gsp minte presa de wikipedia gazeta sporturilor e fake news

Gazeta Sporturilor e fake news – s-a văzut din nou

Da, Gazeta Sporturilor e fake news. Și nu orice fel de fake news, ci minciuni grosolane și propagandă care l-ar lăsa mască și pe Stalin.

Gazeta SporturilorTrei ore a durat azi minunea de la Gazeta Sporturilor. Pe la ora 13.00, după amicalul câștigat de Steaua împotriva celor de la FC Voluntari 2, scor 2-1, gesepiștii au publicat cronica acestui meci. În ea, peste tot era folosit cuvântul ”Steaua”. ”CSA”, numele pe care GSP i-l dă Stelei, ca să nu-l supere pe Becali, nu era nicăieri.

A fost o mare surpriză, dar nu a ținut mult. După câteva ore, Gazeta Sporturilor trăgea un nou fake news, mare cât casa.

Fără îndoială, Gazeta Sporturilor e fake news

Într-un articol nesemnat (cum altfel?!), băieții lui Tolo au scris despre procesele dintre ”FCSB și CSA pentru Steaua”. O inepție mai mare ca această exprimare nu există. În primul rând, numele clubului nostru e Steaua, nu CSA. În al doilea rând, nu se războiește nimeni pentru Steaua. Există un singur club Steaua, echipa sa de fotbal joacă în Liga 4, iar FC Fcsb nu e Steaua.

Însă minciunile din articol au continuat în forță.

Primul paragraf, prima minciună.

”În acest moment, juristul CSA Steaua se luptă să dovedească în procesul de la Tribunalul București că formația lui Becali ar fi prejudiciat Armata cu 37 de milioane de euro printr-o presupusă folosire abuzivă a mărcii Steaua.” – Asa zice Gazeta Sporturilor.

Adevărul: Nu există nicio ”presupusă” folosire abuzivă a mărcii Steaua. Judecătorii de la ICCJ au decis deja, în decembrie 2014, că FC Fcsb a folosit abuziv marca Steaua. Deci nu e nicio presupunere. E o certitudine. FC Fcsb a folosit abuziv marca Steaua.

Iar în acest moment, Steaua nu se luptă să dovedească vinovăția FC Fcsb-ului. Prin procesul pornit cere ca instanța să forțeze FC Fcsb-ul să plătească prejudiciul provocat. Două minciuni într-un singur paragraf. E ceva.

 ”Practic, Talpan, care a obținut în trecut MARCA ÎNREGISTRATĂ a Stelei” – a continuat Gazeta

Fals din nou. Talpan nu a obținut nimic. Prin câștigarea procesului pentru marcă, instanța i-a interzis FC Fcsbului să mai folosească marca Steaua. Această marcă a fost întotdeauna la Steaua București. Nu a fost nevoie ca Talpan să o recupereze, obține, câștige sau cum vreți voi să îi mai spuneți.

”Aceștia au obținut pe 21 decembrie 2018, la Curtea de Apel, dreptul de a se apăra  invocând termenul de «MARCĂ NOTORIE», arma cu care speră să spulbere ofensiva CSA. (Talpan a făcut apel la această decizie, dar a pierdut, iar CSA a fost obligată la plata sumei de 15.000 lei)” – Alte minciuni grosolane ale Gazetei Fake News.

Adevărul:

  1. Steaua nu a pierdut nimic. Procesul a fost pornit de Becali, pentru a anula marca Steaua. Judecătorii i-au respins cererea. Au respins toate cererile, așa cum a demonstrat ProSport, cu acte. Dar i-au permis FC Fcsbului să meargă și să prezinte punctul de vedere mai departe. Adică punctul de vedere tâmpit, cel prin care Becali spune că, dacă niște oameni, pe un sondaj gesepist, zic că FC Fcsb e Steaua, atunci nu contează ce zice legea.
  2. FC Fcsb nu a primit niciun drept de a se apăra folosind termenul marca notorie.
  3. Steaua nu a fost obligată la plata niciunei sume.

”Ce înseamnă, mai exact, acest lucru? Echipa lui Becali cere să-i fie recunoscut dreptul de a folosi din nou marca Steaua având în vedere notorietatea câștigată din 2003 sub acest nume!” – mai spune GSP.

Cel care a scris acest text este, fără îndoială, prost ca noaptea. Logica lipsește cu desăvârșire și chiar textul se contrazice. Cum adică Becali vrea să îi fie recunoscut dreptul de a folosi marca Steaua, dacă și-a câștigat notorietatea doar din 2003? Adică Steaua nu exista înainte de 2003? Steaua nu era cunoscută înainte de 2003? Gesepiștilor, suneți nebuni?!

În încheiere, Gazeta Sporturilor vine cu o minciună puternică rău de tot:

”În ipoteticul caz în care instanța le-ar recunoaște celor de la FCSB «marca notorie», atunci dorința lui Talpan de a obține prejudiciul de 37 de milioane de euro nu ar mai avea obiect! Mai mult, FCSB ar putea reveni la denumirea de Steaua în cazul unei finalități fericite pentru oamenii lui Becali în acest proces!”

Și dacă instanța le-ar recunoaște celor de la FC Fcsb această ”marcă notorie”, pe care nu le-o va recunoaște, pentru că nu există, deoarece FC Fcsb nu și-a făcut propria marcă cunoscută, ci a folosit ilegal și abuziv o marcă care era cunoscută deja, deci care era notorie, judecătorii au decis deja că FC Fcsb a folosit ilegal marca Stelei. Un prejudiciu, așadar, a fost provocat. Deci nu există nicio șansă ca FC Fcsb să scape de plată.

Acesta e motivul pentru care FC Fcsb a căutat mereu doar amânarea și suspendarea. Iar suspendarea procesului a venit doar pentru că judecătoarea Simona A. Vișoiu pare să aibă la inimă echipa lui Becali. Ea a decis în favoarea FC Fcsbului și la fond, la procesul pentru nume. Ulterior, decizia ei a fost întoarsă de Curtea de Apel.

O să vă învățăm ce să faceți pentru a scăpa de minciunile Gazetei

Este cât se poate de evident că Gazeta e ziarul de casă al FC Fcsbului. Nu au scris nimic despre declarațiile date de FRF pentru ProSport, nu au scris nimic despre ceea ce a zis și Justin Ștefan. Au sărit însă cu aceste dezinformări, care sunt foarte clar plătite.

Articolul e nesemnat, deci cel mai probabil a fost făcut la comandă.

Dar nu e nimic. Gazeta Sporturilor e fake news, dar noi știm cum să scăpăm de fake news. Și o să vă învățăm cum să scăpați și voi în zilele următoare.

 

 

Update:

Procesul care a primit o decizie în data de 21 decembrie este cel prin care Steaua București a cerut anularea mărcii FC Fcsb, pe motiv că induce în eroare, sugerând că FCSB înseamnă Fotbal Club Steaua București. Într-adevăr, în acel proces, judecătorii le-au dat dreptate celor de la FC Fcsb, care au dovedit că FCSB nu înseamnă FC Steaua București, ci altceva, iar Steaua fost nevoită să plătească cheltuielile de judecată în valoare de 15000 lei.

Totuși, Gazeta Sporturilor a mințit, sugerând că decizia din acest proces le-a permis celor de la FC Fcsb să se apere cu tactica ”marca notorie”. Nu e adevărat. Acel proces, așa cum se poate vedea cu ochiul liber, a avut ca scop anularea altei mărci, adică marca FCSB, despre care chiar avocații oilor au spus că nu are nicio legătură cu marca Steaua.