7 mai palmaresul istoria stelei bucurești

De 7 Mai, mereu invingatori!

Au trecut 32 de ani de la cea mai mare realizare a fotbalului romanesc. Trei decenii si inca 2 ani, o viata de om. Atat de multe s-au schimbat de atunci. Nu mai prea avem fotbal. Nu mai avem nici placerea de a-l urmari. Dar un lucru a ramas la fel. De 7 Mai, Steaua sarbatoreste.

Aceasta sarbatoare a fost singura constanta in acesti 32 de ani. Generatii intregi de fotbalisti au aparut, au crescut, au inflorit (unele foarte frumos, altele foarte urat) si au apus. Doar bucuria stelistilor a ramas aceeasi pe data de 7 Mai.

Ii si aud deja pe rivali cum stramba din nas. „Iar sarbatoriti aia? E penibil. Altii se bucura la 5-6 cupe, voi doar pentru una.” Dar nu inteleg ca noi exact din acest motiv o sarbatorim. Altii au fotbal. Altii mai pot ajunge sa faca performante. Noi, romanii, in aceste momentem, am intors spatele performantei.

O performanta precum cea pe care Steaua a obtinut-o in frumoasa seara de 7 Mai, a anului 1986, nu va mai veni vreodata in Romania. Si nu pentru ca nu avem fotbalisti. Pe fotbalisti ii poti creste. Chiar de maine poti incepe formarea unei generatii care sa distruga tot in fotbalul mondial. Trebuie doar seriozitate, investitii si rabdare. Iar investitiile nu trebuie sa fie neaparat de ordinul sutelor sau chiar zecilor de milioane. Insa noua ne lipseste astazi altceva: mentalitatea.

Astazi, noi nu stim sa ne bucuram pentru performanta adevarat. Astazi, am inlocuit p!erformanta adevarata cu rezultatele usoare si obiectivele accesibile. Nimeni nu mai vrea sa castige o cupa europeana. Toti vor doar sa se califice. Nimeni nu mai vrea un trofeu. Toti vor doar bani. Si macar daca ar vrea jackpotul, insa ei se multumesc cu firmituri, sume considerabile si ele, dar care nu sunt nici macar vecine de cartier cu sumele oferite de performanta adevarata.

Acesta este motivul pentru care 7 Mai trebuie insemnat pe toate calendarele romanilor care iubesc fotbalul. A insemna o depasire a conditiei, o trecere de la muritor, la zeu. Si trebuie, deci, sarbatorit. Dar nu doar acel 7 Mai, ci si performantele obtinute in anii care au urmat. Au fost performante obtinute tot de Steaua, performante imense, de care nu trebuie sa uitam niciodata.

7 Mai e ziua Stelei! Doar a Stelei!

Data de 7 Mai a fost mereu norocoasa pentru Steaua. Anul acesta, ar fi fost frumos sa sarbatorim o performanta uimitoare. Din pacate, nu e posibil. Insa un motiv de bucurie tot avem. Vineri, 4 mai, judecatorii de la ICCJ au inchis gurile mizerabililor care doreau sa-si bata joc de Steaua. E o victorie in instanta, dar tot o victorie obtinuta de Steaua. Asa e scris in ADN-ul nostru.

Si e o victorie importanta, deoarece Steaua a castigat Cupa Campionilor Europeni la data de 7 Mai, in 1986. Steaua Bucuresti! Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti. Nu alta echipa.

Sa le ziceti asta acelor indivizi care, manati fiind de frustrari, va vor spune ca „numele nu conteaza”. Cum sa nu conteze cand, intr-o seara de mai, in 1986, intreaga Europa l-a strigat?! In sportul romanesc, nimic nu e mai sfant ca numele Steaua Bucuresti. Nimic nu e mai sfant ca acea emblema in fata careia ingenunchiem cu totii.

Cei care cred ca „numele nu conteaza” sa nu sarbatoreasca 7 Mai! Nu aveti voie! 7 Mai e doar sarbatoarea Stelei. E doar ziua Stelei. Pentru ca, pe 7 Mai, in 1986, Steaua Bucuresti a castigat Cupa Campionilor Europeni si a devenit Regina Europei. Doar Steaua Bucuresti!