steaua

Nu exista indoiala, Steaua vinde bine

Odata cu pornirea proiectului reactivarii sectiei de fotbal, foarte multi dusmani de-ai Stelei au incercat sa il atace. Iar atacul lor preferat este cel financiar. Acestia spun ca, in lumea de azi, e nevoie de foarte multi bani pentru a tine o echipa, dar si ca clubul Steaua nu e capabil sa produca sumele necesare pentru a asigura performanta sau chiar supravietuirea. In teorie, ei au dreptate. Insa, atunci cand ataca Steaua, ei nu tin cont de toate datele problemei.

E destul sa intri pe un site precum Sky Sports pentru a vedea ce fel de sume de bani circula prin vestul Europei. Manchester United vrea sa ofere 70 de milioane de lire sterline pentru Marco Veratti, de la PSG. AS Monaco cere 55 de milioane de lire sterline pentru Thomas Lemar. Javier Hernandez e aproape de a semna cu West Ham, pentru un salariu de 140 de mii de lire sterline pe saptamana. Si acestea sunt doar primele trei stiri pe care le-am gasit. Daca ne uitam la jucatori mai cunoscuti decat acestia, sumele cresc si mai mult.

Asadar nimeni nu neaga ca e nevoie de sume mari pentru a te bate cu echipele din vest. E nevoie de multi bani chiar si pentru a te bate cu echipele din est, chiar si din Liga 1. Dar asta nu e o problema, dintr-un singur motiv: Steaua vinde!


Daca Steaua nu ar vinde bine, hotii nu ar avea ce sa fure

Sunt sigur ca multi suporteri de-ai echipei FC Fcsb vor striga acum ca Steaua nu are ce vinde in liga a patra. Si poate ca au dreptate. Dar in ligile a patra si a treia nu ai nevoie de foarte multi bani pentru a promova. Lucrul acesta a fost confirmat deja de colonelul Petrea, care a spus ca bugetul Stelei pentru sezonul urmator va fi 150 de mii de euro, jumatate din bugetul estimat la inceputul acestui an.

Pe masura ce Steaua va urca si va ajunge in liga a doua, sumele care vor intra in club vor fi mai mari. Si aici nu exista indoiala, deoarece hotii inca folosesc imaginea Stelei pentru a se imbogati.

Un exemplu clar este televiziunea ProTv. Acestia au cumparat meciul dintre Fotbal Club Fcsb si Viktoria Plzen. Dar ei nu ii fac reclama meciului folosind numele echipei lui Becali. Nici macar nu mentioneaza numele ei. Nici Fotbal Club Fcsb, numele corect, si nici macar FCSB(fecesebe), porecla acestei echipe. In schimb, folosesc numele Steaua.

Sigur, nu ii spun Steaua Bucuresti. Comentatorul angajat de ProTv pentru a citi reclama(Bebe Cotimanis) foloseste mai degraba cuvintele „stelisti” sau „stelistii”. Doar Budescu, unul dintre fotbalistii Fotbal Club Fcsb care apar in promo, spune „Steaua”. Este, evident, o dovada de lasitate din partea acestui post tv, care incearca sa atraga cat mai multi privitori, vanzandu-le o minciuna. Echipa care va juca cu Viktoria Plzen nu e Steaua. Este Fotbal Club Fcsb, lucru decis de un judecator, nu de suporteri, sefii ProTv-ului sau oricine altcineva.

ProTv, la fel ca celelalte televiziuni sau ziare de sport, stie ca Steaua vinde bine, stie ca Steaua atrage si mai stie si ca Fotbal Club Fcsb e un nimic. Oare cum ar fi o reclama cinstita? Cati oameni s-ar uita la un meci dintre Fotbal Club Fcsb si Viktoria Plzen? Foarte, foarte putini.

Ceea ce face ProTv-ul este necinstit si ilegal. Si speram ca CNA-ul isi va face treaba corect si ii va pedepsi. Pe noi, insa, aceste tactici murdare folosite de ei ne ajuta sa vedem cat de puternic e brandul Steaua.


Brandul Steaua este cel mai puternic brand sportiv din Romania

Daca brandul Steaua chiar e atat de slab precum pretinde Becali, care sustine ca oamenii il iubesc pe el, nu Steaua, atunci de ce nu se foloseste de noua sa identitate? De ce televiziunile si ziarele de sport nu ii spun pe nume echipei lui?

Raspunsul este pentru ca brandul Fotbal Club Fcsb este zero absolut, in timp ce brandul Steaua Bucuresti este acolo sus, langa celelalte branduri sportive importante din Europa. Faptul ca acesti hoti continua sa se foloseasca ilegal de numele Stelei este o dovada puternica ca ceea ce am spus mai sus nu e doar o parere, ci un adevar.

In curand, departamentul de marketing al Stelei se va pune pe picioare asa cum trebuie. Va incepe sa vanda tricouri cu numele jucatorilor, fulare si alte materiale. Sumele incasate de aici se vor adauga celor care vin din bilete si abonamente sau de la sponsori. Fiecare leu in plus va ajuta Steaua sa ajunga si mai sus.

Iar pe masura ce echipa noastra va urca, sumele care vor intra in club vor fi tot mai mari. Asadar, spuneti-le fecesebistilor preocupati de soarta Stelei ca nu trebuie sa isi faca griji. Ei ar trebui sa-si faca griji pentru echipa lor. Ea isi joaca existenta in aceasta saptamana, nu Steaua. Daca nu trece de Viktoria Plzen, Fotbal Club Fcsb va mai face un pas catre groapa. Asta a spus Becali, nu noi.

Steaua, in schimb, tocmai a dat startul unui proiect pe termen lung. Obiectivul este Liga 1 in 2020. Si nu exista nicio sansa ca echipa noastra sa dispara prea curand. La amicalul de ieri au fost prezenti 2000 de oameni, cu alte mii privindu-l live pe internet. Nu e rau, pentru o echipa care joaca in liga a patra.