academia rapid pancu

Sa-i fie rusine Stelei, pentru ca Academia a incalcat regulamentele!

La fel de bine, acest articol s-ar fi putut numi si „Treziti-l pe Pancu”, deoarece e vorba despre fostul fotbalist al Rapidului si despre somnul adanc si plin de cosmaruri, in care s-a afundat. Acesta a vazut ca echipa sa, Academia, risca sa piarda inca cel putin 3 puncte si s-a hotarat sa arate cu degetul catre vinovati. Care sunt acesti vinovati? Cu siguranta, ii stiti.

Trebuie sa recunoastem ca Academia Rapid este un fenomen in acest moment. Echipa a fost infiintata anul trecut, nu e Rapid Bucuresti, nu are istorie, nu are nici personalitate juridica si drept de promovare in Liga a III-a. Dar televiziunile si presa o iubesc nespus de mult.

Si nu vorbim aici doar de faptul ca televiziuni precum Telekon sau Digi s-au dat peste cap pentru a le transmite meciurile, in acelasi timp ferindu-se sa transmita meciurile Stelei. Sau ca presa le spune „Rapid”, desi ei nu sunt Rapid Bucuresti, in timp ce noua ne spun „Steaua Armatei” sau „Steaua lui Lacatus”, desi noi suntem Steaua. Ce e cu adevarat interesant, e numarul mare de emisiuni la care sunt invitati reprezentantii Academiei.

Existenta acestor emisiuni transmite ideea cum ca in Romania exista foarte mare interes pentru Academie. Cel putin vrea sa transmita. Pentru ca, evident, nu exista interes pentru Academia Rapid in Romania. Scopul ascuns al acestor emisiuni e altul: propaganda. Acestea ii invita pe Pancu si prietenii lui, pentru a le face reclama si pentru a da in Steaua.

Oare ce fumeaza Pancu?

Prezent la emisiunea Digi Sport Matinal, Daniel Pancu a vorbit despre faptul ca echipa sa va fi depunctata pentru folosirea unui fotbalist care nu avea drept de joc. In calitate de reprezentant al Academiei, te-ai fi gandit ca fotbalistul va recunoaste greseala si ca isi va cere scuze fata de suporteri, fata de cei nedreptatiti si asa mai departe. Gresit! Pentru Pancu, prezenta in fata camerelor a insemnat doar o noua ocazie sa dea vina pe Steaua. Pentru ca, exact cum ati ghicit la inceputul acestui articol, Steaua Bucuresti este de vina pentru ca Academia a folosit un jucator despre care stia ca nu are drept de joc. Daca v-a pufnit rasul, va rog sa va linistiti si sa redeveniti seriosi. Urmeaza sa il citam pe Pancu:

Victoria Bucureşti a făcut memoriu, în care cere să câştige meciul contra noastră, cu o zi înaintea prescrierii. Lucrurile astea consider că nu le fac cinste celor de la Steaua. Colonelul sau comandantul Petrea, nu ştiu exact care este titulatura, este în conducerea AMFB şi cred că CSA Steaua nu se comportă bine. Am un respect mare pentru campionii Stelei, Costel Gâlcă este lângă mine în acest moment, dar dacă se dedau la astfel de acţiuni nu le fac cinste. Sper să mă înşel eu şi să nu am dreptateŢinta este ca Steaua să aibă un punctaj prin care să le fie suficient să termine la egalitate meciul cu noi din play-off. Fotbalistic eu cred că suntem mai buni ca ei şi calificarea în play-off se va face cu Rapid 3 puncte şi Steaua două, ori Steaua 3 puncte şi Rapid două.

Ati inteles? Victoria a facut memoriu, dar rusine Steaua! Ce nu inteleg eu e de ce s-a oprit Pancu aici. Cred ca mai putea baga cel putin un „Rusine Valentin Ceausescu”, nu?

Dar il intelg pe Pancu. A fost crescut de frustratul sef, Mircea Lucescu, chiar in spiritul frustrarii, adica al rapidismului. Baietii acestia nu au recunoscut niciodata ca echipa lor a fost vai de ea. Intotdeauna au dat vina pe altii pentru esecurile lor, adica pe Steaua si Valentin Ceausescu. E normal sa dea vina si acum.

Niste barbati adevarati ar fi recunoscut ca au gresit. Mai mult, avand in vedere ca exista probe cum ca au mintit pe foaia de joc si ca Muscalu nici macar nu a fost trecut pe ea, desi a fost folosit in meciul cu Victoria, academicienii ar fi trebuit sa recunoasca ca au trisat. Nu au facut-o si nu o vor face.

Aceasta echipa tepara functioneaza destul de ilegal. Nu are personalitate juridica, dar prin ea trec foarte multi bani: salariile jucatorilor, bani din televizari, sponsorizari, etc. Ar fi interesant daca Daniel Pancu ne-ar si explica cum se poate asa ceva. Sau e de vina Steaua si aici? In mintea celor ca Pancu, cu siguranta.

Daniel Pancu abereaza, dar nu e doar vina lui. Aberatiile sale puteau fi oprite usor, daca cei din presa si-ar face treaba si ar pune intrebari. Insa nimeni nu vrea sa puna intrebari. Pentru ca visul lui Pancu e foarte fragil. Se poate prabusi oricand. Si, daca se prabuseste, atunci in Liga a III-a nu va mai intra visul lui Pancu, ci cosmarul lui Becali. Oare mai trebuie sa spun ca, in mare, presa sportiva din Romania nu isi doreste asta?