fotbal fara huligani

Fotbalul fara huligani

Mie mi-e mila de cei de la FC Fcsb. Va spun sincer. Mi-e mila. Ei se chinuie zilnic sa se laude cat de iubiti sunt, dar nu reusesc sa aduca oameni la stadion. Si ieri, la meciul cu Iasiul, nu stiu daca au avut 1500 de oameni la meci. Si cei mai multi din ei cred ca erau prietenii si familiile jucatorilor. Numarul celor prezenti nu ar conta, daca ar canta si daca ar face atmosfera. Dar asta nu se intampla niciodata. Ce sa-i faci?! Asa e fotbalul fara huligani.

Poate ca sunt masochist. Recunosc ca ma mai uit la meciurile Fcsb-ului, ca sa vad daca se fac de rusine sau daca suporterii lor o dau in bara din nou. Si mai urmaresc si paginile de facebook ale comunitatilor pro-fcsb. Peste tot apare aceeasi scuza. ”Mai bine fara huligani, ca aia doar faceau probleme. Il puneau pe Becali sa plateasca amenzi si jucam cu terenul suspendat.” La cum vorbesc, ai zice ca nu trecea saptamana fara incidente. Desi eu nici nu-mi mai pot aminti cand a avut Fcsb terenul suspendat. In existenta sa, nu cred ca au fost mai mult de o mana de suspendari, una la 2-3 ani.

Si ce daca era suspendat terenul? Dupa ce expira suspendarea, la stadion venea mai multa lume. Iar acei huligani care au provocat suspendarea erau si mai galagiosi si ajutau echipa si mai mult. In toata istoria sa, Fcsb a avut doar de castigat de pe urma huliganilor. Cu Valencia, cu Ajax, cu Chelsea si toate celelalte echipe pe care le enumera oile in fiecare postare, huliganii i-au ajutat serios pe jucatorii din teren. Atentie, HULIGANII! Nu cetatenii. Cetatenii scuipau seminte, ca intotdeauna. Fie ca era vorba de un meci tare sau de unul mai usor, pe huligani puteai conta. Pe cetateni nu poti conta niciodata.



Stadionul a fost gol ieri, la meciul Fcsb-ului. Desi vremea a fost buna, desi s-au dat invitatii. Daca n-a fost un adversar bun, n-a fost nici interes pentru cetateni. Si cum huliganii au ales sa mearga la Steaua, e de inteles de ce a fost atmosfera de cimitir la Mall Arena.

As vrea, deci, sa-i intreb pe toti acei ”stelisti” de tastatura: Care e diferenta intre un teren suspendat si o etapa normala pentru voi? Nu este. Stadionul tot gol e.

Fara huligani, fotbalul e mort. Cu ei, e viu.

Parerea mea, Nordul nu se duce la Fcsb

Nu cunosc pe nimeni din Nord, dar nu cred ca se vor duce la Fcsb. Poate ca se vor duce cativa, dar nu cred ca se va duce intreaga peluza. Nu au de ce. Ar avea doar de pierdut. Pentru Fcsb ar fi foarte bine, dar pentru ei ar fi foarte rau. In cateva zile, Steaua se va inscrie in liga a patra si le va forta mana celor de la FRF sa o recunoasca in mod oficial. In acel moment, Fcsb va fi istorie. Chiar daca va continua, nu va mai putea spune ca e Steaua. Totul se va termina acolo.

Din tribuna, pana la luna