răzvan ferăstrău răzvan deaconu

Răzvan Deaconu? Răzvan Ferăstrău? Cine l-a lovit pe Cosmin Mihai?

Un incident cât se poate de nefericit a avut loc vineri, la meciul dintre Victoria București și Steaua București. Mijlocasul stelist, Cosmin Mihai, a fost atacat de un adversar și lovit cu pumnii. Și aici apare partea interesantă. Cum se numește jucătorul care l-a lovit pe Cosmin Mihai? Răzvan Deaconu sau Răzvan Ferăstrău?

ferastrau razvanPe foaia de joc a meciului, în dreptul numărului 19, purtat pe tricou de bătăuș, este trecut numele Răzvan Deaconu. Însă steliștii s-au mobilizat și l-au căutat pe individ pe Facebook. Au găsit rapid contul său, un cont cu numele Ferăstrău Răzvan.

Contul e al respectivului. Acest lucru este clar. Mai ales că pe internet a apărut un videoclip filmat recent chiar de Răzvan Ferăstrău/Deaconu, în care acesta își cere iertare pentru lovirea lui Cosmin Mihai și prin care încearcă să se pună bine cu Peluza Sud, speriat probabil de gândul că steliștii s-ar putea răzbuna pe el. Puteți vedea videoclipul mai jos.

Cu toții știm că Facebook nu este neapărat cea mai bună sursă de informație când vine vorba de identitatea unui individ. Răzvan Deaconu ar putea foarte ușor să își facă un cont denumit Răzvan Ferăstrău. Ar putea chiar mai mult. Ar putea să se numească Darth Vade, Rocco Siffredi sau Marian Lumînare. Nimeni nu l-ar putea opri.

Totuși, Facebook e una, viața reală e alta. Și chiar dacă pe Facebook poți să îți faci câte profile dorești, cu ce nume dorești, e mai greu să faci același lucru cu acte oficiale.

Noi l-am căutat pe Răzvan Deaconu pe google. Nu am găsit nimic relevant. L-am căutat apoi pe Răzvan Ferăstrău. Am găsit informații despre un Răzvan-Ionuț Ferăstrău. Și nu doar atât, dar am găsit chiar și o poză. Cândva, un anumit Ionuț Ferăstrău a jucat pentru Progresul:

răzvan ferăstrău

Indiscutabil, e vorba de aceeași persoană. Și atunci trebuie să ne întrebăm cum se poate ca acest fotbalist să poarte două nume.

Colegul său, care lucrează la Gsp, îl prezintă drept Răzvan Deaconu

Inevitabil, presa s-a băgat cu boncancii în acest subiect. Și, așa cum face presa, a reușit să creeze chiar mai multă confuzie.

Într-un articol publicat în Gsp chiar de Alin Grigore, jucător la Victoria București și angajat al lui Tolo, ne este prezentat Răzvan Deaconu. Într-un fel, e de înțeles. Până la urmă, cei doi joacă la aceeași echipă. Ar fi ciudat ca Alin Grigore să își trădeze coechipierul și echipa. Și nici nu ar fi prima dată când acesta publică un articol cu informații neverificate sau chiar false.

Însă problema numelui rămâne. Iar Marian Lumînare, președintele AMFB, pe care intenționat l-am menționat mai sus, ar face bine să o lămurească. Care este numele adevărat al acestui fotbalist? Este înregistrat pe numele său adevărat la Victoria București sau a jucat folosind carnetul de joc al altui fotbalist? Cine va fi suspendat pentru incidentele de vineri, Răzvan Deaconu sau Răzvan Ferăstrău?

Răzvan Deaconu/Ferăstrău și-a făcut deja destule probleme. Stelistul Cosmin Mihai va depune plângere la poliție, dacă nu a și depus deja. Dacă problemele mijlocașului nostru sunt serioase și dacă e adevărat că jucătorul Victoriei e și practicant de arte marțiale mixte, așa cum se zvonește, cu siguranță pedeapsa pe care o va primi nu va fi una ușoara.

Dar nu ar fi corect să plătească doar Răzvan Deaconu/Ferăstrău. Dacă se va dovedi că Victoria a încălcat regulamentele, folosind un fotbalist neînregistrat, și că AMFB nu ia măsuri pentru a preveni aceste practici murdare, atunci și aceste două entități ar trebui trase la răspundere. Vă amintim că, anul trecut, Academia Rapid a folosit în mai multe meciuri un fotbalist care nu avea drept de joc. E vorba de cazul Muscalu. Atunci, AMFB a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a proteja Academia și pentru a nu o exclude din campionat, așa cum cereau regulamentele.

Cel mai probabil Cosmin Mihai nu va mai juca în acest sezon

Din păcate, Cosmin Mihai va avea nevoie de o operație. E puțin probabil ca el să mai joace pentru Steaua în acest sezon. Lăcătuș pierde astfel un fotbalist care a reușit să se impună titular și pe care poate că ar fi contat în play-off. Iar clubul Steaua va trebui să plătească salariul mijlocașului, deși nu se va putea folosi de serviciile sale.

Avem astfel în față o grămadă de probleme, toate apărute din cauza haosului și a nesimțirii care domnesc la AMFB.