Steaua Bucuresti afc rapid bucuresti

Avancronica: Steaua Bucuresti – AFC Rapid Bucuresti

Va place fotbalul? Daca da, sa stiti ca cei de la Asociatia Municipala de Fotbal Bucuresti il iubesc. Nu au trecut nici macar 50 de zile de la startul sezonului 2017-2018, iar Steaua se pregateste deja de etapa cu numarul 10. Sambata, 21 octombrie, baietii nostri ii vor intalni in Ghencea pe cei de la AFC Rapid Bucuresti.

Sa ne cunoastem adversarul: AFC Rapid Bucuresti

Intalnirea cu AFC Rapid este una ciudata, dat fiind faptul ca Steaua a intalnit Academia Rapid doar weekendul trecut. La fel ca echipa lui Pancu si Daniel Niculae, si AFC Rapid pretinde ca e Rapid Bucuresti. Sau vrea sa fie. Nimeni nu mai intelege aceasta situatie incurcata, o dovada clara a mizeriei din fotbalul romanesc.

AFC Rapid Bucuresti este o echipa de fotbal condusa de o asociatie non-profit cu acelasi nume. Aceasta asociatie a administrat clubul Rapid pana in 2006 si detinea sau inca mai detine 0,25% din actiunile SC FC Rapid SA, societate aflata in acest moment in faliment.

Intr-o incercare de a nu lasa Rapidul sa moara, AFC Rapid a fost inscrisa anul trecut in Liga a V-a, impreuna cu alte echipe rapidiste, precum Miscarea CFR, echipa infiintata de sindicatul CFR si Clubul Aristocratic Rapid. A promovat in Liga a IV-a la sfarsitul sezonului. Desi primarul Dan Tudorache a incercat sa se asocieze cu noua echipa, sefii AFC Rapid au respins propunerea, decizie care a dus in cele din urma la aparitia Academiei Rapid. O situatie ciudata a avut loc acum cateva saptamani, cand cele doua echipe s-au intalnit. Academia a castigat ciudatul meci cu scorul de 3-0.



Este viitorul nostru adversar adevaratul Rapid? Cu siguranta nu. Insa legaturile sale cu clubul infiintat in perioada interbelica par a fi mult mai stranse decat cele ale Academiei Rapid.

In acest moment, AFC Rapid ocupa locul 8 in clasament, avand 4 victorii si 4 infrangeri, golaveraj 22-15. In etapa de ieri, cand Steaua a jucat cu Comprest GIM, echipa pe care a invins-o cu 3-0, AFC Rapid a stat. Asadar, adversarii nostri de sambata vor fi mult mai odihniti.

Echipa probabila a Stelei

Desi la prima vedere pare a fi vorba doar de o entorsa, inca nu stim sigur cat va trebui sa faca pauza Mihai Butoi, pentru a se recupera in totalitate, dupa accidentarea suferita in meciul cu Academia Rapid. Totusi, avem o veste buna. Golgeterul echipei, Andrei Predescu, va reveni in etapa cu numarul 10. Acesta a fost suspendat pentru meciul cu Comprest GIM, pentru un cartonas rosu luat cu Academia Rapid.

Cel mai probabil, Steaua va incepe meciul de sambata cu urmatorul prim 11:

22. Horia Iancu (cpt.) – 25. Claudiu Zamfirescu, 4. Stefan Pădureț, 20. Bogdan Sitaru, 3. Andrei Grigore – 16. Adrian Vîlcea, 8. Cadolar Curt, 21. Ghiță Constantinescu, 26. Răzvan Zeciu, 10. Andrei Predescu – 9. Cătălin Mirea

Meciul dintre Steaua Bucuresti si AFC Rapid Bucuresti va avea loc sambata, 21 octombrie, de la ora 15, pe terenul 5, din complexul sportiv Steaua.

Forza Steaua!