Miracol de Anul Nou – La presiunile suporterilor steliști, FRF a recunoscut că FC Fcsb nu are sediul în Ghencea

Deși nu a avut niciodată sediul în Ghencea, entitatea SC Fotbal Club Fcsb SA, înființată în 2003, a fost prezentată de FRF ca fiind localizată la adresa Ghencea, nr. 45. Până azi! La presiunile suporterilor steliști, FRF a cedat și a modificat în sfârșit informația greșită de pe propriul site.

De astăzi, pe site-ul frfotbal.ro apare adresa corectă a SC Fotbal Club Fcsb SA, adică Drumul Leordeni, nr. 106. Trebuie spus că aceasta este adresa nouă a clubului lui Becali. Până anul trecut, adresa sa era Șoseaua București – Târgoviște, nr. 217, în Mogoșoaia. Și aici era problema, deoarece regulamentele FRF nu permiteau unui club cu sediul într-un oraș să joace în alt oraș. FC Fcsb a încălcat regulamentele pentru o perioadă de timp, fiind protejat chiar de către FRF, dar, anul trecut, a făcut această mutare necesară, pentru a nu avea probleme.

Cum i-a apărat FRF în toți acești ani? Foarte simplu. Folosindu-se de faptul că toată România știe că Ghencea e casa Stelei, aceștia au publicat pe site-urile lor informații cum că Fotbal Club Fcsb ar fi avut sediul la adresa Ghencea, Nr. 45. Adresa se află în interiorul complexului sportiv Steaua. Este chiar adresa non-profitului AFC Steaua București, non-profit înființat de clubul Steaua pentru a-i administra echipa de fotbal.

FC Fcsb SA nu a avut niciodată vreo astfel de legătură cu AFC Steaua București. Mai mult, sediul său nu a fost niciodată în Ghencea și în niciun caz în interiorul complexului sportiv Steaua. Însă, profitând de faptul că suporterii nu au avut acces la informații, cei de la federație au publicat informații false, pentru a ajuta FC Fcsbul. Nu au fost singurii. Și alții(presă, alte cluburi, etc.) au ajutat la răspândirea acestor informații false.

FRF simte că îi fuge pământul de sub picioare

În urma unui articol publicat de Steaua Liberă în weekendul trecut, articol în care am discutat despre aceste nereguli, un suporter stelist a trimis o notificare către FRF. Imediat, aceștia au schimbat informația de pe site.

Așa arăta pagina FC Fcsb înainte de mail.

fc fcsb frf

Așa arată acum.

fc fcsb sa

Este o nouă victorie pentru suporterii steliști, care se dovedesc mult mai abili în a apăra clubul Steaua decât cei din conducerea clubului. De altfel, șefii clubului Steaua par chiar de pe altă planetă, fiind în totalitate rupți de realitatea din jurul lor. Aceștia ignoră fără nicio greață toate atacurile la adresa clubului pentru care lucrează și refuză cu încăpățînare să ia vreo măsură împotriva celor care își bat joc de Steaua.

Din fericire, suporterii steliști nu dorm. În ultimii ani, aceștia au înregistrat o serie de victorii destul de importante împotriva fcsbiștilor. Prin acțiunile lor, au reușit să oblige CNA-ul să amendeze televiziunile care făceau propagandă pro FC Fcsb. Au reușit să schimbe numele FC Fcsbului pe Facebook. I-au făcut pe sponsorii Fcsbului să nu mai folosească imaginea Stelei. I-au umilit pe ziariștii vânduți, demonstrând că publică informații false, neverificate. Au reușit chiar să închidă una din paginile mincinoase ale oilor, de pe Facebook.

Această ultimă victorie a suporterilor steliști este și un rezultat al faptului că FC Fcsb a pierdut și continuă să piardă toate procesele pe care le are cu Steaua București. FRF știe că sfârșitul acestei echipe este aproape. Încetul cu încetul, încearcă să se rupă de ea. Ruptura e necesară. Altfel, FRF riscă să se scufunde împreună cu FC Fcsb.

Bravo, steliști!