infractori

Acesta este fotbalul cu infractori, cel sustinut de presa de sport din Romania

Acum cateva zile am scris un articol in care am atras atentia ca nu fotbalul generalilor e problema in Romania, ci fotbalul infractorilor. Din pacate, astazi mi-am dat seama ca am subestimat enorm raul provocat de acesti infractori fotbalului romanesc. Deoarece acestia nu au fost doar niste tepari, niste baieti smecheri, care au cautat se imbogateasca rapid. Au fost niste criminali adevarati, niste mafioti care si-au infipt puternic ghearele in sportul preferat al romanilor.

La Inalta Curte de Casatie si Justitie a avut loc azi un nou termen in procesul denumit „Mita pentru judecatoare”. In acest proces, fratii Becali si Cristi Borcea sunt anchetati pentru dare de mita, iar judecatoarea Geanina Terceanu pentru luare de mita. Ce s-a intamplat? Pe scurt, cei trei „oameni de fotbal” i-au dat mita judecatoarei, pentru a scapa cu bine de „Dosarul Transferurilor”. Astfel, la judecatoarea Geanina Terceanu au ajuns in jur de 220 de mii de euro, adica o suma mai mare decat bugetul Stelei in acest sezon.




Din fericire, justitia si-a facut treaba corect. I-a prins pe cei patru si i-a pus sa plateasca. Judecatoarea a fost condamnata la 5 ani si jumatate cu executare, fratii Becali au primit cate trei ani, iar Cristi Borcea a primit trei ani si jumatate. O poveste cu final fericit, e adevarat, insa una ingrozitoare! De ce spun asta? Haideti sa ne uitam la ce a declarat Geanina Terceanu si o sa intelegeti.

Am fost dusă de avocatul George Iorgovan la o locuință, unde m-am întâlnit cu Borcea. Nu mai știu cât am stat, că nu m-am uitat la ceas. Domnul Borcea a vrut să discutăm despre dosar și i-am zis că abia l-am primit și i-am explicat că nu se pune problema să vorbim. A mai insistat, dar i-am explicat același lucru. După aceea am purtat o discuție generală, ca doi oameni care doreau să umple timpul. Când eram pe picior de plecare, Borcea mi-a spus că mi-a lăsat ceva în geantă,dar nu am fost curioasă și nu m-am uitat pe loc. Am deschis geanta acasă și am văzut un plic cu 10.000 de euro. Inițial am crezut că banii erau pentru că ne-am plăcut reciproc, dar a fost doar impresia mea. Până atunci nu mai vorbisem cu Borcea. Îl cunoșteam doar din dosar. Când am vorbit cu Borcea, deja discutasem cu frații Becali despre niște bani, dar nu direct, ci prin Manole Teodoris.” – Geanina Terceanu, fosta judecatoare

Nu stiu altii cum sunt, insa pe mine ma trec fiori reci pe sira spinarii atunci cand citesc asemenea declaratii. Adica un judecator din Romania s-a suit in masina unui  avocat, pentru a merge la o intalnire cu clientul acestuia din urma, client care era implicat intr-un dosar serios, ajuns chiar in fata respectivului judecator.

Mai mult, atunci cand judecatorul nostru a vazut cu cine urmeaza sa stea de povesti, in loc sa paraseasca imediat incinta si sa ii reclame pe avocat si pe clientul, acesta a ales sa poarte o „discutie generala”.

Am ales sa folosesc varianta masculina a cuvantului „judecator”, pentru ca cei care citesc aceste cuvinte sa realizeze gravitatea situatiei. Multi au considerat ca Geanina Terceanu a fost sau s-a lasat sedusa de Borcea, dar asta e irelevant. Crima e la fel de mare indiferent de sex, indiferent cum a avut loc.

Un judecator nu are de ce sa se intalneasca cu un acuzat dintr-un dosar pe care il judeca. Un judecator nu are de ce sa stea la discutii cu acel avocat. Un judecator nu trebuie sa stea linistit, atunci cand acel acuzat ii spune ca i-a lasat ceva in servieta/poseta/traista.




Geanina Terceanu spune ca nu s-a uitat in geanta ei, pana sa ajunga acasa. Bine, doamna Terceanu. Dar daca era o bomba? Sau ce? V-ati gandit ca Borcea v-a pus acolo covrigei? Poate un ecler sau un hamburger, ca sa nu va ia foamea pana acasa?

Explicatia judecatoarei este penibila si infricosatoare. Dar mai socanta a fost incheierea. „Inițial am crezut că banii erau pentru că ne-am plăcut reciproc, dar a fost doar impresia mea,” a spus Geanina Terceanu, de parca legea tine cont de simpatii.

Doamna Terceanu, poate ca parintii dumneavoastra nu v-au spus, in anii pe care i-ati petrecut alaturi de ei, acasa. Va voi spune eu, acum, daca imi permiteti. O femeie care primeste bani de la un barbat necunoscut se numeste prostituata. Si sa stiti ca si aceasta practica este ilegala.

Geanina Terceanu ar vrea sa o credem ca nu i-a putut rezista frumosului din poza de mai sus. E de inteles. Cine ar putea sa-i reziste?! Uitati-va doar la fata lui. Totusi, oare nici fratilor Becali nu le-a putut rezista? In asteptarea acestor raspunsuri, putem doar sa concluzionam ca doamna Terceanu trebuie sa schimbe rezistenta. S-o fi ars. Asta e.

Fotbalul nostru a fost distrus de infractori murdari pana in maduva oaselor

Problema noastra este faptul ca povestea de mai sus este doar o pagina dintr-o poveste cu mai multe volume. Borcea si fratii Becali au fost prinsi, dar oare cati alti „oameni de fotbal” au scapat? Poate au scapat nepedepsiti, poate au scapat cu pedepse mai mici. Tot au scapat, oricum ai privi situatia. Deoarece toti acesti infractori ar trebui sa infunde puscariile, iar oasele lor ar trebui sa putrezeasca in cele mai intunecate celule.

Ca sa va faceti idee despre cat de grava e situatia, Giovanni Becali a venit azi la proces din postura de om liber. Ganditi-va un pic la asta. Nu doar ca nu a platit prejudiciul provocat in Dosarul Transferurilor, dar a iesit si mai repede din puscarie, desi se stie despre el ca a dat mita la judecatori.

Poate ca am gresit, atunci cand am spus ca asta nu mai este o tara condusa de infractori. Infractorii o duc bine, sunt liberi, sunt fericiti. Iar noi ne pierdem mintile. Noi suntem fortati sa privim un fotbal distrus in totalitate, fara valoare, corupt, urat.

Si atunci cum sa nu preferi Liga a patra, unde baietii astia nu au ajuns inca?! Cum sa nu apreciezi oameni ca Talpan, care refuza mita si care aleg sa-si faca treaba corect?! Cum sa nu vrei orice altceva in afara de fotbal cu infractori?! Cum sa nu te atraga ideea unui restart?!  Asta este singura noastra sansa. Trebuie sa repornim totul de la zero si sa ne asiguram ca, data viitoare, baietii astia nu vor mai avea acces la sportul nostru preferat.