florin talpan muncește pentru steaua bucurești steaua bucuresti talpan comandant

La ora 22.00, Talpan muncește pentru Steaua București. Voi ce faceți?

Conform unui articol publicat astăzi de TelekomSport, Florin Talpan muncește pentru Steaua București chiar și la ora 22.00, când alții dorm, se distrează prin cluburi sau se relaxează acasă, alături de familiile lor. Și atunci trebuie să ne punem o întrebare. Dacă Talpan muncește pentru Steaua București chiar și târziu în noapte, alți angajați de-ai clubului ce fac?!

Acest ”voi”, din titlul articolului, nu e neapărat doar pentru ceilalți angajați ai clubului Steaua. E și pentru noi, suporterii echipei. Dacă articolul din TelekomSport e corect, și nu avem motive să ne gândim că nu ar fi, din moment ce e scris cu răutate, pentru a-i face rău lui Florin Talpan, este clar că acest colonel de justiție al Stelei este într-adevăr un supraom.

Articolul din TelekomSport ne mai spune și că Talpan e nevoit să obțină aprobări speciale pentru a intra în sediul clubului după program. De ce? Acest lucru nu e menționat. Însă e ciudat că cineva ar fi deranjat că Florin Talpan muncește pentru Steaua București chiar și după program.

Un angajat care petrece mai mult timp la birou decăt acasă e visul oricărui angajator. Florin Talpan e, astfel, angajatul model, un profesionist dedicat, neobosit și capabil. Iar acum știm cum de acest colonel reuștește să bată avocații de zeci de mii de euro ai lui Becali peste tot pe unde îi prinde. Talpan e asemeni avocaților din filmele americane, avocați pe care-i vezi și la 12.oo noaptea, cu mânecile suflecate, cu pizza și cafeaua lângă ei, sub un morman de documente, pentru a câștiga procesele clienților săi. Și tot ca în filme, Talpan e cavalerul care apără cu succes clubul sportiv neajutorat în lupta cu miliardarul corupt și rău. De ce ar deranja acest lucru?

Domnilor, de ce vă deranjează că Florin Talpan muncește pentru Steaua București?

Citind articolul, îți dai ușor seama că cei de la TelekomSport vor să-l pună pe Talpan într-o lumină proastă. În loc să laude faptul că el muncește pentru Steaua chiar și peste program, ei amintesc de conflictele pe care el le are cu șefii, încercând să sugereze că Talpan ar face aceste lucruri pentru a-i enerva pe Bixi-Pompiliu Mocanu și ceilalți.

E o logică cât se poate de tâmpită. Fără nicio glumă, e posibil ca Florin Talpan să fie singurul funcționar public din România care să își merite banii. Nu știu câți oameni ar accepta să facă la fel, în condițiile în care șefii le-ar pune și bețe-n roate. Sau poate că acesta e motivul pentru care Talpan vine la serviciu și după program. Poate că doar așa reușește să mai muncească și el, fără a fi deranjat de alții.

L-am sunat pe colonelul Talpan pentru a-l întreba despre această știre. Nu a vrut să ne spună nimic. S-a scuzat, zicând că e ocupat. N-ar fi exclus să fie chiar așa, ca el să muncească chiar și duminica.

Am vorbit și cu un avocat, de la o casă de avocatură. Acesta ne-a spus că se întâmplă, câteodată, să fie nevoit să muncească peste program. Trebuie să citească legi, să verifice documente, să caute acte și așa mai departe. Acest tip de muncă nu e ușoară, chiar dacă din afară s-ar putea să pară că e vorba doar de dat din gură. Nu e așa.

Un document sărit cu vederea poate duce oricând la o înfrăngere. O informație greșită poate face să pierzi în cel mai rușinos mod. Pentru a fi un avocat bun trebuie să fi mereu pe vărfuri, atent, un bun cunoscător al legii și al dosarelor la care lucrezi. Superficialitatea nu are loc în această meserie.

Florin Talpan trebuie să fie un exemplu pentru noi

Poate că TelekomSport a intenționat să-i facă rău, dar nu a făcut altceva decât să îl prezinte pe Florin Talpan într-o lumină și mai bună. Acum putem înțelege de ce acest om câștigă atât de multe procese împotriva FC Fcsbului.

Acest om este și trebuie să fie un exemplu pentru noi. De foarte mult timp nu am văzut un stelist atât de dedicat, care să muncească atăt de mult pentru Steaua. Pentru asta și pentru toate rezultatele sale, Florin Talpan merită doar respect.

Cât despre Bixi-Pompiliu Mocanu și ceilalți băieți deștepți care conduc clubul Steaua, încă nu am văzut niciun rezultat în dreptul lor. Parcările nu contează. Iar încercările penibile de a-i pune bețe-n roate lui Florin Talpan nu fac altceva decât să demonstreze cât de mici sunt ei.

Vă e rușine că el muncește și are rezultate în timp ce voi doar stați și colectați salarii? Vreți să se oprească, să facă la fel ca voi și să nu vă mai pună într-o lumină proastă? Rău destul și ghinion. Pentru că noi, suporterii, vrem să vă vedem cum transpirați sânge pentru Steaua.

Nu sunteți dispuși să faceți asta? Atunci plecați! La Steaua nu e loc de leneși, lepre, atârnători și pile.