stadionul steaua

Vreau sa vad stadionul Steaua ultima data. Merge cineva la serviciu in locul meu?

Ajutati-ma, va rog! Vreau sa vad stadionul Steaua o ultima data, inainte sa-l darame baietii care nu dau doi bani pe el sau pe Steaua. Problema e ca nu are cine sa-mi ia locul la serviciu.

N-am stiut ca maine, marti, 28 august, o sa fie ultima data cand o sa mai putem vedea stadionul Steaua. Daca stiam, imi luam liber. Imi luam liber de acum 6 luni, daca stiam. Sa fi aflat vineri, sambata sau chiar duminica, imi luam liber. Dar am aflat de abia astazi, la 14:45, cand clubul a publicat informatia pe contul de Facebook.

Nu mai pot sa-mi iau liber. As putea lipsi de la serviciu, daca m-ar acoperi cineva, dar n-are cine. De asta va rog. Ajutati-ma, vreau sa vad stadionul Steaua o ultima data. Vreau sa-mi iau ramas bun. Nu vreau sa-l darame niste necunoscuti, inainte sa-mi iau ramas bun.

Regret ca m-am angajat. M-am angajat recent, dupa o perioada in care am fost „liber de contract”. Daca stiam acum 6 luni ca ultima zi a stadionului Steaua o sa pice intr-o marti, cand va trebui sa merg la serviciu, nu ma mai angajam. E vina mea. Pentru un salariu nu voi mai putea sa imi iau la revedere de la cel mai important simbol fotbalistic al Romaniei. Iarta-ma, batrane!

Nu, nu se poate termina asa. O sa-mi dau maine demisia. Asta o sa fac. O sa-mi dau demisia si o sa vin la ora 11.30 in Ghencea, ca sa vad Templul si sa imi iau ramas bun de la el. Merita acest sacrificiu. De gasit, o sa-mi mai gasesc eu alte locuri de munca. Dar de la Templu cand voi mai putea sa-mi iau ramas bun?!

Gata, am rezolvat problema. Va multumesc!

Un eveniment facut de mantuiala

Desi nu cred ca e nevoie sa explic, textul de mai sus este unul ironic. Chiar si multumirile sunt ironice. Doar le sunt adresate geniilor care au decis ca acest eveniment trebuie sa aiba loc in mijlocul saptamanii, fix in mijlocul programului de munca. Cat de prost sa fii ca sa iei o asemenea decizie?! Sau ce canalie trebuie sa fii ca sa-ti bati joc de suporteri in asa hal?!

As vrea sa-mi explice fantasticii oameni de marketing de la clubul Steaua cum au gandit ei ca se va desfasura acest eveniment? Cati oameni sunt asteptati? 1? 2? 10? In niciun caz nu vor veni toti suporterii care au fost sambata la stadion pentru a vedea Steaua, in meciul cu Carmen.

Dar probabil ca nici nu se doreste ca ei sa vina. Am inteles ca va veni si Ministrul Apararii. Ce urat ar fi fost ca vreun suporter mai tupeist sa-i fi spus acestuia ca Petrea isi bate joc de Steaua si ca in tot clubul exista un singur om care chiar isi face treaba, Talpan! Nu, asa ceva nu e acceptabil. Mai bine sa nu vina suporterii la stadion.

Aveti un picut de deja-vu? Si eu am. Anul trecut, in timp ce Academia Partid juca pe o epava, intr-un stadion care statea sa cada, stadionul Steaua a fost inchis pentru echipa de fotbal. Suporterii n-au avut voie sa se mai bucure de un sezon in Templu. Nu, le-a pus Petrea la dispozitie terenul 5, ca sa nu vada presa daca suporterii sunt nemultumiti si nici sa nu se-auda. Si acum stim de ce au pus si acest eveniment intr-o zi de marti, cand noi mergem cu totii la munca.

Daca ar fi iubit Steaua, Petrea si ai lui ar fi programat aceasta retragere intr-o zi de sambata, poate chiar inainte de meciul cu Carmen. Daca ar fi avut respect pentru noi, nu ne-ar fi anuntat de existenta sa cu doar vreo 20 de ore inainte sa inceapa.

La revedere, stadion drag!

Nu o sa fiu maine acolo. Nu pot. Dar as vrea sa fiu. Daca mergeti voi, cantati o ultima data si pentru mine. Cantati pentru stadionul Steaua, pentru ca merita. Chiar daca niste incapabili nu cred acest lucru. Dar ei nu sunt stelisti, nu iubesc Steaua, deci nu au cum sa inteleaga. Pentru ei, Steaua e jobul caldut, care o sa le asigure o pensie buna, unde ei nu trebuie sa faca nimic, doar sa se prezinte.

Batranul stadion Steaua a ajuns la apus. Nu o sa ma credeti, dar scriu aceste cuvinte cu lacrimi in ochi. Lacrimi de tristete, de furie, dar si de fericire. Templul a vazut atatea. A trait atatea realizari fabuloase. A fost martor al celor mai importante performante ale fotbalului romanesc. Acum se retrage. Se va duce in Panteonul fotbalului, acolo unde-l asteapta alte mari legende de-ale Stelei. Legenda este acum si el.

La revedere, Templul nostru drag!