamenii sunt foarte bine informati. Mai ales daca chiar vor sa fie informati. Asa i-au putut atrage comentatorii atentia lui Tolontan ca articolul e foarte impartial.

De abia dupa ce cititorii i-au spus despre Cristina Neagu, care s-a transferat la CSM Bucuresti pe bani publici si care va fi platita din bani publici, s-a trezit si faimosul Tolo ca se intampla anumite lucruri sub nasul sau. A sarit azi sa ii reproseze Gabrielei Vranceanu Firea ca e comunista, dar parca e prea tarziu. Tolontan a sarit sa loveasca intai un proiect care nu va fi finantat din bani publici, ignorand cluburile sportive care chiar sunt finantate din bani publici. Si sunt multe. De ce a facut Tolo asta? Pentru ca Steaua reprezinta o amenintare pentru oamenii astia. E un dusman.

Renasterea echipei de fotbal a Stelei poate fi moartea „presei sportive”

Poate ca suna exagerat, insa e cu totul adevarat. Reactivarea echipei noastre de fotbal arata doua lucruri:

1. Ca au avut loc nereguli, pe care multi le-au ignorat, inclusiv presa.

2. Ca se poate si fara hotii din fotbalul romanesc, hoti pe care presa i-a ridicat la rang de vedete.

Nu exista indoiala ca presa a pus umarul la distrugerea fotbalului romanesc. Si nimeni nu poate nega faptul ca presa inca sustine coruptia din fotbal. GSP chiar alege sa ignore niste hotarari judecatoresti si sa faca propaganda pentru hoti. Mai jos de atat chiar nu se poate ajunge.

Daca proiectul Stelei va avea succes, si nu avem nici un motiv sa credem ca nu va avea, presa sportiva din Romania va fi nevoita sa faca din nou…presa, adica fix ceea ce nu a mai facut de foarte multi ani. Un proiect facut serios nu se va putea intelege niciodata cu o presa corupta, de interes. Daca Tolontan va dor sa scrie despre Steaua, va fi obligat sa o faca corect, obiectiv, fara minciuni. Altfel, acel silenzio stampa, cu care ne-a obisnuit Victor Piturca, s-ar putea sa se intoarca.

Pentru presa de azi, care functioneaza doar online, un silenzio stampa poate fi condamnarea la moarte. Mai ales un silenzio stampa din partea Stelei. Ganditi-va doar. Cum ar fi ca Steaua sa acorde interviuri doar pentru ProSport? Cum ar fi ca GSP sa nu mai aiba parte de nimic in exclusivitate? Asta ar insemna ca cea mai mare parte a traficului pe care GSP-ul il are acum sa migreze pe siteul concurentei. Ar rezulta bani mai putini din sponsorizari, care ar duce la randul lor la salarii mai mici si chiar concedieri.

Suna dur, dar asta merita oamenii ca Tolontan, care alege sa ignore niste hotarari judecatoresti, sau Mironica, pentru care handbalul e teatru.