Becali Talpan proces scandal juristul

S-a stabilit data primei înfățișări în procesul prin care FC Fcsb cere anularea mărcii Steaua București

În disperarea de a amâna cât mai mult iminentul său sfârșit, FC Fcsb a cerut la începutul lui septembrie, în procesul pentru recuperarea prejudiciului de 37 milioane euro, o…amânare. Motivul? Existența unui proces prin care FC Fcsb cere ca instanța să anuleze marca Steaua București. Oamenii lui Becali au sperat că un proces îl va putea îngreuna pe celălalt. Din fericire pentru Steaua, judecătorii au fixat deja data primului termen în procesul prin care Becali cere distrugerea Stelei. Iar această dată  nu e în viitorul prea îndepărtat.

Primul termen de la Curtea de Apel, în acest proces, va avea loc pe data de 13 noiembrie, adică exact peste o lună. Trebuie spus că Becali a pierdut deja judecata în fond. Judecătorii i-au dat dreptate Stelei exact acum un an, în octombrie 2017. Acea primă fază a procesului a pornit în aprilie și a ținut 7 luni. Putem așadar să ne așteptăm ca la Curtea de Apel să țină chiar mai puțin. De altfel, e chiar posibil ca totul să se rezolve într-o singură înfățișare. Și asta deoarece avocații lui Becali nu dețin niciun document, niciun argument, nicio dovadă ca să îi ajute în demersul lor. Ca de obicei, Florin Talpan, colonelul de justiție al Stelei, va merge nu doar cu actele care l-au ajutat să câștige atâtea procese până acum, ci și cu deciziile acelor procese.

Importanța unei rezolvări rapide în acest proces, prin care FC Fcsb cere anularea mărcii Steaua București

În primul rand, acest proces este în sine unul important. Dacă va învinge, Becali va obține nu doar anularea mărcii Steaua, ci chiar distrugerea clubului, care ar înceta să existe. Întreaga istorie a Stelei va fi ștearsă, iar Becali va putea pretinde în continuare că echipa sa a câștigat CCE în 1986, chiar dacă a fost înființată de abia în 2003.

Din fericire, e puțin probabil ca Becali să câștige acest proces. Și asta deoarece cererea sa este una cât se poate de aiurită, născută mai degraba din fabula cu vulpea și strugurii, decât din vreo rațiune legală sau economică. Totuși, e important ca acest proces să se termine cât mai repede, pentru a nu încurca procesele pentru recunoașterea palmaresului și pentru recuperarea prejudiciului.

Răutatea unui om care nu dă doi bani pe Steaua

Așa cum am mai spus, acest proces dovedește cât de puțin importantă e Steaua pentru Becali. Fostul pușcăriaș nu e stelist, nu ține la Steaua și nici măcar nu își dorește să dețină acest club. Vrea doar să se poată folosi în continuare de numele și marca Steaua, pentru a se îmbogăți.

Avem astfel o dovadă a răutății acestui personaj. Acesta nu ține cont de părerile și sentimentele steliștilor. Doar banii contează în acest caz. Și poate că ar fi vremea ca unii ”steliști” să se trezească și să înțeleagă realitatea din jurul lor.