La Gazzetta dello Sport a scris astazi despre "falsa Steaua"

La Gazzetta dello Sport a scris astazi despre „falsa Steaua”

Incetul cu incetul, Europa afla adevarul despre Steaua. In ciuda eforturilor celor de la FC Fcsb, al caror ofiter de presa inca ii dezinformeaza pe jurnalistii straini, mintindu-i ca procesele pierdute nu inseamna nimic, realitatea nu mai poate fi ascunsa. Astfel, intr-un articol publicat astazi, faimoasa Gazzetta dello Sport a scris despre meciul celor de la SS Lazio cu „falsa Steaua”.

Articolul a fost scris pentru Gazetta dello Sport de catre Gabi Safta, fost angajat la FC Fcsb si chiar un apropiat al celor care conduc acea echipa. Safta a reusit sa prezinte corect aproape intregul caz. Mai jos, va prezentam o traducere a articolului prezentat in Gazetta dello Sport. Cei care cunosc limba italiana pot citi originalul aici.

Alibec si Gnohere, stelele din atacul „falsei” Steaua

Echipa istorica joaca in Liga a IV-a

Lazio va juca la Bucuresti, dar nu in fata unei atmosfere de zile mari (chiar daca au fost vandute 30 de mii de bilete), pentru ca adversarul sau va fi FCSB, nu adevarata Steaua. Echipa glorioasa, care a castigat Cupa Campionilor in 1986 si care a jucat finala impotriva AC Milanului lui Gullit, Rijkaard si Van Basten, ocupa azi primul loc in Liga a IV-a. In medie, FCSB strange la stadion cam la fel de multi spectatori ca Steaua, in Liga a IV-a. Sambata, cu CFR Cluj, a strans in jur de 8000 de oameni la stadion.

Procese

Becali, proprietarul FCSB-ului, a pierdut 15 procese in instanta, contra celor de la Steaua, si a fost fortat sa schimbe numele echipei. Florin Talpan, omul care a schimbat istoria si care a adus adevarul la suprafata, castigand aceste procese, a pornit acum unul nou, prin care ca FCSB sa plateasca un prejudiciu de 37 milioane euro. Acest proces va insemna sfarsitul echipei FCSB. Pe scurt, Talpan a demonstrat in fata judecatorilor ca Becali a actionat ilegal, inregistrand marca Steaua fara a avea acordul Ministerului Apararii Nationale si cu acte false. 

 

In articolul din Gazzetta dello Sport, Safta mai vorbeste si despre alte aspecte ale jocului din Europa League, lucruri mai putin relevante. Ce conteaza e ca Europa afla in sfarsit adevarul.