Victor Pițurcă

Victor Pițurcă a vorbit, ziariștii tot proști au rămas

Victor Pițurcă e cunoscut ca un tip direct, care nu se teme să spună lucrurilor pe nume. Recent, într-un interviu, le-a explicat frumos unor ”ziariști” că FC Fcsb nu e Steaua. Degeaba. Ce le-a intrat acestora pe o ureche, le-a ieșit pe cealaltă.

Victor Pițurcă

Victor Pițurcă nu se joacă: ”FCSB nu e Steaua!”

După ce a urmărit un meci din Liga 1, Pițurcă a fost asaltat de ziariști, pentru comentarii. Ca de obicei, întrebările au fost despre FC Fcsb, echipă pe care ”ziariștii” o numesc Steaua.

Victor Pițurcă nu a stat însă pe gânduri. S-a uitat la ”ziarista” care a pus întrebarea și, dezgustat, a pus-o la punct: ”FCSB nu e Steaua!”

Dar fostul atacant stelist nu s-a oprit aici. Văzând că ”ziariștii” insistă, cel poreclit Piți i-a mitraliat la fel cum, pe vremuri, mitralia portarii adverși:

”FCSB nu e Steaua, e doar FCSB. E rușinoasă pentru Dinamo situația, pentru FCSB nu e rușinoasă, fiindcă FCSB nu e Steaua, nu are nicio legătură cu Steaua.”

Și nu s-a dat bătut nici o a treia oară, cand ”ziariștii” au întrecut orice măsură cu nesimțirea lor:

”Iar mă întrebi de FCSB? Întreabă-mă, te rog eu frumos de cluburi mari, de Steaua, de Dinamo. Vorbesc foarte serios, nu trebuie să se supere nimeni. Nu mă întrebaţi de această echipă pentru că nu vreau să-l deranjez pe patron, sau ce este el acolo.”

Pițurcă a făcut KO niște incompetenți și niște vânduți care repetă o prostie, în speranța că se vor pune bine cu un fost pușcăriaș. Într-o lume normală, cu presă adevărată, un asemenea schimb i-ar rușina pe reprezentanții celei de-a patra puteri din stat. Nu și la noi.

”Ziariștii” din România refuză să învețe. Preferă în schimb să fie sclavi. Altceva nici nu știu. Dacă nu sunt sclavi, sunt muritori de foame.

Mai jos, schimbul dintre Pițurcă și presă:

FC Fcsb mai e Steaua doar pentru niște hoți

După decizia din dosarul pentru recunoașterea palmaresului Stelei, încetul cu încetul, publicul larg a înțeles în sfârșit că FC Fcsb nu e Steaua. Suporterii steliști au distribuit știrea, iar casele de pariuri și unele site-uri de scoruri live s-au conformat. Casele de pariuri au inclus meciurile Stelei în ofertele lor, iar site-urile de scoruri live au actualizat paginile de echipe, făcând o distincție clară între Steaua și FC Fcsb.

Recent, site-ul www.transfermarkt.com a recunoscut și el decizia din această vară. Astfel, paginile sale au fost actualizate. Steaua este Steaua, cu tot ce ține de Steaua, iar FC Fcsb e o altă echipă, cu galben și albastru drept culori oficiale, cu 2003 la anul înființării și cu un palmares care nu include niciuna din realizările Stelei, deci nici Cupa Campionilor Europeni.

transfermarkt steaua fcsb

Pagina Stelei și cea a FC Fcsb pe site-ul Transfermarkt.Faptul că site-ul transfermarkt.com a făcut aceste modificări nu e neapărat o mare realizare. Respectivul site nu deține vreo autoritate care să i permită să se pronunțe în ceea ce privește palmaresul Stelei. Totuși, acest site a fost folosit mult timp de oi pentru a-și scuza prezența la meciurile FC Fcsbului.

Conform suporterilor lui Becali, acest site spunea adevărul. E interesant de văzut cum vor reacționa acum. Cel mai probabil se vor refugia pe Wikipedia.

Însă oile sunt tot mai puține și cu vocile tot mai stinse (au contibuit și eșecurile pe linie ale FC Fcsbului aici). Singurii care mai susțin că FC Fcsb e Steaua sunt sclavii ciobanului și hoții. Doar ei refuză realitatea. Doar ei refuză să își trădeze stăpânul.

Disperare mare la stână

Indiscutabil, ciobănașul preferat al tuturor românilor e disperat. Acesta a mers recent la TAS, unde a cerut anularea unei reguli a FRF care le permite cluburilor de drept public care promovează în Liga 2 să se asocieze cu societăți de drept privat pentru a juca fără probleme în Liga 1.

Cererea e cu dedicație pentru Steaua, echipă pe care fostul pușcăriaș vrea să o țină cât mai departe de fotbalul profesionist. Iar șansele ca ea să fie acceptată sunt minime. UEFA nu discriminează împotriva echipelor de drept public. De altfel, chiar Răzvan Burleanu a declarat în această săptămână că: ”Dacă Steaua câștigă Cupa României, va juca în cupele europene.”

E doar o chestiune de timp până când lucrurile vor intra în normal. Becali e disperat și face tot ce poate pentru a-și salva fundul. Păcat că nu sunt la fel de activi și Bixi Mocanu și ceilalți băieți frumoși care condu clubul Steaua. Vă imaginați oare ce s-ar fi întâmplat dacă s-ar fi dus și ei cu o cerere la FRF? De exemplu, o cerere de recunoaștere a palmaresului, una de primire în Liga 3 sau, de ce nu?, una prin care să solicite retrogradarea FC Fcsbului.

Dar știm cu toții că asta nu o să se întâmple niciodată. Domnul Bixi Mocanu îl respectă prea mult pe Gigi Becali, pentru a-i strica planurile și fericirea.